• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema nepobedivih: Pavlović srušio i Zvezdu!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda neće, poput Arsenala iz 2004, osvojiti titulu bez poraza. Krivac je Čukarički i sjajni napadač "brđana" Andrija Pavlović, koji je u subotu srušio i Partizan u Humskoj.

 Nema nepobedivih: Pavlović srušio i Zvezdu! Izvor: MN PRESS

Da su pobedili, fudbaleri Crvene zvezde pet utakmica pre kraja radovali bi se tituli prvaka Srbije, ali moraće ekipa Miodraga Božovića da vrati šampanjce u kible sa ledom.

Čukarički je pokvario slavlje crveno-belima, pobedivši na stadionu Rajko Mtiić 2:1.

Dakle, više nema nepobedivih u domaćem prvenstvu!

Junak ove veoma uzbudljive utakmice bio je napadač gostiju, Andrija Pavlović, koji je samo nekoliko dana ranije golom u 90. minutu doneo svom timu pobedu na stadionu Partizana, takođe 2:1.

Dva puta je pogodio metu (u 31. i 54. minutu), tako da sada kraj svog imena mladi centarfor ima 17 prvenstvenih golova, deset ih je postigao ove godine, a osam u poslednje četiri utakmice.

Gol za Zvezdu dao je Aleksandar Katai u 71. minutu, a mogao je ofanzivni vezista crveno-belih još nekoliko puta da se upiše u strelce, ali je njegove brojne pokušaje sjajno zaustavljao Nemanja Stevanović.

Golman gostiju kapitulirao je jedino u situaciji u kojoj je zaista bio nemoćan, jer se nalazio na zemlji kada je Katai natrčao na loptu koja se odbila od stative posle pokušaja Le Taleka.

Gosti su prethodno poveli, takođe, posle udarca glavom, a Pavloviću je dosta pomogao Le Talek, kojeg je lopta zakačila u toj situaciji. Drugi gol u ovom meču napadač "brđana" dao je iz penala, pošto se prethodno maestralnim driblingom oslobodio Lukovića, a kroz noge Stojanoviću poslao loptu ka saigraču Jankoviću, nad kojim je Donald napravio penal.

Utakmica na stadionu Rajko Mitić odigrana je pred praznim tribinama zbog kazne FSS za incidente tokom 151. "večitog derbija", što je prava šteta, jer je zaista imalo šta da se vidi.

Posle borbene igre u prvom polvremenu, bez mnogo prilika za gol, ekipe su se u drugom delu utakmice "otvorile", a to je više prijalo gostima. Čekali su greške rivala i umeli da ih kazne. Mogli su čak i ubedljivije da slave, ali je Damir Kahriman nekoliko puta odlično intervenisao. S druge strane, pored Stevanovića, mrežu Čukaričkog dva puta je sačuvao i okvir gola...

"Brđani" su protiv Zvezde upisali sedmu uzastopnu pobedu, dok su crveno-beli doživeli prvi poraz ove sezone i još jednom pokazali da se nalaze miljama daleko od nivoa na kojem su bili pre zimske pauze. Zvezda je u poslednjih šest utakmica upisala samo dve pobede, uz tri remija i poraz, pa će morati još neko vreme da sačeka sa proslavom titule.

Naredni rival ekipi Miodraga Božovića biće Voždovac, 3. maja na stadionu Obilića, dok će Čukarički, koji je odmakao trećeplasiranom Partizanu na osam bodova razlike (uz utakmicu više) idućeg utorka ugostiti Vojvodinu.


CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković (48. Petković), Stojanović, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek - Ristić (64. Plavšić), Grujić (72. Srnić), Katai - Orlandić.

ČUKARIČKI: Stevanović - Stojković, Đurić, Ostojić, Živković - Mašović, Regan (46. Matić) - B. Janković (67. Pjasentin), S. Jovanović, Knežević (68. Mandić) - Pavlović.

Utakmicu sudi Milan Ilić.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- Prečka čuva gol Čukaričkog u 88. minutu! Ponovo je Katai bio u prilici!

- Poništen gol Čukaričkom u 87. minutu, s pravom. Andrija Pavlović je presekao dodavanje Kahrimana posle gol-auta i iz prve šutirao u mrežu, međutim, lopta prethodno nije izašla iz kaznenog prostora.

- Refleksna odbrana Damira Kahrimana u 85. minutu na šut Staniše Mandića. Dosta sreće za crveno-bele u ovoj situaciji.

- Katai ne prestaje da preti Stevanoviću, ali osim u 71. minutu, kada je golman gostiju ostao na zemlji posle šuta Le Taleka, svaki put je čuvar mreže Čukaričkog bio uspešniji. Još desetak minuta do kraja.

- Slavoljub Srnić će poslednji ući u timu Zvezde, umesto Marka Grujića u 72. minutu.

- GOOOL! Aleksandar Katai je konačno uspeo da matira Nemanju Stevanovića u 71. minutu. Glavom, u padu, poslao je loptu u mrežu pošto se ona odbila od stative posle šuta Le Taleka, takođe glavom, na centaršut Marka Petkovića. Crveno-beli su ponovo u igri - 1:2.

gol
Izvor: YouTube


- Poslednja izmena u timu Čukaričkog. Od 68. minuta umesto Filipa Kneževića igraće Staniša Mandić.

- Pojačavaju odbranu gosti, pa je umesto veziste Jankovića od 67. minuta na terenu defanzivac Pjasentin.

- Druga promena u timu Zvezde, od 64. minuta umesto Ristića na terenu je Plavšić.

- Mogao je Čukarički da povede i 3:0 u 60. minutu, ali je Pavlović promašio zicer. Bio je sam pred Kahrimanom posle dodavanja Filipa Kneževića, ali je očajno šutirao iz prve...

- PENAL za Čukarički! Andrija Pavlović je sjajnim driblingom petom proturio loptu kroz noge Lukoviću, pronašao Branislava Jankovića na drugoj stativi, a njega je oborio Donald...

Čukarički
Izvor: YouTube


GOOOL! Precizan je bio Pavlović, tako da Čukarički od 54. minuta vodi 2:0.

gol
Izvor: YouTube


- Umalo da gosti povedu 2:0 u 53. minutu, ali je Damir Kahriman dobro intervenisao posle pokušaja Andrije Pavlovića.

- Pravi dvoboj vode Katai i Stevanović u ovoj utakmici. Po treći put u drugom poluvremenu, ukupno peti, zapretio je vezista crveno-belih, ali je svaki put bio uspešniji golman gostiju.

- I još jedan pokušaj Aleksandra Kataija, u 50. minutu sa ivice kaznenog, ali opet neprecizno..

- Prva izmena i u Zvezdi. Umesto povređenog Miloša Cvetkovića, od 48. minuta igraće Marko Petković.

- Prvu priliku po povratku sa odmora imao je Aleksandar Katai. Zapretio je udarcem sa distance u 47. minutu, ali je opet Nemanja Stevanović bio uspešniji.

- Drugo poluveme počelo je izmenom u timu Čukaričkog. Umesto Obenga Regana na terenu je iskusni vezista Igor Matić.

Poluvreme. Čukarički vodi, ali ne može se reći da je bio bolji rival. Gostu su, ipak, imali sreće kod jednog prekida i zato su sa prednošću otišli na odmor.

- Dobar pokušaj donalda u 39. minutu iz slobodnog udarca, ali pravo u golmana Stevanovića, a samo 60 sekundi kasnije zapretio je i Aleksandar Katai. Lepo je lobovao golmana Čukaričkog, međutim, lopta je otišla pored stative.

- GOOOL! Čukarički vodi 1:0 od 31. minuta, golom Andrije Pavlovića , tačnije, autogolom Le Taleka, posle centaršuta iz slobodnog udarca.

Šta kažete, ko je strelac vodećeg gola za Čukarički protiv Crvene zvezde?
Izvor: YouTube


- Prošlo je nešto više od 25 minuta utakmice, igra se dosta borbeno na obe strane, ali bez mnogo šansi i uzbuđenja.

- Još jedna odbrana Nemanje Stevanovića, koji je u 15. minutu dobro intervenisao na šut Luisa Ibanjeza iz "slobodnjaka" na nekih 18 metara od gola.

- Stativa je sačuvala gol Čukaričkog u 13. minutu! Ristić je odlično uposlio Aleksandra Kataija na levoj strani, a onda je usledio solo-prodor, ulepšan sa dva driblinga, međutim, golman Stevanović je uspeo da zakači loptu i uz pomoć stative sačuva mrežu.

stativa
Izvor: YouTube


- Pokušao je Andrija Pavlović da lobuje Damira Kahrimana u 10. minutu, posle ne baš dobre reakcije Aleksandra Lukovića, ali nije to dobro učinio...

- Pritisak Zvezde u uvodnim minutima. Lopta je uglavnom na polovini gostiju, koji su se opredelili da čekaju šansu iz kontre, ali još nije bilo akcija iz kojih je moglo da dođe do gola.

- Grupa navijača Crvene zvezde okupila se iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, odakle se trudi da pesmom pruži podršku igračima.

- Utakmica je počela minutom ćutanja u čast ubijenog navijača Crvene zvezde u Čačku, zbog čega je bila odložena utakmica crveno-belih i Borca.

- Fudbaleri i članovi stručnog štaba Čukaričkog na teren su izašli u majicama sa porukom "Bojke uz tebe smo", u znak podrške Petru Bojiću koji je ozbiljno povređen u utakmici protiv Partizana prošlog vikenda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC