• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern sada igra za Pepa...

Autor mondo.rs

Može li Bajern da se oprosti od Pepa Gvardiole kao što je od Jupa Hejnkesa 2013. godine? Ili će Gvardioli i treći španski tim "doći glave" kao u prethodna dva polufinala.

Kada je početkom februara na sajtu Mančester sitija osvanula informacija o kojoj se mesecima unazad pričalo, a to je da će trenutni strateg Bajerna sesti na njihovu klupu u julu mesecu, u medijima nisu toliko bile zastupljene izjave provotimaca nemačkog kluba.

Zašto?

Sa jedne strane je pretpostavka da igrači od početka (2013. godina) do kraja saradanje (2016. godine) nisu bili u potpunosti zadovoljni tretmanom koji su imali kod Gvardiole. Bez obzira na broj osvojenih trofeja, na to što je mnoge igrače "pronašao" van njihove pozicije i uvek ravnomerno raspoređivao minutažu.

Sa druge strane je priča da su iz Uprave kluba zamolili fudbalere Bajerna da ne "kukaju" na rastanak sa Gvardiolom, koji je navodno imao sjajan odnos sa njima i nikome od fudbalera se nije dopala ova odluka, ali i zbog toga jer u klub dolazi još jedan od prestižnih trenera kakav je Karlo Anćeloti.

Anketa

Ko će biti prvak novi Evrope?

  • Real Madrid

    29.29% (58)

  • Bajern Minhen

    18.69% (37)

  • Atletiko Madrid

    40.91% (81)

  • Mančester siti

    11.11% (22)

Ko će biti prvak novi Evrope?

Rezultati

Šta god bilo istina od ove dve opcije, Bajern je na putu da po treći put od dolaska Pepa Gvardiole igra polufinale Lige šampiona, takmičenja koje ga je i koštalo posla.

Prve sezone je u polufinalu izgubio od Real Madrida, a u drugoj od Barselone, timova koji su nakon toga postali šampioni Evrope. Sada mu na putu stoji još jedan španski tim, sa kojim je trebalo da igra finale 2014. godine da mu se nije isprečio Anćelotijev Real Madrid.

U klubu žele lepo da ga isprate u Mančester siti.

"Bilo bi sjajno ako bismo mogli da se oprostimo od Gvardiole osvajanjem Lige šampiona. To bi bio šlag na torti posle svega što smo zajedno uradili u Bajernu. Nadam se da će se to dogoditi", rekao je Levandovski za sajt Uefa.

Šampionskom titulom se Bajern oprostio i te 2013. godine od Jupa Hejnkesa, koga je upravo nasledio Pep Gvardiola, ali nije uspeo u toj meri da ponovi njegov uspeh. Da li taj resterećeniji pristup možda pomogne Bajernu?

"Svako bira svoj put i svi znaju da se, kada se jedna vrata zatvore, druga otvore. Ali, želimo da pobedimo u svakoj utakmici sa Gvardiolom na klupi. Želimo da slavimo", dodao je Levandovski.

Poljski reprezentativac je u dobroj formi ove sezone, postigao je 38 golova u 46 utakmica u svim takmičenjima.

"Ovo je bila pristojna sezona. Nadam se da ću postići još nekoliko važnih golova i osvojiti još neki trofej, ali srećan sam što sam do sada postigao ovoliko. Poljska i Bajern dobro igraju ove sezone, ali još nije gotovo, ima još mnogo toga da se uradi. Svakoga dana naporno treniram i pokušavam da budem bolji. Bez obzira na to koliko sam golova postigao golova, i dalje želim više", rekao je Levandovski.

Posle tromesečne pauze zbog povrede prepone u tim za sutrašnju utakmicu vratiće se Džerom Boateng. 

U ekipi neće biti od ranije povređenog Holgera Badštubera, a od povrede se oporavlja i Arjen Roben. Trener Atletika Dijego Simeone moći će da računa na napadača Fernanda Toresa, koji se vraća u tim posle suspenzije od jedne utakmice, ali je neizvestan nastup Dijega Godina zbog povrede tetive.

Utakmica Atletiko Madrid - Bajern igra se u sredu od 20.45 na "Visente Kalderonu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC