• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misimović: Dok je Ćiro selektor, ne igram za BiH!

"Mozak" reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović izjavio da više neće igrati za "zmajeve" dok ih predvodi selektor Miroslav Ćiro Blažević.

 Misimović: Dok je Ćiro selektor, ne igram za BiH! Izvor: MONDO

Vezni igrač Volfsburga je od strane popularnog Ćire optužen da je minirao nastup za BiH u revanšu baraža sa Portugalom, pošto je tri dana kasnije odigrao meč za njemački klub protiv Nirnberga.

Čak je "trener svih trenera" rekao i da je "srpski" lobi u FS BiH onemogućio njegovom timu da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

"Sramota je i uopšte, bezobrazno ako je selektor izjavio tako nešto. To nema nikakvog smisla. Imao sam problem s koljenom, povredu sam zaradio u Lisabonu na prvoj utakmici. Ne znam o čemu je govorio Blažević", rekao je Misimović za "Glas Srpske".



Prema njegovim riječima, o navodnom "srpskom lobiju" ne zna apsolutno ništa. "To treba da pitate Blaževića, stvarno ne znam o čemu se radi".

Nakon meča u Lisabonu, Misimović je proglašen najlošijim igračem u reprezentaciji BiH, opet od strane selektora, koji je naveo da je on jedini krivac i za parne kartone Emira Spahića, Elvira Rahimića i Samira Muratovića.

"Prije svega, profesionalac sam i svjestan činjenice da sam u Portugalu odigrao loše. Neke stvari ne treba rješavati preko medija, ali, očigledno je da Blažević traži alibi. Mi u dvije utakmice baraža nismo postigli gol. Portugal je bio mnogo bolji i zasluženo prošao na Mundijal".


Misimović nije želio da objasni pojedinosti sukoba sa selektorom, koji je kulminirao u Zenici.

"To što je dogodilo ne bih da iznosim u javnost. S Ćirom više neću sarađivati. Stojim i dalje na usluzi Fudbalskom savezu BiH, reprezentaciji, ali u ovakvim uslovima... Ništa se sakriti ne može. Dok je Blažević selektor, sebe ne vidim u reprezentaciji".


Njemu, ali i golmanu Nemanji Supiću, bio je zabranjen ulazak u svečanu ložu na tribinama "Bilinog polja" pred utakmicu sa Portugalom, iako je u njoj bilo mjesta za pjevačicu Selmu Bajrami ili osuđenog ratnog zločinca Nasera Orića!

Pri ulasku mu je pomogao sekretar Sudijske organizacije FS BiH Salem Prolić, koji je time izazvao bijes osuđenog generalnog sekretara FS BiH Muniba Ušanovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC