• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simeoneovi ratnici preživeli Minhen - FINALE!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Atletiko Madrida uspeli su da prežive nalet Bajerna, koji je imao preko trideset pokušaja na "Alijanc Areni", i da se plasiraju u novo finale Lige šampiona. Pep Gvardiola opet nije uspeo...

Spektakl u Minhenu!

Fudbaleri Bajerna pobedili su pred svojim navijačima Atletiko Madrid rezultatom 2:1 (1:0), ali to nije bilo dovoljno da bi se plasirali u finale. "Jorgandžije" su prošle u finale zahvaljujući golu u gostima, pa će momci Dijega Simeonea u Milanu 28. maja pokušati da osvoje ovaj trofej. 

Igraće sa boljim iz duela Real Madrid - Mančester siti.

Nakon pola sata igre Ćabi Alonso je razveselio navijače domaćih golom iz slobodnog udarca, a samo tri minuta kasnije Miler je mogao da poveća tu prednost, ali je promašio jedanaesterac. Grizman je doneo izjednačenje u 54. minutu, da bi Levandovski opet "oživio" nadu na petnaest minuta do kraja susreta.

Bajern je napadao, Tores je potom promašio jedanaesterac, ali njegov tim nije kažnjen za to.

BAJERN - ATLETIKO 2:1 (1:0)

Pep Gvardiola je i treću godinu zaredom zaustavljen u polufinalu Lige šampiona, i to ponovo od španske ekipe, ali se ne može reći da je njegov tim igrao loše. Štaviše, bili su daleko bolji rival, ali su iskoristili samo dve prilike za postizanje gola. Ako uzmemo u obzir da su na ovom meču šutirali više od 30 (slovima: trideset!!!) puta, onda možemo reći da su bili neverovatno neprecizni.

Trebalo bi podsetiti da je Atletiko prolaz obezbedio i zahvaljujući odličnoj igri odbrane u prvom meču ovih timova, kada nisu dozvolili rivalu koji je pritiskao, naročito u finišu utakmice, da postigne pogodak.

Izašli su na teren kao da su znali da im je dovoljan jedan pogodak - i bio je!

Ali, krenimo redom...

Bajern je od prvog minuta utakmice želeo da uspostavi dominaciju na sredini terena i da pokuša da na sve načine ugrozi gol Jana Oblaka, neverovatnog čuvara mreže.

Prodori Riberija sa leve, Daglasa Koste sa desne, završavali su se obično centaršutevima za Roberta Levandovskog koji se sve vreme "rvao" sa štoperima Atletiko Madrida, češće sa Godinom, dok su na "otpatke" na ivici šesnaesterca čekali redom - Vidal, Alonso, Alaba, Miler...

Do gola ipak stižu iz prekida.

Fernandez je neoprezno rušio na ivici kaznenog prostora, a Alonso je sjajno izveo slobodan udarac i uz pomoć noge mladog Himeneza prevario Oblaka. 31. minut - 1:0!

Atletiko kao da se tada "izgubio", a Bajern je nastavio sa napadima, da bi rušenje štopera Martineza od strane Himeneza, sudija Čakir okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu, međutim, Tomasu Mileru penal brani Jan Oblak.

Tempo igre je tada pao, što je odgovaralo Atletiko Madridu, a jedini "aktivan" bio je Simeone koji je pravio "frku" kraj aut-linije.

Njegov tim ipak stiže do izjednačenja!

Kao što su i očekivali, bila im je potrebna samo jedna šansa da bi stigli do pogotka, a naizgled obično ispucavanje lopte - pretvorilo se u pogodak koji je koštao Bajern prolaza u ovom dvomeču, a teško je utvrditi ko je kriv.

Grizman je stajao uz Alabu, spustio loptu do Toresa, a ovaj iz prve gurnuo loptu za Grizmana koji je imao "livadu" do gola Nojera. Čak ni on nije osetio da izađe napred, pa je Grizman rutinski završio akciju, koja je možda mogla da bude prekinuta i zbog ofsajda.

To je bio poziv za Atletiko da se svim snagama počne braniti. Povukli su se u "krilo" Oblaku, igrali agresivno i pokušavali da "ukradu vreme", a Gvardiola ništa nije menjao. Tek kada je Kingsli Koman ušao u igru, stigao je i pogodak.

David Alaba je prošao po levoj strani, prebacio na desnu stativu za Vidala, a Čilenac loptu poslao na prvu - gde je stajao Robert Levandovski i loptu je prosledio u mrežu.

Tek tada se još pojačavaju napadi Bajerna, ali je Atletiko bio taj koji je imao najbolju šansu do kraja utakmice.

Fernando Tores je na levoj strani dobio loptu, krenuo ka kaznenom prostoru, ali ga je Martinez oborio. Umesto da sudija pokaže na slobodan udarac, pokazao je na "belu tačku", iako je Tores bio bar metar van 16. Preuzeo je odgovornost i promašio...

Pritisak Bajerna je bio još veći, ali nisu uspeli da stvore konkretnu šansu, nego su ih češće u tim pokušajima blokirali fudbaleri Atletika koji će u finalu igrati sa boljim iz duela koji se igra sutra: Real Madrid - Mančester siti.

NAPOMENA: Golove i šanse sa meča pronađite ispod.

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Martinez, Alaba - Alonso, Vidal, Riberi, Miler, Kosta (Koman) - Levandovski.

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Godin, Himenez, Luis - Saul, Gabi, Fernandez (Karasko), Koke (Savić) - Grizman i Tores (Parti).

N A J A V A

Sudar dve različite škole fudbala!

Fudbaleri Atletiko Madrida su se u prvom meču na svom "Visente Kalderonu" oslonili na "učenje" trenera Dijega Simeonea koji je igru "jorgandžija" bazirao na velikoj borbenosti, maksimalnoj koncentraciji i odbrani prvenstveno svog gola, dok je sa druge strane Pep Gvardiola koji veruje da je njegov tim najsigurniji kada su oni ti koji drže loptu i "kruže" pred golom protivnika.

Prvu rundu dobio je Argentinac, a sada je vreme za revanš u Minhenu!

Bajernovi fudbaleri imaju težak zadatak da nadoknade rezultat na svojoj "Alijanc Areni" pošto su u prvom meču poraženi rezultatom 1:0 (1:0), pa im je u tom smislu vrlo važno da u naletima pred golom Jana Oblaka, kojih će sigurno biti, ne zaborave i na svoj gol - jer su kontre rivala ubitačne, a jedan gol u mreži Nojera bi mogao da presudi.

Ovo je treći pokušaj Pepa Gvardiola da dođe do finala Lige šampiona sa Bajernom, a u prethodna dva polufinala eliminisali su ga španski klubovi - Real Madrid i Barselona, pa se može reći da tradicija nije na njegovoj strani.

Bajern je u ovom meču pojačan za oporavljene Franka Riberija i Džeroma Boatenga, dok je i Atletiko kompletan pošto se u tim vraća urugvajski štoper Dijego Godin.

Pobednik ovog revanša će u finalu Lige šampiona igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid - Mančester siti (sreda, 20.45). Finale se igra u Milanu na stadionu "San Siro".

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! ATLETIKO JE U FINALU!

87' - Levandovski sa pet metara, opet ništa! Pa Alaba sa 25 metara, brani Oblak!

84' - PROMAŠEN PENAL I ZA ATLETIKO!

Fernando Tores je prošao po levoj strani i krenuo ka kaznenom prostoru, ali ga je Martinez oborio. Iako je to bilo bar metar van kaznenog, sudija je pokazao na "belu tačku", ali je Tores promašio - odnosno, Nojer je odbranio.

77' - Nova šansa za Levandovskog, ali nema gola... Bajern vrši neverovatan pritisak, sada je Lam povukao, lepo centrirao, ali se Poljak nije snašao.

74' - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! NIJE KRAJ!

Nije delovalo kao naročito opasan napad kada je Alaba centrirao sa leve strane, ali je Arturo Vidal na drugoj stativi nadvisio Filipea Luisa, prebacio na prvu za Levandovskog, a ovaj postigao gol.

Da li se ponavlja scenario kao protiv Juventusa?

73' - Konačno promena, Koman menja Kostu.

70' - Levandovski i Vidal kombinuju, a šutira Poljak, ali je Oblak maksimalno koncentrisan... Lako brani dobar pokušaj.

67' - Ekipa je u očiglednom padu, ali Gvardiola ne menja...

60' - Huanfran!

Bajern je potpuno stao posle gola Atletika, a sada igrači Dijega Simeonea žele da iskoriste ovaj "pad" u igri domaćina i da postignu još jedan gol. Posle dobrog prodora Filipea Luisa "tukao" je Huanfran, jako, pored gola.

54' - GRIIIIIIIIIIIIZMAAAAN! GOL! 1:1!

Nije ga bilo nigde, tj. nije Atletika bilo nigde, a onda - bum. Grizman je dobio loptu, spustio glavom za Toresa, i nastavio da trči, a iskusni napadač ga je odmah proigrao i omogućio mu da sam istrči pred Nojera.

Rutinski je to završio.

49' - Bajern će napadati i u ovom poluvremenu...

Neoprezan je bio Huanfran, Riberi mu je ukrao loptu dok je on gradio da ode u gol aut, pa je nakon kombinovanja u šesnaestercu sa ivice kaznenog šutirao Vidal, ali ga je Luis izblokirao. Nakon kornera Havi Martinez tuče preko gola...

46' - Kreće drugo poluvreme, da li i poslednjih 45 minuta u ovom meču? Ili će ih biti više?

Twitter Embed Code

45' - Kraj poluvremena. Rezultat 1:0.

41' - "Frka" kraj aut-linije, vinovnik naravno Simeone, ali je tempo malo opao.

33' - Raspala se odbrana Atletika - ali Bajern maši penal!

Mladi Himenez je napravio glupost u kaznenom prostoru i vukao Havija Martineza dok je Riberi izvodio korner, a Čakir je pokazao na penal. Odgovornost je preuzeo Tomas Miler, ali je Oblak odlično čitao i odbranio. Prvo njegov pokušaj, a onda odbijenu loptu Levandovskog.

Može li ovo da pokrene Atleti?

31' - AAAAAAAALONSO! GOOOOOOOL!

Napravio je Fernandez prekršaj na ivici šesnaesterca, a priprema za prekid je trajala i više od minuta, da bi potom Ćabi Alonso pronašao put lopte do mreže gola koji čuva Oblak. Lopta je malo zakačila i Himeneza i promenila pravac, a može se reći da je gol "visio u vazduhu".

Bavarci su iskoristili pritisak koji imaju od početka utakmice.

27' - Lam "tuče" sa desne strane iskosa - preko!

24' - I opet Bajern preti!

Tukao je sada Riberi sa trideset metara, možda i više, udarac je bio toliko jak da Oblak nije mogao da ga iskontroliše, odbio je loptu, a u nastavku akcije je Levandovski pokušao da postigne gol... Nije uspeo, međutim, Bavarci su tražili jedanaesterac jer je golman iz Slovenije zakačio Levandovskog.

Ništa od toga, kaže sudija Čunet Čakir.

20' - Najbolja šansa do sada!

Boateng je nedostajao Bajernu u prethodnim utakmicama, a sada je dugim pasom uposlio Milera u šesnaestercu Atletika, da bi ovaj iz prve odigrao za Levandovskog, ali je lopta otišla previše u stranu da bi Poljak imao dobru situaciju za šut. Pogodio je Oblaka.

Zakuvava se!

15' - Uzvraća Gabi!

Na početku utakmice kapiten Atletija se oprobao pokušajem sa 40 metara, ali je to Nojer lagano zaustavio, da bi u petnaestom minutu probao sa dvostruko kraće razdaljine. Sada je bar naterao Nojera da se "baci" na loptu...

12' - Šansa!

Od početka meča je vrlo visoko tempo, ali nije bilo konkretnih pokušaja... Sada je Daglas Kosta u svom stilu "zavrnuo" loptu sa desnog krila, koja ide neverovatnom brzinom, ali za razliku od nekih prethodnih mečeva Robert Levandovski je nije ukrotio, već samo krznuo.

4' - Prva šansa na utakmici za Fernanda Toresa, ali je iskusni napadač isuviše brzo krenuo na pas Antoana Grizmana, i uhvaćen je u "ofsajd zamci".

1' - utakmica je počela!

- Atmosfera na stadionu pred početak meča...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kimi

Tako jeee bogati mogu da zavide kako se igra sa puno manje para.hahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC