• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dobra, ali bez pobede protiv Olimpijakosa!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda i Olimpijakos odigrali odličnu utakmicu na stadionu "Rajko Mitić", ali iako su dva puta vodili, beogradski crveno-beli nisu uspeli da pobede u ovom meču. Strelci Katai i Orlandić.

 Zvezda dobra, ali bez pobede protiv Olimpijakosa! Izvor: MN PRESS

Odličan meč na stadionu "Rajko Mitić", pred oko 20 hiljada navijača!

Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa odigrali su vrlo atraktivan meč u kojem su oba tima napadala, ali uprkos tome što su beogradski crveno-beli vodili dva puta u ovom meču, na kraju nisu uspeli i da slave. 

Poveli su domaći golom Petra Orlandića na dobar pas Srnića, ali je svega tri minuta kasnije izjednačio Ernani. U nastavku još bolja igra Zvezda, a majstorija Kataija u 52. minutu donela je novo vođstvo, ali je Pajtim Kasami nedugo zatim doneo novo poravnanje rezultata. Do kraja meča Olimpijakos je više napadao, ali pogodaka više nije bilo.

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 2:2 (1:1)

Prvi put posle 22 godine fudbaleri Olimpijakosa gostovali su na stadionu Crvene zvezde. Sve je bilo spremno za navijački spektal, ali je viđen i fudbalski. U odličnom meču u kome su oba tima želela do pobede, na kraju nije bilo pobednika.

Trener Miodrag Božović odlučio se za vrlo jaku postavu, u kojoj ipak nije bilo Grujića i Vijeire, dok je Olimpijakos takođe igrao sa prvim timom, dok je u nastavku viđen veliki broj izmena, pa su tako za Zvezdu igrali i Novozelanđanin Adam Mičel i mladi Uroš Račić.

Navijači Crvene zvezde razvili su transparent u prvom poluvremenu u kome su uputili poruku UEFA zbog prijema tzv. Kosova u tu organizaciju, dok su u drugom poluvremenu istakli transparent podrške Miodragu Božoviću.

Nakon prvobitnog "odmeravanja snaga", Zvezda je ta koja je pretila više i prva stigla do vođstva preko "sprege" na desnoj strani. Petković i Srnić izveli su dobru akciju koju je Orlandić završio golom.

Mogli su i do drugog, ali je Katai pogodio stativu...

Olimpijakos je tada "ubrzao" tempo i posle sjajnog pasa Fustera za Ernanija stigao je do izjednačenja. Zvezda se tu nije predavala već je zaigrala i otvorenije, a opasan je bio Plavšić po levoj strani. Katai je bio posebno inspirisan protiv bivšeg kluba, pa je napravio pravu majstoriju u 52. minutu kada je lobovao golmana Olimpijakosa.

Odlično je branio i Kahriman, ali šut Pajtima Kasamija glavom, neposredno posle gola Kataija, nije mogao da zaustavi. Do kraja je bilo još prilika, ali su dobre odbrane Kahrimana i stativa, odnosno nepreciznost igrača Zvezde, doprineli tome da ih ne bude više.

Pogledajte sažetak meča...

Zvezda - Olimpijakos
Izvor: YouTube

N A J A V A

Dva tima se sastaju po 12. put u istoriji, kada su prijateljske utakmice u pitanju, a tek po drugi put na stadionu "Rajko Mitić", odnosno "Marakani".

Šampion Grčke i šampion Srbije poslednji put su "odmerili snage" pre četiri godine (9. maj), a tada je na stadionu "Karaiskakis" bio bolji domaćin rezutlatom 2:1, a timovi su se znatno promenili od tada.

Crvena zvezda i Olimpijakos su se prethodni put na stadionu "Rajko Mitić" sastali pre 22 godine, bilo je to u novembru 1994. godine, što je bio prvi međunarodni susret Crvene zvezde od ukidanja sanckija.

I tada je domaćin bio bolji, ali sada je to bila Zvezda, a u meču u kom je blistao Dejan Rambo Petković - beogradski tim je slavio 4:1.

"Grof" Božović je najavio da će u ovom meču dati šansu igračima koji nisu uvek bili u prvom planu, ali ipak nije tako, dok je Olimpijakos stigao u Beograd u najjačem sastavu.

ZVEZDA: Kahriman, Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez, Donald, Le Tale, Plavšić, Katai, Srnić i Orlandić.

OLIMPIJAKOS: Himenez, Botia, Masuaku, Salino, Milivojević, Da Kosta, Fortunis, Kambijaso, Fuster, Ernani i Pulido.

MEČ UŽIVO:

- Poslednju priliku imao je Ugo Vijeira, ali ništa. Kraj meča!

- Šansu na ovom meču dobija i talentovani Uroš Račić.

- Velika šansa za Džimija Durmaza, ali stativa. Dosta sreće za Zvezdu, koja igra nešto lošije u ovim trenucima...

- Domingez preti na drugoj strani, ali Kahriman nastavlja dobro da brani.

- Dobra šansa za Ristića, ali ništa...

- Šansu je dobio i Adam Mičel.

- Delije imaju poruku za trenera: "U Evropi igrali ili ne, naša želja je da Grof ostane".

- Ulazi i Zdjelar.

- Opet tri minuta i izjedačenje... 2:2!

Pajtim Kasami postiže gol glavom nakon dobrog prodora po desnoj strani. Plavšić odmah uzvraća, ali Kapino dobro brani.

- Kakav potez Aleksandar Kataija... Zvezda vodi 2:1, u toku je 52. minut!

Od početka meča bio je najimpresivniji u Crvenoj zvezdi, a nakon odlične lopte Donalda, sprintao je do peterca, izbacio defanzivca, a potom lobovao golmana Kapina za vođstvo Zvezde.

Fenomenalan pogodak!

Inspirisani Aleksandar Katai napravio je pravu čaroliju na meču Crvene zvezde i Olimpijakosa. Lep dribling, pa lob preko golmana. Majstorija!
Izvor: YouTube

- Ovako je bilo na početku drugog poluvremena.

- Mnogo promena kod Olimpijakosa, u igri su Domingez, Seba, Kasami i golman Kapinos. Izašao je Milivojević.

- Pogledajte i koreografiju Crvene zvezde sa početka meča. Ovde!

- Kraj prvog poluvremena, rezultat je 1:1.

- Katai je silno motivisan protiv svog nekadašnjeg tima, lomio je defanzivce u šesnaestercu, ali je preterao, pa su mu oduzeli loptu.

- Olimpijakos uzvraća, Ernani! 1:1!

Prednost je trajala samo tri minuta... Nakon odlične kontre Ernani je utrčao između Rendulića i Petkovića i stigao prvi do lopte. Sjajno ga je našao Fuster.

Zvezda 1:1
Izvor: YouTube

- Ipak gol! Petar Orlandić! 1:0!

Zasluženo, mora se reći, Zvezda dolazi do prednosti... Petković je dobro povukao kontru, izbacio Srnića u šesnaesterac, a ovaj je nesebično dodao na drugu stativu ka Orlandiću koji uspeva da ubaci loptu u mrežu. Skinuo je dres i proslavio sa navijačima!

Zvezda 1:0
Izvor: YouTube

- Zvezda odlična. Plavšić je probio ponovo po levoj strani, a potom je Himenez odlično odbranio pokušaj njegovog fudbalera, jer bi bio autogol, a onda u nastavku Katai pokušava iz odbitka i pogađa stativu!

- Plavšić dobar po levoj strani, video je Le Taleka koji je ulazio u kazneni prostor, ali iskusni Kambjaso "sve zatvara". Odlično je pratio Francuza i "ukrao" loptu pred njim.

- Dobra šansa i za Zvezdu, Katai dobar po levoj strani, ali Orlandić ne uspeva da dođe do lopte u skoku.

- Fortunis je imao najbolju šansu za Olimpijakos, ali šutira preko gola sa ivice šesnaesterca.

- Navijači se lepo zabavljaju na tribinama, dok se fudbal najviše igra na sredini terena. Česta su dovikivanja navijača "Olimpijakos - Zvezda".

- Utakmica je počela, a Olimpijakos je prvi pretio iz daljine. Kahriman oprezan.

- Dobra poseta na stadionu "Rajko Mitić".

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC