• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Prošli Partizan, Voša i OFK

U polufinalu Lav Kupa Srbije igraće Partizan, Vojvodina i OFK Beograd.

 KUP SRBIJE: Prošli Partizan, Voša i OFK Izvor: MONDO

Branilac trofeja je u četvrtfinalu pobijedio u Jagodini (2:1), Novosađani su kod kuće savladali Smederevo minimalnim rezultatom, a „romantičari“ su u finišu utakmice u Čačku stigli do uspjeha.

Crno-bijeli su u Jagodini napravili preokret i nastavili put odbrane trofeja. Ujedno, pobjedom su napravili i uvertiru za prvenstveni „vječiti derbi“, koji ih očekuje u subotu.

Jagodina je povela u 15. minutu. Irfan Vusljanin je centrirao sa lijeve strane, a Milan Bojović je skočio i glavom poslao loptu u mrežu – 1:0.

Mreža domaćeg golmana Zorana Vaskovića zatresla se i prije izjednačenja, ali je pogodak Radosava Petrovića opravdano poništen, jer je gol postigao u stilu Maradone (rukom).

Partizan je ipak izjednačio u 26. minutu. Nenad Đorđević je „izbacio“ Lamina Dijaru samog pred Vaskovića, a Senegalac nije propustio priliku – 1:1.

Crno-bijeli su do presudnog vođstva stigli u 49. minutu pošto je Kleo bio precizan izvođač najstrože kazne. Prethodno, sudija Slobodan Veselinović iz Valjeva opravedano je dosudio penal zbog igranja rukom Bojana Živkovića u svom kaznenom prostoru.




Jagodinci su zaigrali agresivnije, ali nisu bili konkretni. Najbolju priliku propustio je Srđan Novković u 91. minutu. U kontranapadu poslije toga Nikolu Vujoviću je van kaznenog prostora nepropisno zaustavio Vasković, zbog čega je dobio crveni karton.

S obzirom da su domaćini izvršili sve tri izmjene, pred gol je stao Saša Cilinšek. Ubrzo zatim, utakmica je završena.

Mogao je prije svega toga na drugoj strani “rezervista” Partizana Vašington (zamijenio Dijaru) da riješi pitanje pobjednika, međutim, glavom je poslao loptu do prečke.

Ipak, šampion Srbije je sačuvao prednost i opravdao ulogu favorita.

PROČITAJTE IZJEVE TRENERA

Na Karađorđu, pred oko 1.000 gledalaca, Vojvodina je bila bolja od “oklopnika”, koji su u prvenstvu odnijeli bod iz Novog Sada, ali su u Kupu položili oružje.

Gol odluke djelo je mladog reprezentativca Srbije Slobodana Medojevića već u četvrtom minutu. Poslije kornera Dušana Tadića, lopta se odbila do Medojevića, koji je poslao "bombu" ka golu Smedereva, a lopta se od prečke odbila iza gol-linije.

Očigledno riješeni da se poslije mnogo godina ozbiljno uključe u borbu za pehar namijenjen pobjedniku Kupa Srbije, Novosađani nisu dozvolili Smederevcima da naprave nijednu šansu i mirno su meč priveli kraju.

Borac i OFK Beograd su odigrali tvrdu utakmicu. Kada je djelovalo da će pobjednika odlučivati penali, bljesnuli su “romantičari” i sa dva gola za dva minuta obezbijedili plasman u polufinale.

U 80. minutu Aleksandar Marković je krenuo sa 30 metara od domaćeg gola, prošetao se pored trojice igrača Borca i rutinski savladao Branka Grahovca.

Tek što su Čačani krenuli sa centra, uslijedila je kontra OFK Beograda, centrirao je Veseljko Trivunović, a u strijelce se upisao i Uroš Sinđić za konačnih 0:2.

REZULTATI:

Jagodina - Partizan1:2 (1:1)
/Bojović 15' - Dijara 26', Kleo penal 49’/

Vojvodina - Smederevo 1:0 (1:0)
/Medojević 4'/

Borac - OFK Beograd 0:2 (0:0)
/Marković 80’, Sinđić 81’/

Crvena zvezda – Spartak ZV 3:2 (1:1)

/Vilotić 14,Perović , Lekić 67  -Mijić 41, 86/



(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC