• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Krasić general CSKA, Bajern u igri

Miloš Krasić postigao pobjedonosni gol koji je ostavio CSKA u životu. Bajern i dalje u igri, poraz Juventusa. Pogodio i Nenad Mirosavljević.

 LŠ: Krasić general CSKA, Bajern u igri  Izvor: MONDO

Real Madrid je blizu nokaut faze Lige šampiona, Milan je propustio prvu meč-loptu, Bajern ostao u igri za drugu fazu, baš kao i moskovski CSKA, kojem je pobjedu nad Volsfburgom donio Miloš Krasić. Pogodio i Nenad Mirosavljević, ali APOEL osvojio samo bod.

Najveće iznenađenje utakmica 5. kola Lige šampiona koje su odigrane u srijedu dogodilo se na Old Trafordu gde je već otpisani Bešiktaš pobijedio Mančester junajted.

GRUPA A

Bordo je pobjedom nad Juventusom osigurao prvo mjesto u grupi, a "Stara dama" došla je u nezgodnu poziciju pred posljednje kolo kada dočekuje minhenski Bajern, koji je minimalnom pobjedom nad Makabijem (strijelac Ivica Olić) sačuvao šanse da igra u drugoj fazi Lige šampiona.

Juventusu će biti dovoljan bod u Torinu 8. decembra, a Bajern mora da pobijedi.

GRUPA B

Miloš Krasić će igrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a možda i u drugoj fazi Lige šampiona. Edin Džeko neće igrati na Mundijalu, ali možda hoće u osmini finala Lige šampiona.

CSKA je u Moskvi pobijedio Volsfburg 2:1, a upravo su reprezentativci Srbije i BiH Miloš Krasić i Edin Džeko bili u glavnim ulogama duela 5. kola Grupe B Lige šampiona.

Džeko je doveo Volfsburg u vođstvo i njemački tim je do 58. minuta imao rezultat koji ga je stavljao rame uz rame sa Mančester junajtedom. Ali, potom se dogodio preokret, a strijelac drugog, pobjednosnog gola za "armejce" bio je plavokosi Miloš Krasić.

Gol koji bi mogao da produži život ekipi CSKA u Ligi šampiona. CSKA i Volfsburg su sada poravnati na tabeli i odlučuje posljednje kolo u kojem moskovska ekipa gostuje Bešiktašu u Istanbulu, a Volfsburg će biti domaćin Mančesteru.

Vicešampion Evrope, Mančester poražen je od istanbulskog Bešiktaša - 1:0. Jedini gol na meču, i to kakav, postigao je Rodrigo Telo u 20. minutu kada je poslao "raketu" sa 30 metara na zaprepašćenje golmana Bena Fostera.

To je prvi poraz Mančestera na Old Trafordu poslije 22 utakmice!




GRUPA C

Ništa još nije riješeno u Grupi C! Real Madrid je pobijedio Cirih 1:0, golom Iguaina, ali i dalje nije obezbijedio nokaut fazu Lige šampiona. Od 70. minuta zaigrao je i Kristijano Ronaldo poslije 55 dana oporavka od povrede.

Milan i Marsej odigrali su odličnu utakmicu na San Siru i prosto je nevjerovatno da su se mreže zatresle samo dva puta, na obe strane.

Milan je bolje počeo i već u 10. minutu Mako Borijelo je, poslije dodavanja Pata, promiješao Gabrijela Hajncea i pogodio metu. Ali, radost milanista trajala je samo šest minuta. Mamadu Nijang, koji je odlično probijao po lijevoj srani, stuštio se ka golu Milana, centrirao, Dida je odbio loptu na nogu Luća Gonzalesa koji je zakucava u mrežu.

Marsej je u Milano došao da pobijedi i odigrao je vrlo otvoreno. Najbolju šansu na utakmici propustio je Brandao u 66. minutu. Sjajno je ponovo prošao Nijang, centrirao, a Brandao sa pet metara pogodio prečku!

Milan je uzvratio u finišu. Ronaldinjo je odlično centrirao, pogodio Borijela "u trepavicu", ali je napadač propustio veliku priliku da Milan pošalje u drugu fazu takmičenja.

U petoj utakmici na svom terenu Milan nije uspio da pobijedi na svom terenu.

Da bi Marsej prošao dalje, mora da savlada Real u posljednjem kolu i da se nada da Milan ne pobijedi u Cirihu.



GRUPA D

Čelsi je pobijedio Porto i osvojio je prvo mjesto u grupi. Porto takođe ide u drugu fazu.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je na Kipru. APOEL je vodio protiv Atletika, već od petog minuta glom Nenada Mirosavljevića, ali su Madriđani uspjeli da dođu do boda.

Koja će od ove dvije ekipe u Ligu Evrope, biće poznato poslije posljednjeg kola, a veće šanse ima Atletiko, koji dočekuje Porto, dok APOEL gostuje u Londonu.

REZULTATI 5. KOLA:

GRUPA A

Bordo - Juventus 2:0 (0:0)
/Fernando 54’, Šamak 90'/

Bajern - Makabi Haifa 1:0 (0:0)
/Olić 62’/

ŠESTO KOLO (8. decembra): Juventus - Bajern, Makabi - Bordo.

TABELA: Bordo 13, Juventus 8, Bajern 7, Makabi 0 bodova.

GRUPA B

CSKA Moskva - Volfsburg 2:1 (0:1)
/Necid 58', Krasić 66' - Džeko 19'/

Mančester junajted - Bešiktaš 0:1 (0:1)
/Telo 20’/

ŠESTO KOLO (8. decembra): Bešiktaš - CSKA, Volfsburg - Mančester.

TABELA: Mančester 10, Volfsburg 7, CSKA 7, Bešiktaš 4 boda.

GRUPA C

Real Madrid - Cirih 1:0 (1:0)
/Iguain 21'/

Milan - Olimpik Marsej 1:1 (1:1)
/Borijelo 10' - Lućo Gonzales 16'/

ŠESTO KOLO (8. decembra): Cirih - Milan, Olimpik - Real.

TABELA: Real 10, Milan 8, Olimpik 7, Cirih 3 boda.

GRUPA D

Porto - Čelsi 0:1 (0:0)
/Anelka 69'/

APOEL - Atletiko Madrid 1:1 (1:0)
/Mirosavljević 5' - Simao 62'/

ŠESTO KOLO (8. decembra): Čelsi - APOEL, Atletiko - Porto.

TABELA: Čelsi 13, Porto 9, Atletiko 3, APOEL 2 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC