• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti" u glas: Derbi pravi legende

Treneri i kapiteni Crvene zvezde i Partizana optimisti pred 137. "vječiti derbi", ali sa jasnim respektom prema protivniku.

 "Vječiti" u glas: Derbi pravi legende Izvor: MONDO

Jedna serija će u subotu biti prekinuta - Crvena zvezda ima 12 uzastopnih pobjeda u tekućoj sezoni (prvenstvo i Kup), a Partizan nije poražen u posljednjih pet "vječitih derbija" (računajući oba takmičenja).

Veliki je značaj predstojećeg 137. prvenstvenog okršaja crveno-bijelih i crno-bijelih.

Zvezda bi eventualnom pobjedom stekla veliku zalihu od sedam bodova prednosti uoči posljednja tri jesenja kola pred zimsku pauzu. Kada bi ponio cijeli plijen iz Ljutice Bogdana, Partizan bi prišao lideru Superlige na samo bod.

U svakom slučaju, "vječiti" rivali u dijametralno suprotnom položaju dočekuju međusobni duel u odnosu na prethodne sezone kada je Partizan bio lider, sa stabilnom situacijom u klubu, dok su Zvezdu drmali unutrašnji potresi. Sada na crveno-bijeloj strani Topčiderskog brda teku med i mlijeko, a na crno-bijeloj se spremaju za izbore.



Sa tim su se složili i treneri Vladimir Petrović Pižon i Goran Stevanović na zajedničkoj konferenciji za medije.

"Biće interesantno. Normalno je da prvak želi da pobijedi lidera, a draž daje i to što smo na prethodnih 12 utakmica zabilježili 11 pobjeda i jedan remi", podsjetio je Petrović.

"Situacija jeste specifična - manja je razlika. Mi smo imali sreću da prethodne dve godine opuštenije dočekujemo derbije, ali sigurno da je ovako veća draž. Učinićemo sve da dobrom igrom napravimo dobar rezultat. Utakmica protiv Jagodine pokazala je da u derbi ulazimo psihički i fizički spremni i da smo uspjeli da eliminišemo sve ono što se dešava oko nas. Biće to izuzatna prilika da na kraju jesenjeg dijela ostavimo dobar utisak", ocijenio je Stevanović.

Kapiteni zrače optimizmom, ali ni ne skrivaju respekt prema rivalu. Govorili su o prednostima i manama svojih ekipa.

"Naša najveća prednost su stadion i navijači. O manama neću da govorim da protivnik to ne bi iskoristio", istakao je Nikola Lazetić, igrač Crvene zvezde.

Treneri: Igrači dobijaju ime i prezime

Vladimir Petrović i Goran Stevanović imaju pregršt igračkog iskustva u "vječitim" derbijima i rado prizivaju uspomene.

"Na tim utakmicama igrači dobijaju ime i prezime i razvijaju se legende. Vjerujem da predstojeći derbi može da stvori novu legendu", istakao je Pižon.

Prisjetio se derbija na kome je on stvorio "ime i prezime".

"To je bilo 1975. u okviru Ljetne lige šampiona kada sam predriblao cijeli tim Partizana", trener Zvezde je izazvao smijeh prisutnih na konferenciji za novinare, a onda je nastavio u šaljivom tonu:

"Pobijedili smo 1:0, ali čuveni snimatelj Blagoje Topličić nije snimio driblinge zato što je partizanovac".

S druge strane, Goran Stevanović, debitant u ulozi šefa struke u "vječitim" derbijima kaže da dobro pamti sve detalje duela protiv crveno-bijelih.

"Pamtim ih sve, od minuta do minuta, bukvalno. To su utakmice koje udaraju pečat svakom igraču na karijeru. Svi se sa zadovoljstvom sjećamo tih mečeva", jasan je bio Goran Stevanović.

(V.S. - MONDO, foto fkcrvenazvezda.com, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC