• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Preokret Bajera, Šalke u "kanalu"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Šalkea vodili 2:0 protiv Bajera, ali gosti u šest minuta tokom drugog poluvremena stigli do potpunog preokreta i pobjede 3:2.

Šalke je na poluvremenu protiv Leverkuzena bio nadomak Lige šampiona, ali poslije meča strepiće i za Ligu Evrope.

Na Veltins Areni: Šalke – Bajer Leverkuzen 2:3, i to poslije 2:0 na poluvremenu!

Posljednju subotnju utakmicu i ujedno derbi 31. kola Bundeslige odigrali su Šalke i Bajer Leverkuzen u Gelzenkirhenu i bila je to ljepotica kola.

Pet golova, odličan tempo, promašen penal i nekoliko pogođenih prečki vidjela je publika na Veltins Areni i sve to u meču koji je odlučivao o putniku u Ligu šampiona.

Poslije prvih 45 minuta Šalke je bio blizu tog cilja.

Počelo je sjajno za fudbalere u plavom. Nakon što je Toprak oborio Sanea u šesnaestercu Šalke je već u petom minutu imao priliku da sođe u vođstvo iz jedanaesterca.

Šutirao je Huntelar, međutim, Leno je odbranio.

Šalke je ipak nakon samo pola sata igre imao prednost 2:0. Prvi gol postigao je Čupo Moting u 14. Minutu, bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone.

Odličnu igru Šalke je krunisao novim pogotkom u 29. Minutu kada je Sane zatresao mrežu gostiju na oduševljenje domaće publike.

Šta je rekao trener Rodžer Šmit svojim igračima na poluvremenu, pitaće se mnogi poslije ovog meča, jer u nastavku desio se potpuni preokret.

Šalke je igrao neprepoznatljivo, a Bajer je u samo šest minuta, od 54. do 60. stigao do potpunog preokreta i šeste pobjede u nizu.

Toj seriji doprinio je Julian Brandt, fudbaler koji je u protekla četiri meča postigao isto toliko golova, a protiv Šalkea je, pogađate, nastavio taj niz.

Igrao se 54. minuta kada je Brandt izjednačio i nagovijestio nastavak crne serije za Šalke, koja bi ga mogla koštati Evrope.

Samo dva minut kasnije zatresla se prečka Šalkeovog gola, šutirao je Aranguiz.

Domaći navijači nisu stigli ni da odahnu, a već su vidjeli loptu u mreži svog tima, Belarabi je postigao izjednačujući pogodak.

Ako je rekacija Šalkeovog golmana Farmana kod prvog gola gostiju mogla biti bolja, šta tek reći za ovaj pogodak Belarabija?

Potpuni preokret na isteku sata igre. Šalke je izveo korner, gosti su se odbranili, a potom je sjevnula kontra koju je pogotkom završio Ćićarito za 17 prvenstveni gol ove sezone, ukupno 26 u svim takmičenjima.

Gol Ćićarita za Šalke- Bajer 2:3
Izvor: YouTube

Samo šest minuta kasnije Bajer je mogao potpuno da osramoti Šalke, ali je domaće ponovo spasila prečka, a ponovo je u prilici bio Aranguiz.

Do kraja meča Huntelar je mogao da izjednači, ali još jednom je Leno izašao kao pobjednik, ovog puta nakon dobre akcije domaćih i šuta Holanđanina sa ivice šesnaesterca.

Mogao je i Bajer u 75. minutu do ubjedljivijeg trijumfa, ali je Brandt ipak ostao na učinku od pet golova u pet posljednjih utakmica.

Bajer Leverkuzen se ovom pobjedom sa 54 boda učvrstio na poziciji broj tri koja vodi direktno u Ligu šampiona, dok je Šalke ostao na 45 bodova i sada mu slijedi borba za plasman u Ligu Evrope. Rivali su mu Majnc i Borusija Menhengladbah koji imaju isto bodova, ali i bolju gol razliku, te po utakmicu manje, pa je Šalke sada na sedmoj poziciji.

BUNDESLIGA 31. KOLO

Subota:

Keln – Darmštat 4:1 (2:1)

/Modeste 4, 35, Rise 52, 75  – Gondorf 12 /

Herta – Bajern 0:2 (0:0)

/ Vidal 48, Košta 79 /

Ingolštat – Hanover 2:2 (2:0)

/Morales 10, Hartman 25 - Sakai , Kiotake 58, 82  /

Štutgart – Borusija Dortmund 0:3  (0:2)

/ Kagava 21, Pulišić 45, Mktarijan 53  /

Volfsburg - Augzburg 0:2 (0:1)

/ Finbogason 1, Altintop 57 /

Šalke – Bajer Leverkuzen 2:3 (2:0)

/Čupo Moting 14, Sane 29 – Brandt 54, Belarabi 56, 60 Ćićarito/

Nedjelja:

Borusija M. – Hofenhajm (15.30)

Ajntraht - Majnc (17.30)

Petak:

HSV – Verder 2:1 (2:0)

/ Lasoga 5, 32 - Udžah 66 /

TABELA: Bajern Minhen 81, Borusija Dortmund 74, Bajer Leverkuzen 54, Herta 49, Borusija Menhengladbah (-1) 45, Majnc (-1) 45, Šalke 45, Ingolštat 40, Volfsburg 39, Keln 37, HSV 37, Darmštat 36, Augzburg 36, Hofenhajm (-1) 34, Štutgart 33, Verder 31, Ajntraht (-1) 27, Hanover 22.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC