• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voždovac - Zvezda: "Minimalac" u pravom smislu!

Autor mondo.rs

Malo toga pokazali su crveno-beli protiv Voždovca, ali su uspeli da naprave još jedan korak ka tituli.

 Voždovac - Zvezda: "Minimalac" u pravom smislu! Izvor: MN PRESS

Ružno vreme, loš teren, tišina na tribinama = dosadna utakmica. Jedan prekid, ipak, bio je dovoljan da fudbaleri Crvene zvezde ispune cilj i dođu na samo korak od šampionske proslave.

Na stadionu Obilića na Vračaru, u prilično tmurnom ambijentu (Delije nisu navijale u čast nedavno ubijenog Čačanina Aleksandra Jaćimovića) crveno-beli su savladali Voždovac 1:0 i sada čekaju ishod duela Čukarički - Vojvodina, koji je počeo u 17.30 na Banovom brdu.

Ako gosti pobede, Zvezdini fudbaleri će po 27. put u istoriji kluba biti šampioni države. Ako se utakmica završi remijem ili pobedom domaćina, onda će ekipa Miodraga Božovića morati još jednom da zapne i narednog vikenda savlada Vojvodinu.

Doduše, ovog utorka igrači u crveno-belim dresovima nisu previše zapinjali, ali im je slobodan udarac u 58. minutu bio dovoljan da savladaju "zmajeve". Luis Ibanjez je sa leve strane poslao "kiflu" na drugu stativu, pravo na nogu Predragu Sikimiću kojem nije bilo teško da pogodi mrežu...

Lider je na Vračaru bio bez suspendovanih Aleksandra Kataija i Marka Grujića, a mesto u timu su ponovo zauzeli Zoran Rendulić i Predrag Sikimić, koji su se istakli odličnim partijama u nedavnom "večitom derbiju". U prvoj postavi našao se i mladi makedonski vezista, David Babunski, dok je Srđan Plavšić ostao na klupi, a šansu je dobio u drugom poluvremenu.

Najbolji strelac Zvezde, Ugo Vijeira, čiji je nastup bio pod znakom pitanja zbog povrede skočnog zgloba, nije se našao u protokolu za ovu utakmicu, iako je Božović najavio da će Portugalac biti među rezervama.

Odsustvo Kataija, Grujića i Vijeire prilično se osetilo u igri crveno-belih, kojima je u napadu nedostajala ideja, kreacija, šmeka... Nije bilo poteza koji bi "bacio u vatru" Sikimića, a u prvom poluvremenu posebno, ekipa Miodraga Božovića delovala je prilično anemično i nezainteresovano... Po povratku sa odmora to se donekle promenilo, ali moraće Božović i njegov stručni štab ozbiljno da porade na motivaciji igrača za narednu utakmicu, jer uprkos dominaciji nad rivalima veći deo sezone, titula nije osvojena dok bodovna prednost i matematički ne bude nedostižna.


VOŽDOVAC: Milošević - Puzigaća, Ivković, Mihajlov, Ćirković - Pavlović, Radin - Srećković, Asani (65. Odita), Blagojević (85. Adamović) - Stojanović (74. Mašović).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez - Donald, Le Talek - Srnić, Babunski (65. Plavšić), Ristić (65. Gavrić) - Sikimić.

Utakmicu sudi Dejan Santrač.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Mašović je zapretio u poslednjem minutu nadoknade, ali je Kahriman dobrom odbranom sprečio izjednačenje.

- Tri minuta nadoknade.

- Poslednja izmena u timu Voždovca. Umesto Blagojevića od 85. minuta na terenu je Marko Adamović.

- Odličan šut glavom Sikimića u 84. minutu, na centaršut Nenada Gavrića, ali je Milošević "paradom" uspeo da odbrani. Crveno-beli su se malo opustili posle vođstva i pokazali nekoliko kreativnih poteza, među kojima su i neuspele "makazice" Srnića, međutim, nema promene rezultata.

- Druga izmena u timu Voždovca. Bratislav Živković je zamenio napadače: Alen Mašović je u 74. minutu ušao u igru umesto Jovana Stojanovića.

- Tri izmene istovremeno, u 65. minutu. U timu Voždovca Odita je zamenio Asanija, a u Zvezdi su Plavšić i Gavrić ušli umesto Babunskog i Ristića.

- Konačno dobar napad Voždovca. Asani je pokušao u 63. minutu udarcem sa distance, posle driblinga, ali je šutirao preko gola.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 golom Predraga Sikimića u 58. minutu. Luis Ibanjez je poslao "kiflu" iz slobodnog udarca na levoj strani, a lopta pala pravo na nogu Sikimiću, koji je bio potpuno sam.

Voždovac - Zvezda
Izvor: YouTube


U prvom ovosezonskom duelu Zvezde i Voždovca, Sikimić je takođe bio strelac, ali tada u dresu "zmajeva". Iskusni napadač postigao je gol i u prethodnoj utakmici crveno-belih, protiv Partizana, a računajući i nastupe za Voždovac, ovo je njegov šesti gol ove sezone. Po tri u oba tima.

- Prošlo je 10 minuta od povratka sa odmora, ali i dalje je sve isto. Zvezda ima loptu u svom posedu, napada, međutim, ne stvara šanse.

- Jak pritisak crveno-belih u uvodnim minutima drugog poluvremena. I dalje nisu stvorili gol-šansu, ali se čini da su igrači Miodraga Božovića mnogo ozbiljnije ušli u drugi deo utakmice.

- Drugo poluvreme je počelo bez izmena u sastavima.

Poluvreme. Nadamo se da će se igrači probuditi za drugi deo utakmice...

- Konačno neka solidna akcija... I to pred golom Zvezde. Ćirković je u 33. minutu centrirao sa desne strane po zemlji, ali Stojanović nije uspeo da zahvati loptu i zapreti Kahrimanu.

- Dešavanja na terenu prete da uspavaju svakoga ko gleda utakmicu... Prošlo je nešto više od pola sata utakmice.

- Prošlo je 20 minuta, bez uzbuđenja, osim kod šuta Babunskog...

- Prva prilika u 11. minutu. David Babunski je šutirao sa 17 metara, iskosa levo, u dalji ugao, ali je lopta prošla malo pored stative.

- Igrači Zvezde vrše pritisak na zadnju liniju Voždovca, međutim, i dalje nije bilo šansi vrednih pomena. U toku je 10. minut.

- Nema uzbuđenja u prvih pet minuta. Zvezda je imala jedan korner, međutim, nisu crveno-beli uspeli da zaprete golu rivala...

- Navijači Crvene zvezde na početku utakmice odali su počast Aleksandru Jaćimoviću koji je nedavno ubijen u Čačku. Posle skandiranja njegovog imena, Delije neće navijati.

- I Zvezda i Voždovac su bez pobede u dosadašnjim mečevima plej-ofa, s tim da "zmajevi" imaju utakmicu više. Zvezda je igrala 1:1 sa Partizanom i izgubila 1:2 od Čukaričkog, a Voždovac je izgubio od Radnika iz Surdulice (1:2) i Radničkog iz Niša (0:2) i remizirao sa Vojvodinom (0:0).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC