• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik na korak do trofeja i Evrope

Autor mondo.ba

Fudbaleri Radnika u srijedu igraju prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Slobode na "Tušnju". Bijeljinci traže povoljan rezultat pred revanš, koji će za sedam dana biti odigran u Bijeljini.

Radnik igra sezonu iz snova.

Četa Slavka Petrovića odigrala je maestralno prvi dio sezone u Premijer ligi BiH, u nastavku je popustila, ali sve snage usmjerila je ka Kupu BiH, gdje je izboreno finale.

Bijeljincima na putu ka prvom trofeju u najmasovnijem takmičenju BiH stoji tuzlanska Sloboda, a prvi duel finala Kupa BiH igra se sutra od 20 časova na stadionu "Tušanj" u Tuzli.

Poslije dobro odigranog jesenjeg dijela prvenstva, Dino Beširović je u drugom dijelu šampionata prosto eksplodirao u dresu Radnika i svojim partijama je u velikoj mjeri pomogao timu da izbori plasman u finale Kupa.

Radnik sutra putuje u Tuzlu, na megdan Slobodi, a Beširović će zauzeti svoje mjesto na sredini terena.

POZNATE SUDIJE ZA PRVI MEČ

Prva utakmica finala Kupa BiH koja se igra sutra u Tuzli sa početkom u 20 časova između Slobode i Radnika povjerena je glavnom arbitru Admiru Šehoviću iz Sarajeva. Njemu će asistirati Davor Beljo iz Mostara i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva, a dodatne sudije su Dragan Skakić iz Gradiške i Darko Obradović iz Stoca.

"Svaka utakmica sa Slobodom donosi rezultatsku neizvjesnost. Oba naša dosadašnja susreta su bila jako tvrda, pa mislim da će i ovog puta utakmica biti puna taktičkih zadataka i rezultatski neizvjesna. Sloboda ove godine ima jak kolektiv, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca, tako da moramo biti koncentrisani tokom čitave utakmice. U oba dosadašnja susreta su nijanse odlučivale, a vrijeme je da 'fortuna' u ovom dvomeču bude na našoj strani", kaže Beširović.

Sjajne partije ovog mladog igrača sredine terena nisu prošle nezapaženo. Selektor BiH Mehmed Baždarević je Beširovića pozvao na skup potencijalnih reprezentativaca koji je održan početkom aprila u Zenici.

"Moje partije su pratile izuzetne rezultate Radnika. Ono što je najbitnije ova sezona je protekla bez povreda, pa sam imao kontinuitet u igrama. Ipak, sada ne razmišljam ni o čemu osim o Slobodi. Fokus cijelog tima je na finalu Kupa, gdje ćemo moji saigrači i ja pokušati da u dvije utakmice pružimo svoj maksimum i završimo sezonu na najbolji mogući način", zaključio je Beširović.

Radnik nema problema sa suspendovanim igračima za sutrašnji susret, ali ukoliko Hodžić, Zeljković, Beširović, Mašić, Maksimović, Memišević ili Šećerović dobiju žuti karton, to će im biti treći akumulirani u kup takmičenju i neće biti na raspolaganju za revanš Slavku Petroviću.

Sa druge strane, u sutrašenjm duelu u timu Slobode neće biti Veselinović i Sarić, koji su jako bitni igrači u timu Husrefa Musemića.

Prethodni dudel ova dva kluba riješio je upravo Sarić pogotkom iz slobodnog udarca.

Anketa

Ko će osvojiti Kup Bosne i Hercegovine?

  • Radnik (Bijeljina)

    60.38% (32)

  • Sloboda (Tuzla)

    39.62% (21)

Ko će osvojiti Kup Bosne i Hercegovine?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC