• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grof" Božović: Živković? Bio bi pojačanje...

Autor mondo.rs

Trener Zvezde govorio je o jačanju tima za sledeću sezonu, kao i o potrazi za novajlijama u Srbiji i inostranstvu.

 Trener FK Crvena zvezda Miodrag Božović o Andriji Živkoviću Izvor: MN PRESS

Pripreme Crvene zvezde za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona aktuelna su tema praktično od zimske pauze, kada je već bilo sasvim jasno ko će osvojiti titulu. Situacija je takva i sada, šest kola pre kraja, kada tim Miodraga Božovića ima 12 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca - Čukarički.

U skladu s tim, i na konferenciji uoči utakmice Borac - Zvezda (subota, 17.00, TV Arena sport), na konferenciji za novinare trenera crveno-belih povela se priča i o pojačanjima.

S obzirom na to da je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić najavio do pet novih igrača za novu sezonu, Božović je upitan šta misli o tom broju potencijalnih novajlija.

"Ja koliko znam, mi smo ove godine nekih 80-90 odsto pogodili sa pojačanjima. Uvek se desi da možete da pogrešite kada nekog dovodite. Voleo bih da dođe pet igrača i nadam se da će doći, jer bez obzira na sve, mi moramo da imamo veliku i oštru konkurenciju ako mislimo da napravimo nešto u kvalifacijama za Ligu šampiona ili za Ligu Evrope. Na svakoj poziciji su nam potrebna po dva igrača, domaće prvenstvo se odužilo, pa su nam i tu potrebni. Sa druge strane, nama su potrebni igrači iz Srbije i sa ovog prostora. Za ozbiljan rezultat, potrebna su ozbiljna pojačanja", rekao je Božović novinarima.

Na pitanje da li takvih pojačanja ima u Srbiji, Božović je odgovorio potvrdno.

"Ima ih perspektivnih, koji mogu da igraju u Zvezdi. Za one koje mislimo da jesu (perspektivni)- pokušaćemo da ih dovedemo".

Novinari su konkretno pitali trenera crveno-belih i da li bi Andrija Živković, skrajnuti napadač Partizana, mogao da bude pojačanje njegovom timu, jer mu na leto ističe ugovor sa klubom iz Humske.

"Pa... Andrija je jedan od najboljih i najtalentovanijih igrača u srpskoj ligi. Igrač je koji pravi razliku, to je pokazao u utakmicama kvalifikacija za Ligu Evrope i u Ligi Evrope. Mislim sigurno da bi bio pojačanje", odgovorio je Božović i zagolicao maštu navijača.

Izvor: MN PRESS

S obzirom na to da je Zvezda ove sezone dovela trojicu aktuelnih nosilaca igre iz Rusije (Vijeira, Donald, Le Talek), da li bi sa istoka na "Marakanu". moglo da dođe još novajlija?

"U suštini, najbolje je uzimati igrače koje ste dugo gledali i za koje znate njihov kvalitet, ali teško je reći. Uglavnom su igrači koji prave razliku i prava pojačanja za nas skupa i sve zavisi od novca, a novca trenutno nema...", podvukao je trener crveno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC