• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa 37 na EURO 2016

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ejdur Gudjonsen vjerovatno je najslavniji fudbaler svoje zemlje. Osim za Čelsi i Barselonu, tokom karijere je igrao za mnoge poznate klubove kao što su PSV Ajndhoven, Totenhem, Bolton, Stouk i Fulam.

Ejdur Gudjonsen, bivši napadač Čelsija i Barselone u 37. godini pozvan je u reprezentaciju Islanda koja će putovati na EURO 2016.

Gudjonsen je mjesto u islandskom timu osigurao zahvaljujući tome što je u februaru potpisao za norveški Molde. Prethodno je kratak period proveo u kineskom Šijiažuang Ever Brajt, gdje je angažman okončano u novemrbu 2015. godine.

"Da nije pronašao klub, sigurno ne bi bio među pozvanima za EURO", kazao je Lars Lagerbak, jedan od dvojice selektora Islanda.

Gudjonsen vjerovatno je najslavniji fudbaler svoje zemlje. Osim za Čelsi i Barselonu, tokom karijere je igrao za mnoge poznate klubove kao što su PSV Ajndhoven, Totenhem, Bolton, Stouk i Fulam.

U dresu reprezentacije Islanda odigrao je 84 utakmice i postigao 25 golova. Oprostio se u novembru 2013. godine, nakon što je Island poražen u baražu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. No, vratio se u nacionalni tim u martu 2015. i u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2016 odigrao tri utakmice i dao jedan gol.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC