• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro se pomirio sa Misketom, izvinjenje Srbima

Selektor BiH demantovao je da je optužio "srpski lobi" za neuspjeh "zmajeva". Ćiro i Misimović razgovarali telefonom i zakopali ratne sjekire.

 Ćiro se pomirio sa Misketom, izvinjenje Srbima Izvor: MONDO

Izjava Miroslava Ćire Blaževića "Jutarnjem listu", u kojoj je za neuspjeh reprezentacije BiH okrivio "srpski lobi", uz blagu podršku "hrvatskog lobija", uzburkala je javnost na ovim prostorima.

Ali, izgleda bez potrebe, jer Blažević kaže da to nije istina, a selektor BiH izgladio je i sukob sa reprezentativcem Zvjezdanom Misimovićem.

Ćiro je navodno za poraz "zmajeva" od Portugala optužio Srbe i Hrvate, posebno premijera RS Milorada Dodika rekavši u jednom trenutku da "on verovatno sada u sebi misli je... sam vam majku", ali "trener svih trenera" u intervjuu za list "Alo" demantuje da je ikada izgovorio tako nešto.

"Lažu, pi... im materina. Pa, o Dodika se ne bih ni očešao. Hoće da me zavade s frendom", izjavio je Ćiro.

O Blaževićevom dobrom odnosu sa premijerom RS svjedoči i njegova posjeta Banjaluci u decembru 2008. godine, kada je Dodiku poklonio dres BiH sa brojem 11 i loptu s posvetom: "S osobitim poštovanjem! Mili od srca. Ćiro."

Ili su se ti odnosi pogoršali tokom prethodne godine ili su hrvatski novinari pogrešno razumjeli Blaževića...

On će se međutim pobrinuti da se stvari izglade.

"U petak dolazim u Banjaluku i gostovaću na jednoj TV stanici. Tom prilikom ću se izviniti svim Srbima ako sam ih nekada nečim uvrijedio", najavio je Ćiro.



Pomirio se s Misimovićem

Ovih dana top tema u BiH je sukob na relaciji selektor Blažević – Zvjezdan Misimović.
Selektor je plejmejkera "zmajeva" optužio da je izmislio povredu i da namerno nije igrao u revanšu protiv Portugala u baražu za plasman na SP.

Sve se zakuvalo poslije prvog meča u Portugalu, kada je Misimović bio indisponiran, a Blažević "opleo" po njemu javno, u medijima i doveo u pitanje njegovo zalaganje, čast... Dva dana prije utakmice u Zenici, Blažević je dobio izvještaj ljekara u kojem je stajalo da Misimović zbog povrede koljena zarađenoj u Lisabonu neće moći da igra i - nije igrao.

Tri dana poslije eliminacije "zmajeva", popularni Miske odigrao je 90 minuta za Volfsburg.

Blažević je rekao da sve može da oprosti, ali ne i "izdaju", uz opasku da bi "Republika Srpska propala da je BiH otišla na Mundijal. Ima tu još jedna opaska - Zvjezdan Misimović jedan je od rijetkih igrača srpskog porijekla, iako je rođen u Minhenu, koji ima bitnu ulogu u startnih 11 Bosne i Hercegovine.

Nakon Blaževićeve prozivke Misimović je izjavio da je na raspolaganju FSBiH, ali da više neće igrati za reprezentaciju dok je selektor BiH, a Ćiro uzvratio da napušta „zmajeve“ zbog Misimovića, jer ako treba da ostane jedan od njih to treba da bude Misimović i da će se on povući.

Samo dan kasnije Ćiro i Misimović zakopali su ratne sjekire u jednom telefonskom razgovoru, pišu "Nezavisne novine" u izdanju od petka.

Ćiro je, kako navode “Nezavisne”, kontaktirao fudbalera Volfsburga kako bi mu čestitao rođenje sina.

"Razgovarali smo najljubaznije. Bio je to razgovor kao između oca i sina. Poželio sam mu sve najbolje, uz želju i da mu sin postane vrhunski čovjek i igrač, kao što je i sam Zvjezdan. Takođe, čestitke sam uputio i njegovoj supruzi Stefaniji", rekao je Blažević za "Nezavisne".

Zvjezdan Misimović rođen je 5. juna 1982. godine u Minhenu i isprva je igrao za U-19 reprezentaciju SR Jugoslavije, čak je učestvovao i na EP u Finskoj. Kasnije je avanzovao u mladu (U-21) reprezentaciju Jugoslavije (slika 3) u kojoj su igrali Nemanja Vidić i Danko Lazović, ali ga je navodno otjerao tadašnji selektor, a sada trener Crvene zvezde, Vladimir Petrović Pižon.

Na Misimovićevoj stranici na Wikipediji može se pročitati da ga je iz jugoslovenskog, samim tim i srpskog fudbala, precrtao upravo Pižon, jer je bio "debeo i spor".

Kasnije, Misimović je prihvatio poziv saigrača iz Bajerna, Hasana Salihamidžića da se pridruži seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i od tada, "desetka" Volfsbruga odigrao je 47 utakmica, postigao 16 golova i dogurao do uloge zamjenika kapitena.

Ćiro ne bio Ćiro da ne kaže pa poslije poriče. Tako je u svom stilu još jednom promijenio mišljenje o ostanku na klupi BiH.

"Poslije svega sam odlučio da se ipak povučem sa mjesta selektora BiH! Ni sam još ne znam gdje ću. Znam samo da odlazim", izjavio je Ćiro u intervjuu listu "Alo“ da bi u izjavi za "Nezavisne" promijenio ploču“:

“Imam još neke probleme sa pojedinim članovima Izvršnog odbora N/FS BiH. Nadam se da ću ih uspjeti riješiti".

Odlazak Blaževića teško da će zabrinuti čelnike Fudbalskog saveza BiH, koji su ovih dana više okupirani iznošenjem "prljavog veša", u pokušaju da narodu objasne da je njihov miljenik Blažević u stvari loše rješenje, kao i presudom generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza i malverzacija.

Osim toga, po sarajevskim kuloarima već kruže priče da je predsjednik FS BiH Sulejman Čolaković već našao Ćirinog nasljednika, a to bi navodno trebao biti Dušan Bajević!?

ĆIRO ĆE U SUBOTU NAVIJATI ZA ZVEZDU

Ćiro, međutim, u svojoj 74. godini ne brine za budućnost. Hrvatski stručnjak, koji je tokom 80-ih kao trener Dinama dobio nadimak "Bijeli šal", ne želi da priča o konkretnim ponudama koje je već dobio, ali priznaje da bi prihvatio eventualnu ponudu nekog od srpskih "vječitih rivala", bez straha od reakcije Delija ili Grobara.

"Jedno ću vam reći - prihvatio bih svaku adekvatnu ponudu. I siguran sam da bi mi u tom slučaju i u Srbiji vikali 'Ćiro, majstore!', a ne 'Ćiro, pederu!'", istakao je hrvatski stručnjak koji je odabrao stranu u narednom "vječitom derbiju".

"Zvezda je posljednjih nekoliko sezona istraumirana zbog svega što joj se dešavalo, a ja uvijek navijam za timove koji su u takvoj situaciji. Zbog toga, napred, Zvezdo!"

Blažević je prokomentarisao i "otkriće" pojedinih medija da je Franjo Tuđman, bivši predsjednik Hrvatske, 1999. kupio titulu Dinamu, odnosno tadašnjoj Kroaciji, baš kada je klub sa Maksimira (treći put) vodio Ćiro Blažević.

"Ajoj ljudi... Ma to nije tačno. Tuđman je bio pošten čovjek! Gdje bi predsjednik države radio takve stvari", oštro je reagovao Ćiro, veliki prijatelj pokojnog hrvatskog predsjednika s kojim se redovno družio i ukrštao koplja na teniskom terenu.

(G. A. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC