• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević: Žao mi Bajerna, Atletiko ne igra lepo

Autor mondo.rs

Bivši igrači Milana i Real Madrida Dejan Savićević i Davor Šuker prognoziraju finale Lige šampiona. "Ne dopada mi se kako igra Atletiko, Bajern je trebalo da ide u finale", kaže legendarni "Dejo".



Dejan Savićević i Davor Šuker iskusili su igranje finala Lige šampiona. Savićević je, najpre sa Crvenom zvezdom, 1991. godine osvojio titulu evropskog šampiona (tada se to takmičenje zvalo KUp evropskih šampiona), a potom je, u spektakularnoj utakmici sa Milanom protiv Barselone osvojio novu evropsku krunu. Šuker je to učinio sa Realom (doduše, igrao je protiv Juventusa samo par minuta).

Pred finalni meč Reala i Atletiko Madrida u Milanu 28. maja, predsednici crnogorskog i hrvatskog fudbalskog saveza dali su mišljenje o polufinalnim duelima i očekivanja od finalnog.

Savićević je kritičan prema Atletiku.

"Žao mi je Bajerna. Imao je šansu da uđe u finale, ali je nije iskoristio. Ali, to je fudbal, u finale ne ide uvek najbolji, već srećniji tim. Da je Tomas Miler pri vođstvu Bajerna od 1:0, iskoristio penal, do kraja bi bilo 3:1 ili 4:1 za Bavarce. Ali, golman Oblak je vratio Atletiko iz mrtvih. Igra Atletika u prvom poluvremenu nije bila dostojna statusa polufinaliste Lige šampiona. Zato ni u finalu ne očekujem bogzna kakvu igru. Atletiko će se braniti sa desetoricom i tražiti priliku iz kontranapada", smatra Savićević, prenosi slovenački sajt siol.net.

Legenda crnogorskog i jugoslovenskog fudbala očekuje u finalu u Milanu taktičko nadmudrivanje i defanzivniji Atletiko od komšija. Jer, takav mu je stil igre.

Podsetite se Savićevićeve igre u finalu Milan - Barselona (4:0, 1994. godine)

Savićević Milan - Barselona 4:0
Izvor: YouTube



Davor Šuker se nada, naravno, pobedi Reala, svog nekadašnjeg kluba.

"Igrao sam u Realu, tako da je normalno da će mi srce biti uz njega. Uz to, u Realu igraju dva hrvatska fudbalera - Luka Modrić i Mateo Kovačić. Šanse su, međutim, podjednake", kaže on.

Takođe, očekuje trijumf Sevilje u finalu Lige Evrope protiv Liverpula (18. maja u Bazelu). Jer, i Sevilja je njegov bivši klub.

"Jedino što bi me zadovoljilo bili bi trijumfi oba moja bivša kluba. Biće teško Sevilji, očekujem vrlo zanimljivo finale", dodaje bivši centarfor. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC