• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radniku prvo, istorijsko finale Kupa BiH!

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Radnik igraće prvi put za trofej Kupa Bosne i Hercegovine. Uprkos porazu 2:1 na "Pecari" u revanšu polufinala od Širokog Brijega, Bijeljinci su zahvaljujući trijumfu u prvom meču izborili plasman u finale.

Prvi put Radnik će se boriti za trofej Kupa Bosne i Hercegovine.

Bijeljinci su, uprkos današnjem porazu, obezbijedili plasman u finale najmasovnijeg bh. takmičenja.

U revanš meču polufinala, Široki Brijeg je na "Pecari" ostvario "pirovu pobjedu" 2:1, a s obzirom da je Radnik prije sedam dana slavio u Bijeljini minimalnim rezultatom 1:0, zbog gola više u gostima Semberci su prošli dalje.

Boris Pandža u 26. minutu obradovao je navijače na "Pecari". Defanzivac domaćih bio je najviši u skoku i donio vođstvo Širokom Brijegu.

Sjajan gol u 66. minutu iz slobodnog udarca postigao je Zvonimir Kožulj. Dosuđen je prekršaj za domaće na dvadesetak metara od gola Asmira Avdukića, a Kožulj je milimetarski preciznim i odmjerenim udarcem povisio na 2:0.

Tek tada se Radnik probudio. Samo tri minuta kasnije sudija Vladimir Bjelica dosudio je kazneni udarac za Semberce, a Adnan Šećerović poslao je loptu po sredini gola i smanjio na 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a u 88. minutu zamalo je došlo do prekida susreta. Nezadovoljni navijači domaćih pokušali su da uđu na teren, ali ih je pravovremenom reakcijom zaustavilo obezbjeđenje na stadionu, pa je susret uspješno priveden kraju.

Radnik će u finalu igrati sa boljim iz dvomeča između Slobode i Željezničara. Tuzlaci su u prvom meču slavili na "Grbavici" 2:1, a revanš na "Tušnju" igra se večeras od 19:30 časova.

Pogledajte golove...

1:0 (Pandža, 26)


Siroki-Radnik 1-0by redakcija1

2:0 (Kožulj, 66)


Siroki Brijeg-Radnik 2:0by redakcija1

2:1 (Žećerović 70 penal)


Siroki Brijeg-Radnik 2:1by redakcija1

ŠIROKI BRIJEG - RADNIK 2:1 (1:0)
/Pandža 26, Kožulj 66 - Šećerović 70 penal/

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Ćorić, Krstanović, Vagner, Kožulj, Sesar, Brekalo, Adžaji, Crnov. Trener: Slaven Musa.

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, I. Jakovljević, Memišević, Zeljković, Obradović, Maksimović, Srećković, S. Jakovljević, Šećerović. Trener: Slavko Petrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC