• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za Partizan utakmica sezone, a za nas istorije"

Autor mondo.rs

Trener Mladen Dodić i kapiten Milovan Milović veruju da Javor može da pobedi Partizan u finalu Kupa Srbije i da posle 104 godine donese prvi veliki trofej u Ivanjicu.

Više od jednohg veka prošlo je od osnivanja FK Javaor...

Za 104 godine postojanja Ivanjičani nikada nisu bili prvaci države, ali ni pobednici nacionalnog Kupa. U sredu će, generacija predvođena trenerom Mladenom Dodićem i kapitenom Milovanom Milovićem, u Gornjem Milanovcu imati priliku da pobedom u finalu ostavri rezultat koji će zlatnim slovima biti upisan u višedecenijsku istoriju.

PARTIZAN PRED FINALE

Ali, poslednja prepreka na putu velikog uspeha je jedan od favorita takmičenja Partizan.

"Finale Kupa je uz 'večiti' derbi najveća utakmica srpskog fudbala. Imao sam čast da pre dve godine budem ulčesnik istog, ali ove godine sa još većim ambicijama dočekujem meč, jer Javor u 104 godine nije imao priliku da se bori za trofej. Partizan je proglasio utakmicu sezone, a za nas je meč istorije", počeo je Dodić svoje izlaganje na zajednočkoj konferenciji za medije koju je FSS organizovao u svom sedištu u Staroj Pazovi.

 "Partizan jeste favorit, sa mnogo talentovanih igrača. Stručni štab je doveo crno-bele u mirnu luku i ima priliku da je kruniše. Međutim, i drugi su bili favoriti, ali smo dobro igrali u Kupu", nastavio je trener Javora.

Da bi stigao do trofeja Javor mora da pruži najbolju partiju sezone.

"Svesni smo činjenice da u finalu moramo da pružimo najbolju igru da bismo pobedili velikog rivala. Čim smo u finalu, imamo kvalitet. Pozivam Ivanjičane da dođu u Milanovac, jer ko zna kada će sledeći put imati priliku. Da ne bude Partizan i tu u velikoj prednosti. Želim da donesemo radost svim generacijama Javora", rekao je Dodić, koji je pre dve sezone predvodio Jagodinu u finalu protiv Vojvodine.

Mladen Dodić imao je priliku da kratko vreme trenira Darka Brašanca u mladoj reprezentaciji?

"Nažalost kratko je trajala ta saradnja sa Darkom. On je dećko za primer i to ne govorim zbog toga što sedi ovde. Sve najbolje mogu da kažem i kao profesionalcu i kao čoveku. Uveren sam da će uskoro davati primer i u 'A' reprezentaciji", rekao je Dodić.

Javor je do finala eliminisao dva favorita Čukarički i Vojvodinu i to oba posle penala.

"Javor je Čukarički i Vojvodinu izbacio posle penala. Postoji i ta mogućnost tako da se i ovog puta spremamo za sličan scenario. Protiv Vojvodine je to izgledalo odlično, postigli smo svih pet golova, dok je naš golman odbranio jedan", podvukao je Dodić.

Milovan Milović
Izvor: MN PRESS


Milovan Milović je nekada nosio dres Partizana, a sada ima priliku da kerijeru koju je proveo van Humske kruniše peharom u Kupu Srbije.

"Izuzetno sam srećan! Potpuno smo zasluženo u finalu i ostaje nam još jedan korak. Želimo da pobedimo", naglasio je visoki defanzivac Ivanjičana.

"Daleko da pretimo Partizanu, ali imamo prava da se nadamo. Partizan ovog proleća igra dosta dobro. Tomić je ubacio puno mladih igrača i znamo kako igraju, ali mi ćemo učiniti sve da trujumfujemo, jer ko zna kada će nam se sledeći put ukazati šansa", dodao je Milović.

Svojevremeno je sa Ivanom Tomićem, sadašnjim šefom stručnog štaba crno-belih, igrao u Partizanu.

"Meni je čast bila da igram za Partizan. Te sezone sam došao sa pozajmice iz Olilića, Ivan se vratio iz inostranstva. Imali smo moćan tim. Dobijao sam od njega i ostalih iskusnih prave saveta. Ivana nikada nisam mogao da pobedim u tenisu, ali šta da se radi", završio je Milović.

Utakmica finala Kupa igra se u sredu od 19 sati na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC