• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Juventusa pod lupom UEFA

"Crnac ne može biti Italijan", poručili su tokom utakmice u Bordou navijači "Stare dame" napadaču Intera Mariju Baloteliju i navukli gnjev UEFA.

 Navijači Juventusa pod lupom UEFA Izvor: MONDO

Juventusovi navijači ne odustaju od igre sa vatrom. “Stara dama” samo što se izvukla sa 20.000 evra kazne zbog uvreda njihovih navijača na račun Interovog napadača Marija Balotelija oni su ponovo na svoja leđa natovarili disciplinske organe i to one iz UEFA.

Torinski klub kažnjen je novačano jer su njihovi navijači na utakmici s Udinezeom prošlog vikenda pjevali “Ako skačemo Baloteli će umrijeti”.

Disciplinski organi shvatili su ovo kao vrlo uvredljivo, ali ne i rasističko ponašanje, što se izgleda nije svidjelo tifozima Juventusa pa su u srijedu tokom meča sa Bordom u Ligi šampiona bili mnogo “jasniji”.

"Crnac ne može da bude Italijan", čulo se sa tribine stadiona Šaban-Delma u Bordou gdje su bili italijanski navijači, što nije promaklo ni zvaničnicima Evropske fudbalske federacije (UEFA).

“Kada dobijemo izvještaje delegate UEFA i sudije Ituraldea Gonzalesa, oni će biti poslati Disciplinskoj komisiji koja će odlučiti da li će pokrenuti istragu”, izjavio je portparol UEFA Tomas Đordano.

“Kazna može biti određena na osnovu svjedočenja aktera, novinskih članaka i TV snimaka, ali tek nakon izvještaja delegate”, dodao je on.

Papirologija bi u UEFA bi trebalo da stigne u petak, a čelnici Juventusa nadaju se da će ipak izbjeći kaznu, s obzirom da meta njihovih navijača nije bio nijedan od aktera meča.

I dok Juventusovi navijači ne odustaju od rasističkih ispada, igrači “Stare dame” priznaju da su nemoćni u borbi protiv ovakvog ponašanja.

“Ja sam protiv svakog oblika rasizmau sportu i inače. Mi igrači smo neprestano ukazivali na ovaj problem i učinili sve što smo mogli. Klub je takođe preduzeo sve, tako da je vrijeme da se ovim pozabave i nadležne institucije”, izjavio je tamnoputi fudbaler Juventusa Muhamed Sisoko, inače miljenik navijača “Stare dame”.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC