• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ušanović: Bićemo čisti na kraju!

Generalni sekretar FS BiH Munib Ušanović u otvorenom pismu medijima je istakao da će na kraju oprati ljagu sa svog imena i sa FS BiH!

 Ušanović: Bićemo čisti na kraju! Izvor: MONDO

"Na žalost, donesena je odluka na Sudu BiH o kažnjavanju po pet godina meni i Miodragu Kurešu radi navodne utaje poreza i zloupotrebe položaja. I ovom prilikom vas uvjeravam da nismo utajili niti prisvojili ni jednu konvertibilnu marku", ponovio je u pismu ono što je rekao u telefonskom razgovoru za MONDO, odmah poslije presude.

Gensek FS BiH navodi da se iz obrazloženja presude veoma kontradiktorno on i Kureš oslobađaju optužnice po osnovu nekih poreza, a po istom osnovu se optužuju za druge poreze.

Takođe ističe da su oslobođeni za isplate premija po osnovu tri spiska, koja su našli slučajno, a osuđeni su za jedan spisak od 91.000 KM, koji nisu našli, iako su svi igrači potvrdili da su te pare primili.

Isto to se odnosi, tvrdi Ušanović, na još nekoliko isplata za troškove okupljanja i licenciranja trenera, jer su ti spiskovi izgubljeni, a svjedoci Talović, Katalinski, Jaha i ostali su potvrdili da su te isplate izvršene.

"Nadalje, inspektori SIPA izuzimaju uz izdavanje potvrdu tri dokumenta o isplati oko evra 50.000 sa prilozima. U postupku svjedoka odbrane isti su objasnili šta se podrazumijeva sa prilozima ističući da su bili svi prilozi koji pravdaju ove isplate. Međutim, Sud BiH i ovo stavlja na teret optuženih kao da nema dokaza o isplati, a dokumentacija je vjerovatno izgubljena u Tužilaštvu", naglasio je Ušanović.
e je pored kazne od pet godina zatvora.

On smatra da je Sud napravio kompromis, pokušavajući da opravda troškove koji su nastali pokretanjem postupka od strane Tužilaštva BiH.

"I, na kraju, kao što vam je poznato, svake godine su Komisija za finansije, Izvršni odbor i Skupština FS BiH usvojili skoro jednoglasno izvještaj o radu, finansijski izvještaj, revizorski izvještaj, budžet i sl., tako da nikada nismo ništa utajili, niti pronevjerili. Uvjeravam vas da će u krajnjoj distanci biti čist i Savez i mi, te vas molim da u interesu FS BiH ništa ne prejudiciramo", zaključio je Ušanović.

Pored kazne od po pet godina zatvora, ušanović i Kureš moraju da vrate nezakonito stečenih 330.000 KM.

Šta o presudi misle članovi Predsjedništva FS BiH pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC