• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka nas "rat" za Ligu šampiona!

Autor mondo.rs

U finalu Lige Evrope, 18. maja u Bazelu, sastaće se dva od četiri najtrofejnija kluba tog takmičenja. A, potencijalni dobitak je ogroman!

U svojim prvenstvima nalaze se daleko, daleko od mesta koja vode u Ligu šampiona, ali neko od njih će, ipak, naredne sezone igrati među elitom.

Sevilja ili Liverpul? Saznaćemo 18. maja, posle finalne utakmice Lige Evrope u Bazelu.

I jedni i drugi "samleli" su svoje rivale u revanš utakmicama polufinala i pokazali da mnogo više žele pehar, ali i premiju koja je uvedena od ove sezone.

Liverpul je pred svojim navijačima pobedio Viljareal 3:0 i anulirao poraz iz prvog meča (0:1), dok je Sevilja posle 2:2 u Ukrajini, slavila 3:1 u Španiji.

Za razliku od "žute podmornice" na Enfildu, "rudari" su na Ramon Sančez Pichuan stadionu pokazali nešto žilaviji otpor, uspeli su u poslednjim trenucima prvog poluvremena da izjednače na 1:1 i rezultatski se vrate u život, iako to nisu nagoveštavali igrom, ali je Sevilja izgleda zaista pretplaćena na ovo takmičenje!

Klub iz Andaluzije će treći put uzastopno igrati u finalu, a ukupno peti. Za sada, Sevilja ima maksimalan učinak, odnosno četiri trofeja, po čemu je najuspešnija u istoriji Lige Evrope, nekada Kupa UEFA. Liverpul je odmah iza, sa tri pehara, koliko imaju i Juventus i Inter, ali "crveni" takođe imaju stoprocentan učinak u finalima, dok su pomenuti Italijani po jednom doživeli poraze.

Jirgen Klop je u Liverpul doveden upravo da bi klub, konačno, ponovo počeo da osvaja trofeje, a Nemac je već u prvoj sezoni omogućio dva finala. U Liga kupu Engleske, "crveni" su penalima poraženi od Mančester sitija, a videćemo šta će učiniti protiv Sevilje...

Veoma raspoloženi bili su igrači Liverpula ovog četvrtka, posebno Danijel Staridž, koji je kod prvog gola zasmetao kapitenu Viljareala, Brunu, i naterao ga da nespretnom reakcijom pošalje loptu u svoju mrežu. Bilo je to već u 7. minutu. Na 2:0 povisio je u 63. minutu, posle sjajnog dodavanja Roberta Firmina, a konačan rezultat postavio je Adam Lalana u 81, mada je možda to učinio iz ofsajd pozicije.

U Sevilji, blistao je Kevin Gamerio. Francuz je bio je dvostruki strelac, u 9. i 47. minutu, a tačku na nadanja gostiju stavio je Mariano u 59. Gol za Šahtjor dao je Eduardo da Silva u 44. minutu, međutim, iako je trenutak bio odličan, nije se to ispostavilo kao "vetar u leđa" za tim iz Ukrajine.

LIVERPUL: Minjole - Moreno, Lovren, Ture, Klajn - Čan, Milner - Lalana, Kutinjo (82. Kutinjo), Firmino (89. Benteke) - Staridž (90+2. Lukaš).

VILJAREAL: Areola - Kosta, Ruiz, Musaćo, Gaspar - Suarez, Bruno, Pina (60. Trigueros), Dos Santos (73. Bonera) - Bakambu, Soldado (68. Adrian).

SEVILJA: Soria - Tremulinas (74. Eskudero), Kariko, Rami, Mariano - N'Žonzi, Kričoviak - Vitolo, Banega (89. Kristoforo), Koke - Gameiro (82. Ibora).

ŠAHTJOR: Pjatov - Ismaili, Rakicki, Kučer, Srna - Stepanenko, Mališev - Tajson (76. Tajson), Kovalenko, Marioš (84. Velington) - Eduardo (84. Dentinjo).

- U Liverpulu je sudio Viktor Kašai, a u Sevilji Bjorn Kujpers.

TEKSTUALNI PRENOS I VIDEO GOLOVA:

Kraj!

- GOOOL! Liverpul može da rezerviše karte za Bazel, pošto od 81. minuta pogotkom Lalane vodi 3:0. Firmino je sjajno prošao po desnoj strani, odigrao povratnu za Staridža, koji je međutim loše šutirao, ali je Lalana bio pred golom gostiju i "ćušnuo" loptu mrežu. Dilema je, ipak, da li se tom prilikom nalazio u ofsajdu, pošto je jedan igrač Viljareala bio telom van terena, ali ne i rukama. Deluje da su Mađari mogli da ponište pogodak, ali procenite sami.


- Šahtjor, izgleda, nije rekao poslednju reč. Eduardo je odlično šutirao glavom na centaršut Srne u 71. minutu, ali je lopta prošla malo pored stative.

- Značano lakši posao imaće Liverpul u poslednjih 20 minuta, pošto će Viljareal imati igrača manje zbog drugog žutog kartona Viktoru Ruizu.

- GOOOL! Liverpul je duplirao prednost u 63. minutu i, po onome što je Viljareal prikazao do sad, jednom nogom zakoračio u finale. Danijel Staridž je izgebao ofsajd, a zatim odlično reagovao na još bolje dodavanje Firmina.


- GOOOL! Sevilja je zakoračila u finale! Mariano je u 59. minutu postigao gol za 3:1, sjajnim udarcem iskosa sa desne strane u dalji ugao.


- Kevin Gameiro je izuzetno raspoložen ovog četvrtka!

- Nije se mnogo promenila slika u drugom poluvremenu. Liverpul napada i "juri" drugi gol, kojim bi izbegao produžetke, Sevilja je vratila prednost i opet kontroliše igru. Prošlo je 10 minuta drugog dela igre.

- GOOOL! Sevilja ponovo vodi, a strelac je opet Gamerio! Francuz je lepo obišao Pjatove posle odlične asistencije Kričoviaka.


- Druga poluvremena počela su bez promena u sastavima.

- Lepa koreografija viđena je i u Sevilji:


Poluvreme. Gledamo uzbudljive utakmice na oba stadiona. Sve četiri ekipe i dalje maju šansu za finale.

- GOOOL! Šahtjor je izjednačio golom Eduarda da Silve u 44. minutu, posle fantastične asistencije Marioša - bez gledanja!


- "Kuva" u Andaluziji. Šahtjor se u finišu prvog poluvremena oslobodio pritiska i stigao do kaznenog prostora rivala, ali nije bilo šansi za gol.

- Napad je najbolja odbrana, a to večeras demonstriraju Liverpul i Sevilja. I jedni i drugi krenuli su veoma ofanzivno od starta i nisu se povukli posle ranog vođstva. Još desetak minuta do odlaska na odmor.

- Posle rano stečenog vođstva i Liverpul i Sevilja uspešno kontrolišu dešavanja na terenu, a imali su i prilike da dupliraju prednost. Prošlo je 25 minuta od prvog sudijskog zvižduka na oba stadiona.

- U Engleskoj je Liverpul mnogo opasniji u prvih 15 minuta, u Španiji je Sevilja. Domaćini zasluženo vode.

- Navijači Liverpula brzim golom nagrađeni su za sjajnu atmosferu na stadionu:


- GOOOL! Sevilja vodi 1:0 od 9. minuta golom Gameira! Iskoristio je napadač Sevilje nespretnu reakciju gostujućeg defanzivca Mališeva i bio neumoljiv.


- GOOOL! Liverpul vodi 1:0 od 7. minuta! Delovalo je da je Danijel Staridž bio najspretniji u gužvi pred golom Viljareala posle smušene reakcije kompletne odbrane gostiju, ali je zapravo to bio autogol Viljarealovog kapitena Bruna!


- Dva pokušaja Dos Santosa za Viljareal u uvodnih pet minuta, ali nije bio precizan.

Navijači Liverpula ubeđeni su da njihov klub može do finala. Pogledajte sjajan doček klupskog autobusa ispred Enfilda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC