• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miler je ljut!

Autor mondo.rs

I to s pravom, iako poštuje odluku trenera. Ali, ostaviti takvog igrača na klupi iz taktičkih razloga... Budite spremni i na ljutnju i na kritike javnosti.

Tomas Miler na klupi?

Mora da je greška!

Protokolarna nije, ali taktička – moglo bi o tome da se raspravlja poduže...

Uglavnom, odlazeći trener Bajerna iz Minhena, Pep Gvardiola, odlučio je da prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona, u sredu uveče na "Visente Kalderonu", počne bez Milera u startnoj postavi, ali i bez Franka Riberija i Arjena Robena.

Da li samo zbog toga ili iz više razloga, tek Dijego Simeone i igrači Atletiko Madrida očitali su mu taktičko-trkačku lekciju u prvom poluvremenu, stigli do vođstva od 1:0 i mogli da povedu i ubedljivije, sve dok se Bajern, uz dve važne izmene (ušli i Riberi i Miler) u nastavku nije sabrao i, prema navici, "pritisnuo" rivala pred njegov gol.

No, bilo je kasno, narednog utorka na "Alijanc areni" Bavarci će morati da jurišaju ka golu Madriđana kako bi se domogli finala Lige šampiona.

Miler je Nemac, profesionalac, iako atipičnog temperamenta za zemlju iz koje dolazi, prihvatio je Gvardiolinu odluku, ali se nije stideo da kaže da nije bio, i da nije i dalje, nimalo srećan zbog toga.

Nakon što je, kao drugi najbolji strelac ekipe i – prema mnogim mišljenjima – ključni fudbaler kluba, dobio 20 minuta da pokaže šta zna, jedan od najtraženijih napadača dašanjice rekao je...

"Trudim se da se s tim suočim profesionalno. Daleko od toga da me je ta odluka učinila srećnim, ali važno je shvatiti šta je važno za tim, ne za mene. Ako bi svi koji su seli na klupu 'otkačili', mogli bismo da zaboravimo na ovu sezonu", rekao je strelac 31 pogotka za Bajern u tekućoj kampanji.

Ukoliko planiraju da u trećoj i poslednjoj Gvardiolinoj sezoni u Minhenu konačno stignu do finala, a prethodne dve sezone ispadali su u polufinalu od španskih rivala, Reala i Barselone, igrači Bajerna moraće da nadoknade 0:1 iz prve utakmice, a za to će im, slobodni smo da kažemo, biti neophodan Miler od prve sekunde na terenu.

Uostalom, i Gvardiola je u međuvremenu branio pred nemačkim novinarima odluku da ostavi Milera na klupi, ali je morao da prizna da "rezultat u Madridu nije bio dobar".


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC