• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranđelović: Samo da Zvezde igra Ligu šampiona

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

Gost Banjaluke ovih dana je Ivan Ranđelović, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde.

 Ivan Ranđelović bivši golman Crvene zvezde Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Gost OFK Sport Tima i Banjaluke ovih dana je Ivan Ranđelović, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde, a danas trener golmana u mlađim selekcijama Fudbalskog saveza Srbije.

Ivan je u štabu U15 selekcije “orlića” čiji je član i mladi golman OFK Sport Tima Nikola Ćetković. Upravo sa njim, ali i ostalim mladim čuvarima mreže mladog banjalučkog kluba, popularni “Šmuci” odradio je nekoliko treninga.

“Mi u savezu jako puno pažnje poklanjamo radu sa mladim čuvarima mreže. Sve pod patronatom legendarnog Dragana Pantelića. Svake ili svake druge nedelje imamo okupljanje u Staroj Pazovi gdje dovodimo talentovanu djecu da se radi sa njima. Dosta se radi i nadam se da ćemo “napraviti” još dosta dobrih golmana”, kaže za MONDO Ranđelović.

Ivan Ranđelović dugo godina nosio je dres Crvene zvezde. U redove crveno-bijelih došao je iz Milicionara 2000. godine, a veče karijere imao je protiv Milana na San Siru 22. avgusta 2006 godine u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Njegovo savršeno veče u Milanu pokvario je Pipo Inzagi. UEFA je tada uprkos skandalu sa namještanjem utakmica dozvolila “rosonerima” da igraju u evro-kupovima. Iako su praktično “došli s plaže” Maldini, Kafu i društvo bili su uspješniji od Crvene zvezdeu tom dvomeču i izborili plasman u Ligu šampiona.

“ Iako su se okupili svega sedam dana prije utakmice, mislim da su nas dobili na iskustvo. To je bila odlična ekipa, sa “strašnim” imenima. Mi smo imali jako veliku želju da ih dobijemo, imali smo i svoje šanse, ali nismo uspjeli. Inzagi je pokazao kakav je majstor, koliko mu je malo trebalo da da gol. Bio je koban po nas tad”.

Ranđelović i danas prati mečeve svog bivšeg tima. Iako izabranici Miodraga Božovića u drugom dijelu prvenstva ne igraju na nivou na kom su bili jesenas, on ne sumnja u osvajanje titule. Pravi izazov za Grofov tim biće Evropa.

“ Sreća je nabitniji faktor u sportu. Nekoliko puta smo probali, bili smo blizu Lige šampiona kad smo igrali protiv Dinama iz Kijeva, Glazgova, ali prosto nismo imali sreće. Moja najveća želja je da Zvezda uđe u Ligu šampiona. Navijači su to zaslužili i nadam se da ćemo ove godine konačno uspjeti u tome”, kaže Ranđelović, koji ima odlično mišljenje o sadašnjem golmanu Crvene zvezde Damiru Kahrimanu. Suosjeća s njim nakon primljenog gola od Partizana u finišu meča. Kaže dešava se…

“ To se svakome dešava. Dešavalo se to i meni i mnogo većim golmanima. Nažalost, naš posao je takav, svaka golmanova greška se vidi. Damir je sjajan momak i odličan golman, pruža odlične partije u Crvenoj zvezdi i nadam se da će tako i da nastavi. Mislim da je psihički veoma jak i da će to brzo zaboraviti. To je najbitnije”, zaključio je Ivan Ranđelović.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

4S

Imaju odlicne preduslove za ulazak u ls,vec 3 godine ispadaju u prvom pretkolu za ligu evrope

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC