• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Favoriti jesmo, ali ne i arogantni"

Autor mondo.rs

"Trofej u finalu Kupa smirio bi turbulentu sezonu u Humskoj", kaže Darko Brašanac pred duel sa Javorom u Gornjem Milanovcu. "Nismo prepotentni arogantno", dodaje Ivan Tomić.

 Trener FK Partizan pred finale kupa Srbije Izvor: MN PRESS

Partizan punih pet godina čeka na trofej u Kupu Srbije.

Ove godine, za razliku od prethodnih, pehar u masovnijem domaćem takmičenju značio bi i spas sezone za tim iz Humske, s obzirom na to da su crno-beli u Superligi relativno lako prepustili titulu "večitom" rivalu.

"Parni valjak" će se u sredu u Gornjem Milanovcu (od 19 sati) protiv Javora boriti za 13. pehar nacionalnog kupa.

JAVOR PRED FINALE

Trener Partizana Ivan Tomić je na zajedničkoj konferenciji koja je održana u Staroj Pazovi rekao da se on i njegovi igrači nalaze na korak od ispunjenja prvog cilj zacrtanog u januaru, kada je postavljen za šefa stručnog štaba.

"Za nas je finale Kupa najvažnija utakmica prolećnog dela sezone. U januaru, kada sam postao trener Partizana, trofej u ovom takmičenju postavljen kao prioritet. U sredu dolazimo u priliku da ostvarimo cilj", počeo je Tomić.

Iako svestan uloge favorita koja je postavljena pred Partizan, Tomić je naglasio da ih ta činjenica neće uobraziti.

"Poštujem Javor i jako iskunsijeg kolegu Doića, koji je već imao priliku da učestvuje u finalu. Mi prihvatamo ulogu favorita, ali ne želimo da budemo prepotentni i arogantni. Imamo veliki broj mladih igrača i oni su već navikli na težinu grba i na to šta nosi igranje u Partizana. Nadam se da ćemo odigrati dobro svih 90 minuta i osvojiti trofej", dodao je trener crno-belih.

U Partizanu nisu posebno vežbali penale, jer su udarci sa "kreča" sastavni deo svakog treninga.

"Do sada nismo imali priliku da šutiramo penale u Kupu. Nadamo se da nećemo ni u sredu i da ćemo sve rešiti u 90 minuta. Nismo ih uvežbavali, ali jesmo individulano, jer igrači koji su određeni da šutiraju penale u utakmicama Superlige to vežbaju svakodnevno na trenizima", objasnio je Tomić.

Izvor: MN PRESS



Trofej u Kupu kao spas sezone?

"Iz ličnog ugla mogu da kažem da je Kup bila jedina opcija. Matematički je postojala mogućnost da se osvoji i titula, ali je prednost Crvene zvezde objektivno bila nedostižna. Partizan uvek želi 'duplu krunu', ali bismo iz ove perspektive bili zadovoljni i pobedom u Kupu. Ovu sezonu možemo da podelimo na tri dela - Superliga, Evropa, Kup. Na dva fornta Partizan je bio uspešen, dok u Superligi nije bio na nivou", završio je Ivan Tomić.

Ivan Tomić i Milovan Milović jedno vreme zajedno su igrali za Partizan.

"Izgradili smo donos na terenu i van njega. Već tada je pokazivao jako viskok nivo fudbalske taktičke zrelosti i pripreme. Ona mu je omogućila da još uvek igra na visokom nivou. Video sam u više navrata da je pravi lider i vođa, Poseduje potencijal za jako dobrog trenera. Želim mu da igra još dugo godina, a onda da zablista kao trener."


Darko Brašanac prošle sezone nije imao sreće da osvoji "duplu krunu". U finalu protiv Čukaričkog doživeo je poraz.

"Ponosan sam i srećan što ću biti učesnik još jednog finala. Slažem se sa trenerom Javora da je finale pored derbija najveća utakmica u Srbiji. Igraćemo maksimalno motivisani da turbulentnu sezonu završimo osvajanjem trofeja. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu i da ćemo se na kraju radovati", rekao je Brašanac.

Finale Kupa je jedina utakmica u takmičenju u kojoj će se u slučaju nerešenog rezultata igrati produžeci, pa tek onda, ako se ni dodatnih 30 minuta ne odluči pobednik, šutirati penali.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC