• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrija Luković: Zvezda? Pričaćemo o tome!

Autor mondo.rs

Mladi fudbaler PSV Ajndhovena odlučio je da ode iz Holandije i u dogovoru sa menadžerom, Markom Pantelićem, odlučiće da li će njegov novi klub biti Crvena zvezda.

 Andrija Lukovic u Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Mladi, 21-godišnji Beograđanin, Andrija Luković, novi je šampion Holandije posle neverovatnog raspleta u poslednjem kolu prvenstva, kiksa Ajaksa i neočekivanog slavlja u Ajndhovenu.

Fudbaler PSV-a učestvovao je u titulu sa 629 minuta odigranih ove sezone na 11 mečeva, uz jedan postignut gol.

Posle burne proslave sa klubom koji ga ugovorom veže do juna 2017. godine, Luković se već okreće ka budućnosti, a ona – izvesno je – neće biti na "Filps stadionu".

"Došlo vreme da se rastajemo", sa osmehom je rekao Luković za "Sport".

Momak kojeg portal Transfermarkt "ceni" na 300.000 evra, i to na godinu dana pre isteka ugovora, obrazložio je svoj stav.

Pojačanja, pojačanja...

Štampa nedeljama povezuje veliki broj fudbalera za dolaskom u Crvenu zvezdu, pa su tako pored Lukovića u opticaju Andrija Pavlović i Filip Stojković iz Čukaričkog, Uroš Đurđević iz Palerma, Frederik Gounongbe iz Vesterloa, itd.

"Konkurencija u PSV je takva da zaista nemam čemu da se nadam, otud je najpametnije da se spakujem i potražim novu sredinu. Siguran sam 99 odsto da odlazim".

Usledilo je logično pitanje – Crvena zvezda?

"Da li da se vratim u Srbiju ili da ostanem u inostranstvu? Kad krene odmor, a već od petka biću na raspustu, počeću i o tome da razmišljam. Zasada nemam određen stav, razgovaraću s menadžerom Markom Pantelićem, koji brine o mojoj karijeri, zajedno ćemo pronaći najbolje rešenje", rekao je Luković i dodao:

"Zvezda je bila aktuelna i pre dve sezone a da li će biti opet... Sve što znam svodi se na informacije iz medija, nemam ništa konkretno da kažem".

Prethodne nedelje mediji u Srbiji govorili su o Lukovićevom dolasku u Crvenu zvezdu i Pantelićevoj ulozi u celoj ideji. Generalnom direktoru novog šampiona Srbije, Zvezdanu Terziću, biće posao olakšan utoliko što Luković želi da napusti Ajndhoven, što je ovo poslednji prelazni rok u kom PSV može da zaradi kakav-takav novac od njegove prodaje i što u holandskom klubu, verovatno, neće zatezati u tom smislu...

Šta bi Zvezda dobila ovim transferom? Još jednu opciju na sredini terena, 189 centimetara visokog fudbalera koji može da igra i na levoj strani i koji je po odlasku iz Rada 2014. godine proveo dve sezone u jednom od najcenjenijih trening sistema u Evropi, koji svake godine izbaci veliki broj interesantnih igrača koji ostvaruju transfere u najveće klubove kontinenta.

Luković u tom sistemu nije često dobijao šansu u prvom timu, ali je za mladi tim PSV-a odigrao 34 meča ove sezone.

Nastupao je i za omladinsku i za mladu reprezentaciju Srbije, za koju je bio strelac dva gola na četiri meča.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC