• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Muslin i najavio strožiji režim

Autor mondo.rs

"Najveći krivci su igrači, pokušaću da im dam ljubav prema dresu, da igraju sa više žara, želje", najavio je novi selektor "orlova".

 Oglasio se Muslin i najavio strožiji režim Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin istakao je da je pred njim veliki posao, jer svi očekuju plasman na Mundiojal u Rusiji i poručio je da će igrači ubuduće morati sa mnogo više žara da igraju za državni tim.

"Velika je čast, ali i obaveza biti selektor. Svi očekuju da se kvalifikujemo na veliko takmičenje posle šest godina pauze, veliki posao je pred nama, ne samo za mene, nego za sve i moraćemo brzo početi da radimo", izjavio je Muslin za B92.

On je ocenio da je tokom prethodnih neuspešnih kvalifikacija često započet posao, ali ne i završen.

"Možda je trebalo pustiti neke selektore da idu do kraja. Ipak, najveći krivci su igrači, pokušaću da im dam ljubav prema dresu, da igraju sa više žara, želje. Motivacija je veoma važna jer se za reprezentaciju ne igra za novac, već iz ljubavi prema zemlji. Sve naše komšije iz SFRJ to imaju, ako uspemo to da rešimo, uz kvalitet koji imamo, ali i tešku grupu verujem u uspeh", poručio je Muslin.

Prema njegovim rečima grupa je teška, iako nema zvučnog rivala.

"Vels, Austrija i Irska su jaki protivnici. Niko ne može da bude pobeđen bez jakog zalaganja i to je prvi uslov za igranje u reprezentaciji", zaključio je novi selektor "orlova".

"Lek za sve su samo pobede i dobri rezultati. Imamo dobre igrače, ali mesto na rang listi FIFA govori gde se trenutno nalazimo. Moramo zajedničkim snagama da vratimo poverenje nacije, vratimo narod na tribine, jer kada pogledam zemlje u okruženju samo Srbija nema vetar u leđa koji bi joj pomogao da lakše prelazi prepreke. I kada sam bio u Crvenoj zvezdi publika nas je nosila do uspeha, a svi rivali su bili u problemu kada su dolazili na naš najveći stadion. Voleo bih da imamo tu sliku koja bi značila hemiju izmeđi igrača i navijača, verujem da će tako i biti", zaključio je Muslin u izjavi za sajt FS Srbije.


Nekadašnji trener Crvene zvezde na klupi državnog tima debitovaće 25. maja u Užicu protiv Kipra. Muslin je tokom karijere vodio francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, marokanski Vidad, Levski iz Sofije, Metalurg iz Donjecka, kao i ruske Lokomotivu, Himki, Amkar i Krasnodar, Anortozis na Kipru, beloruski Dinamo, kao i belgijske Lokeren i Standard Lijež.

Sa Zvezdom je osvojio tri titule državnog prvaka, uz dva kupa, dok je šampion bio i sa Levskim i Vidadom.

Srbija će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine igrati u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC