• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Osvojiti Kup BiH za istoriju

Autor mondo.ba

Fudbaleri Slobode u srijedu (20 h) dočekuju Radnik u prvoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine. Bijeljincima je ovo prvo, a Tuzlacima peto finale. "Nadam se da će ova generacija ući u istoriju", kaže trener tima sa "Tušnja".

 Kup BiH, finale, Sloboda - Radnik Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon sedam godina Sloboda se ponovo našla u prilici da osvoji trofej u najmasovnijem takmičenju u BiH ukoliko u dvomeču nadigra bijeljinski Radnik.



"Ovu uspješnu sezonu želimo učiniti još uspješnijom. Sloboda ima negativan skor kada su u pitanju finala Kupa BiH, ali ja se nadam da ćemo mi biti ta generacija koja će prekinuti tu negativnu tradiciju. Da ćemo mi biti ti koji će ući u istoriju kao ekipa koja je osvojila Kup BiH", poručio je Husref Musemić, šef struke Tuzlaka, a prenio klupski sajt.

Rival Slobode biće neugodni Radnik, jedno od naj najprijatnijih iznenađenja u bh. fudbalu, koji je oba puta minimalno poražen u duelima sa tuzlanskom ekipom.

Izvor: MONDO/Samir Cacan



"Radnik je tim koji puno trči i igra čvrst fudbal. Moramo biti oprezni protiv njih. Kažu da su se osvježili za nas, no to nas previše ne interesuje. Važno je kakvi ćemo mi biti na terenu. Uspjeh će nam biti svaka pobjeda bez primljenog gola".

Musemić za prvi finalni dvoboj neće moći da računa na trojicu standardna prvotimca - Mladen Veselinović i Elvis Sarić imaju po tri žuta kartona, a Haris Mehmedagić će zbog povrede prepona ranije završiti sezonu.

Međutim, kapiten Slobode Zajko Zeba smatra da bi navijači trebali da očekuju pobjedu.

"Do sada smo veće utakmice igrali bolje i nadam se da će tako biti i ovoga puta. Ovo je tek prvo poluvrijeme finala. Očekujem našu dobru igru. Ako budemo na našem nivou, ne bi trebalo biti problema da slavimo pobjedu. Radnik je koliko vidim odmarao glavne igrače dvije - tri sedmice, ali bez obzira na to znamo da kada smo u svom elementu teško ko se može nositi s nama", istakao je Zeba.



Musemić i Zeba iskoristili su priliku da pozovu navijače na "Tušanj".

"Njihova nam je podrška uvijek motiv više da odigramo još bolje. Do sada smo uvijek pružali svoj maksimum i tako će biti i ovoga puta. Pozivamo sve navijače da dođu na 'Tušanj' i da budu naša velika podrška. Uvijek su bili uz nas i siguran sam da će tako biti i protiv Radnika", zaključio je kapiten crveno - crnih.

Utakmica Sloboda - Radnik igra se u srijedu na Gradskom stadionu "Tušanj" sa početkom od 20 sati, a revanš je u Bijeljini 18. maja u 17 časova.

Anketa

Ko će osvojiti Kup Bosne i Hercegovine?

  • Radnik (Bijeljina)

    60.38% (32)

  • Sloboda (Tuzla)

    39.62% (21)

Ko će osvojiti Kup Bosne i Hercegovine?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC