• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jirgen Klop: Za titulu moramo bolje!

Autor mondo.rs

Nemac je svestan da njegov tim trenutno nema kvalitet za titulu prvaka Engleske, ali ima osnovu.


Navijači Liverpula umorni su od čekanja titule prvaka Engleske.

Na kraju sezone navršava se 26 godina od kada su "redsi" poslednji put bili prvaci. Tom 18. titulom Liverpul je 1990. učvrstio prvo mesto na listi najtrofejnijih engleskih klubova. Tada niko nije slutio da se zlatna era kluba sa Enfilda upravo završila. Doduše, u međuvremenu je Liverpul osvojio petu titulu prvaka Evrope i Kup UEFA, uzeo dva Superkupa Starog kontinenta, bio tri puta pobednik FA kupa i četiri puta Liga kupa, ali Premijer liga, oformljena dve godine nakon poslednjeg trijumfa, ostala je san.

Godine koje su sledile pripale su Mančester junajtedu, koji je 1990. imao samo sedam titula, a do danas ih je skupio 20. Pobeđivali su još Arsenal, Lids, Blekburn, Čelsi, Mančester siti, pa čak i Lester, ali Liverpul nije.

Navijači očekuju od Jirgena Klopa da vrati šampionsku slavu na Enfild i mnogi su uvereni da je sledeće sezona njihova.

Sa druge strane, nemački stručnjak veruje da može da obraduje armiju pristalica "redsa", ali se ne usuđuje da prognozira kada će tako nešto da se dogodi.

Obećava samo borbu!

"Ne zanima me previše kada će Čelsi sledeći put da bude prvak i nemam pojma kada će Liverpul, ali obećavam da ćemo na osnovu ove sezone graditi tim koji će se boriti za vrh", rekao je Klop na konferenciji za medije.

Dok se ne završi tekuća sezona u kojoj Liverpul 18. maja u Bazelu očekuje borba za četvrti trofej Kupa UEFA i Lige Evrope, Klop ne želi da priča o tome šta ih očekuje za nekoliko meseci. Utakmica u Švajcarskoj je i ulaznica za Ligu šampiona!

"Mi se sada borimo za šesto mesto, što nije najveći uspeh u istoriji kluba. Sa druge strane, posao koji je ostao pred nama želimo da završimo najbolje i da na osnovu toga čekamo novu sezonu. Za vrh i titulu mnogo stvari mora da se poklopi. Prvo mi moramo da se popravimo i siguran sam da hoćemo", dodao je Klop i podvukao: "Radujem se i razmišljam o novoj sezoni, ali stara još nije završena..."

Liverpul i Čelsi sastaju se u sredu (21 sat) na Enfildu u odloženom 30. kolu Premijer lige. Osmoplasirani "redsi" u odnosu na "plavce", koji su na devetom mestu, imaju bod prednost. Sautempton na šestom dva kola pre kraja ima dva boda više, a između je Vest Hem sa bodom prednosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC