• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma zajmi, pa kupuje Žigića na ljeto?

Roma i Žigić, ponovo u istom naslovu. Ovog puta na stupcima tiražnog italijanskog sportskog lista "Korijere delo Sport".

 Roma zajmi, pa kupuje Žigića na ljeto?  Izvor: MONDO

U posljednjem izdanju, "Korijere" je objavio tekst u kojem se poziva na svoje izvore i tvrdi da su se čelnici Rome nedavno sastali sa Nikolom Žigićem i pričali o načinu na koji bi Srbin mogao da stigne u Rim još ove zime.

Navodno, Roma će u nedostatku "svježeg keša", pokušati da pozajmi centarfora srpske reprezentacije u januaru, sa opcijom da narednog ljeta u potpunosti otkupi njegov ugovor od Valensije, po cijeni između šest i po i sedam i po miliona evra.

"Korijere" podsjeća na nedavnu Žigićevu izjavu u kojoj on bukvalno priziva zainteresovane klubove da ga angažuju u spasu uloge vječite rezerve u Valensiji, koja ga je ljeta 2007. godine platila oko 16 miliona evra od Rasinga iz Santandera i od tada ga upotrebila na svega 17 prvenstvenih utakmica.

"Želim da odem jer hoću da igram. Spreman sam da odem pod uslovom da pronađem bolji tim od Valensije", citira "Korijere" našeg reprezentativca, koji je prošlog proljeća bio pozajmljen Rasingu iz kojeg je i došao.

Žigić (29 godina, 203 cm) je tada na 19 mečeva bio strijelac 13 puta, što je bio najbolji gogleterski učinak u Primeri tokom drugog dijela sezone. Valensija ga je potom vratila na Mestaju, ali avaj...

Roma je isprva željela da angažuje Luku Tonija, ali ti pregovori nisu otišli u željenom smjeru, pa je na red došao takođe nezadovoljni Rus, Roman Pavličenko. On dugo već grije klubu u Totenhemu, ali je Žigić upao u prvi plan kada je Pavličenko izrazio želju da se vrati u rusko prvenstvo.

U međuvremenu, pojavila se informacija da će Luka Toni iz Bajerna otići upravo u Valensiju, što bi bio dodatni razlog da Žigić ode iz tog kluba.

Da bi ga Roma i kupila, a ne samo pozajmila, "Korijere" tvrdi da je neophodno da proda nekog od svojih igrača, a prvi na listi su Žulio Baptista, Sisinjo i Doni.

Za razliku od Rome, turski Fenerbahče nema problema sa novcem i ukoliko bude dobio priliku, uključiće se u pregovore sa Žigićem i njegovim menadžerom Milanom Ćalasanom.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC