• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulalić piše istoriju Želje!

Autor mondo.ba

Trener Željezničara Edis Mulalić se pobjedom protiv gradskog rivala upisao u istoriju kluba sa "Grbavice" - postao je prvi fudbalski stručnjak koji je zabilježio "duple" pobjede nad Sarajevom i kao igrač i kao šef stručnog štaba!

 Edis Mulalić u istoriji FK Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kad je krajem septembra prošle godine postao treći kormilar Željezničara naslijedivši Vladu Čapljića, a prije njega je šef struke bio Milomir Odović, malo ko je očekivao da će Mulalić postati toliko uspješan i omiljen na "Grbavici".

Debitovao je pobjedom i to protiv Sarajeva, pa je od pojedinih medija "nezasluženo" prozvan Željinim "Čolom", ali ne zbog popularnog pjevača Zdravka Čolića, već aludirajući na nadimak trenera madridskog Atletika Dijega Simeonea.

Bilo je i kritičara, dabome, mnogi su tvrdili da je Mulalić samo imao sreće, da je jako loš taktičar i da su njegove trenerske mudrosti i "šture" izjave najobičnija glumatanja.

Međutim, kritičarima je, posebno onima sklonijim bordo boji, zapušio usta u oba gradska, kako Sarajlije vole reći, "vječita" derbija.

...
Izvor: YouTube

Slavili su plavi na "Grbavici" golom Tijaga na Mulalićevom debiju u okviru 11. kola, a u najvažnijem meču za sve ljubitelje fudbala u prestonici Bosne i Hercegovine ponovo je Željo "uzeo mjeru" aktuelnom šampionu i to na njegovom "Koševu" odnosno stadionu "Asim Ferhatović Hase".


Gol odluke u derbiju 26. kola, ukupno 107. međusobnom dvoboju postigao je Miroslav Stevanović.

...
Izvor: YouTube


Nakon prošlogodišnjeg trijumfa, Mulalić je rekao da "Željo nije veliki, već golem klub", a poslije jučerašnje pobjede koja je definitivno vratila plave u bitku možda i za šampionski tron, kamere su zabilježile na njegovom licu i suze radosnice.

"Sve zasluge pripadaju igračima. Ja nemam ništa s tim. Loše smo postavili igru, loše smo se borili... A nije, šalim se. Ne govorim ja to bezveze", izjavio je Mulalić na nakon nedjeljnog meča.

Da li je sve to "bezveze" prosudite sami jer je Mulalić prvi fudbalski stručnjak u istoriji Želje koji je ostvario "duplu" pobjedu nad bordo timom kao trener i kao igrač jer je već isti rezultat ostvario noseći plavi dres u sezoni 2000/2001.

Malo li je?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC