• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Le Talek: Liga šampiona, pa razlaz

Autor mondo.rs

"Potpisao sam za Zvezdu da bi veliki klubovi mogli da me vide. Dogovor je da se plasiramo u Ligu šampiona, pa da me prodaju", otkriva francuski vezista.

 Le Talek: Kad se plasiramo u Ligu šampiona napuštam Zvezdu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Damien Le Talek sa Crvenom zvezdom ima ugovor do kraja juna 2018, navijači bi voleli da ga i duže gledaju u crveno-belom dresu, međutim, moguće je da Francuz napusti klub ranije nego što se očekivalo.

U opširnom razgovoru za čuveni "France football", vezista crveno-belih preneo je svojim sunarodnicima oduševljenje atmosferom u "večitom derbiju" srpskog fudbala:

"To je ludilo! Nešto neverovatno! Navijači koriste dosta pirotehničkih sredstava, petarde su svuda... Morate da budete prisutni da biste doživeli takvu atmosferu. Divno je igrati na Zvezdinom stadionu. Takve atmosfere nema nigde. U Francuskoj, na Parku prinčeva na primer, je mrtvo u odnosu na ono što se događa ovde... Problem je što se odjednom dogodi mnogo incidenata, ali ima mnogo policajaca, a tokom meča oni imaju dosta problema sa navijačima. Navijači su ovde fanatici. Nekoliko dana pre derbija govori se samo o utakmici. Na dan utakmice policija je svuda... Ali, nikada nisam imao probleme sa navijačima Partizana, iako se navijači Zvezde i Partizana mrze", opisao je Le Talek.

Govorio je i o igranju u Crvenoj zvezdi:

"Sve ide dobro, uživam kada sam na terenu... Potpisao sam za Zvezdu da bi veliki evropski klubovi mogli da me vide. Takav je i dogovor sa klubom: uzeli su me da bih im pomogao da se kvalifikuju u Ligu šampiona, a onda je cilj da me prodaju u neki veliki klub", otkrio je 26-godišnji vezista, koji je ponikao u Borusiji Dortmund, a u Beograd je stigao iz ruske Mordovije.

Pre odlaska, Francuz bi ipak voleo da igra za crveno-bele u elitnom takmičenju.

"Videćemo šta će biti na leto, zavisi od ponuda. Voleo bih da ostanem. Nadam se da ćemo se kvalifikovati u Ligu šampiona, jer navijači to očekuju. Ovde se ne priča o tituli u prvenstvu Srbije, već samo o plasmanu u Ligu šampiona. To takmičenje im vraća lepe uspomene i zaista bi bilo sjajno igrati velike međunarodne utakmice na stadionu kao što je naš. Biće teško, ali na 'Marakani' je sve moguće".

Na pitanje da li je Superliga Srbije dovoljno atraktivno prvenstvo da se privuku inostrani skauti, Le Talek je dao i više nego ubedljiv odgovor:

"Dobio sam dokaz prošlog vikenda. Ljudi iz kluba su pre utakmice (sa Partizanom) došli u svlačionicu i rekli nam da su na tribinama predstavnici 63 različita kluba. Svakog vikenda tu su predstavnici evropskih, ali i klubova iz Kine i drugih zemalja".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC