• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Travnik pred isključenjem iz Premijer lige BiH?

Ukoliko se dokaže da je FK Travnik umiješan u namještanje utakmica, biće izbačen iz Premijer lige, tvrdi potpredsjednik FS BiH Iljo Dominković.

 Travnik pred isključenjem iz Premijer lige BiH? Izvor: MONDO

Nakon istrage u Njemačkoj, koja se vodi protiv FK Travnika zbog navodnog lažiranja meča sa švajcarskim Sionom, potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Iljo Dominković u izjavi za sarajevski "San" kaže da bez službenog naloga UEFA, ništa neće biti preduzeto.

"Dok nam iz sjedišta UEFA ne stigne službeni nalog, ništa nećemo preduzeti. Ali, ako se dokaze umiješanost, Disciplinska komisija će, sasvim sam siguran, znati da završi posao. Jedna od kaznenih mjera biće isključivanje iz takmičenja bilo da je u pitanju Travnik ili Slavija", rekao je Dominković.

Prema njegovim riječima, izbacivanje iz Premijer lige BiH biće samo jedna od sankcija.

"To je samo jedna od kaznenih, ali ponavljam, sve je do UEFA. Međutim, sigurno nešto imaju, čim su sazvali hitan sastanak", dodao je potpredsjednik FS BiH.

Iz kluba sa "Pirote", ponovo su odbacili tvrdnje o lažiranju utakmica.

"Smiješne su optužbe da smo na turneji po Švajcarskoj zaradili ogromne novce, jer još nismo do kraja izmirili ni obaveze prema prevozniku ‘Servistransu’ iz Donjeg Vakufa. Posebno nas iznenađuju izjave predsjednika Siona Kristijana Konstantina, jer ne znamo jesmo li trebali pobijediti klub sa višemilionskim budžetom pa da sve onda bude u redu", rekao je prvi čovjek Travnika Mirsad Fazlić.

Međutim, kako "San" saznaje, u Travniku vlada potpuna panika. Od pojedinih igrača saznajemo da niko ne može da objasni otkud rukovodstvu kluba novac za pojačanja ili redovne plate, te zašto je Dževad Bećiragić nakon samo nekoliko odigranih kola iznenada odlučio da napusti mjesto predsjednika, iako u mnogo težim sitacijama nije želio da odstupi sa funkcije.

Podsjećamo, hrvatska policija uhapsila je na graničnom prijelazu Macelj slovenačkog državljanina Dragana Miheliča (38) koga njemačko tužilaštvo tereti da je učestvovao u velikoj aferi namještanja mečeva širom Evrope.

Ranije je uhapšen bivši hrvatski košarkaš Ivan Pavić, koji je u srodstvu sa takođe pritvorenom braćom Šapina, Antom i Milanom, koji su već bili osuđivani zbog namještanja fudbalskih utakmica i pranje novca zarađenog na kladionicama.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC