• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Murinjova želja - "eliminiši Barsu"!

Uoči starta takmičenja u Grupi F Lige šampiona, malo ko je vjerovao da će meč 5. kola između Barselone i Intera imati rezultatski značaj.

 LŠ: Murinjova želja - "eliminiši Barsu"! Izvor: MONDO

Malo podrugljivo, svi su pisali samo o tome kako će poslije ljetošnje trampe "Samjuel Eto za Zlatana Ibrahimovića", navijači jednog i drugog tima dočekati bivše zvijezde. O Rubinu iz Kazanja i Dinamu iz Kijeva pisalo se samo u tabelema i satnicama mečeva.

Ali, dogodilo se da je duel šampiona Evrope i Španije, odnosno prvaka Italije, itekako rezultatski bitan i da će u utorak uveče od 20.45 i jedni i drugi juriti pobjedu kako bi izbjegli neprijatnosti u posljednjem šestom kolu.

Uoči petog, Inter ima šest bodova, Barselona i Rubin pet, Dinamo četiri. Poraz od Intera i pobjeda Rubina nad Dinamom u Kazanju značili bi potpunu katastrofu za Katalonce i eliminaciju u prvoj fazi sa naslovom prvaka Evrope.

Ono što ide u prilog Barseloni u nezavidnom položaju je podatak da ovaj klub nikada u svojoj istoriji nije izgubio dvije uzastopne utakmice kod kuće u Evropi. U 4. i 5. kolu, velika Barsa osvojila je samo bod protiv Rubina, uz poraz na Nou Kampu.

Inter je u nešto boljoj situaciji, jer čak i da izgubi ima meč šestog kola na Đuzepe Meaci protiv Rubina iz Kazanja, gdje bi pobjeda značila i plasman u osminu finala.

Ovaj meč biće i prvi povratak na Samjueal Etoa na Kamp Nou. Kamerunac je igrao u velikom stilu za Barselonu od 2004. do 2009. godine i za to vrijeme postigao 130 golova na 200 mečeva, a dva puta bio je strijelac u finalnim utakmicama Lige šampiona (2006, 2009), kada je Barsa osvajala najvrijedniji pehar u evropskom fudbalu.

Od dolaska u Inter ovog ljeta, Eto je postigao sedam golova, ali nijedan u Ligi šampiona.

S druge strane, velika je vjerovatnoća da trener Barselone Pepe Gvardiola neće moći da računa na Lea Mesija i bivšu zvijezdu Intera Zlatana Ibrahimovića, dok njegov kolega Žoze Murinjo mora da gleda u ljekare, prije nego što odluči da li da u tim uvrsti Veslija Snajdera.

U 1. kolu, na Meaci bilo je 0:0, a kada je 2002. godine Inter prethodno gostovao u prestonici Katalonije, takođe u grupnoj fazi LŠ, bilo je ubjedljivih 3:0 za Barselonu (strijelci Saviola, Koku, Klajvert).

Te večeri, prije sedam godina, u sastavu Barselone pored Karlesa Pujola i Ćavija Ernandeza bio je sadašnji igrač Intera Tijago Mota, dok su za nerazure igrali Frančesko Toldo, Ivan Kordoba i Havijer Zaneti. Oba tima tada su prošla grupu, s tim da je Inter otišao dalje i stigao do polufinala, gdje je eliminisan od Milana.

Barselona je prvu od tri titule prvaka Evrope (Inter ima dvije), osvojila 1992. godine protiv italijanskog tima, Sampdorije (1:0), a naredno finale 1994. izgubila od Milana (0:4). Inter je posljednji put putovao u Španiju 2007. godine, ali u Valensiju gdje je bilo 0:0.

Nije tada bilo golova, ali je bilo tuče, kartona, kazni... U masovnoj tuči na kraju meča, najžešći su bili Ivan Kordoba, Hulio Rikardo Kruz, Maikon, Nikolas Burdiso. Dejan Stanković bio je strijelac u posljednjoj pobjedi Intera u Španiji, takođe protiv Valensije, takođe u grupnoj fazi LP (2004/05). Italijani su tada dominirali sa 5:1.

I sam Žoze Murinjo proveo je četiri godine na Kamp Nou. Od 1996. do 2000. godine bio je asistent prvim trenerima Barselone, Ser Bobiju Robsonu i Luisu van Galu.

PAROVI 5. KOLA:

U utorak (20.45):

GRUPA E

Fiorentina - Lion
Debrecin - Liverpul

TABELA: Lion 10, Fiorentina 9, Liverpul 4, Debrecin 0.

GRUPA F

Barselona - Inter
Rubin Kazanj - Dinamo Kijev (18.30)

TABELA: Inter 6, Rubin Kazanj 5, Barselona 5, Dinamo Kijev 4.

GRUPA G

Unirea Urziceni - Sevilja
Glazgov Rendžers - Štutgart

TABELA: Sevilja 10, Unirea 5, Štutgart 3, Rendžers 2.

GRUPA H

Arsenal - Standard Lijež
AZ Alkmar - Olimpijakos

TABELA: Arsenal 10, Olimpijakos 6, Standard Lijež 4, AZ Alkmar 2.

U sredu (20.45):

GRUPA A

Bordo - Juventus
Bajern Minhen - Makabi Haifa

TABELA: Bordo 10, Juventus 8, Bajern 4, Makabi Haifa 0.

GRUPA B

Mančester junajted - Bešiktaš
CSKA Moskva - Volfsburg (18.30)

TABELA: Mančester junajted 10, Volfsburg 7, CSKA Moskva 4, Bešiktaš 1.

GRUPA C

Milan - Marsej
Real Madrid - Cirih

TABELA: Milan 7, Real Madrid 7, Marsej 6, Cirih 3.

GRUPA D

Porto - Čelsi
APOEL - Atletiko Madrid

TABELA: Čelsi 10, Porto 9, Atletiko Madrid 2, APOEL 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC