• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se odlazi u istoriju! A, ne u Ligu šampiona

Autor mondo.rs

Fantastična atmosfera na Apton Parku u oproštajnoj utakmici Vest Hema od stadiona na kojem je bio domaćin 112 godina. Mančester junajted "prokockao" Ligu šampiona.

Posle 112 godina, 2.398 utakmica, 1.274 pobede, 583 remija i 541 poraza, Vest Hem se oprostio od stadiona Apton park.

"Čekićari" će od naredne sezone igrati na većem i modernijem Olimpijskom stadionu, ali su se pobrinuli da dostojanstveno pošalju svoj dugogodišnji dom u istoriju. U sjajnoj utakmici, praćenoj odličnom atmosferom na tribinama, savladan je Mančester junajted 3:2 (1:0).

Od prvog minuta bilo je jasno da domaći fudbaleri imaju izuzetan motiv u ovoj utakmici, međutim, takmičarski gledano, gosti su bili ti kojima je pobeda mnogo više donosila - mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da je pobedio, Junajted bi prestigao gradskog rivala Siti i na četvrtoj poziciji čekao poslednje kolo, u kojem bi mu bila potrebna pobeda nad šesnaestoplasiranim Bormutom kod kuće. Ovako, ekipa Luja van Gala moraće da pobedi, ali i da se nada porazu Mančester sitija od jedanaestoplasiranog Svonsija u gostima.

Što se tiče "čekićara", oni su sada na šestom mestu, ispred Sautemptona i gotovo sigurno će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Poslednji meč na čuvenom Apton parku počeo je sa 45 minuta zakašnjenja zbog napada na autobus u kojem su bili gostujući fudbaleri, međutim, to nije pokvarilo predstavu na terenu. I jedni i drugi su igrali otvoreno, ipak, Vest Hem je uputio mnogo više udaraca i, delovalo je, više želeo pobedu.

Domaćin je poveo već u 10. minutu, kada je lopta posle udarca Diafre Sakoa iz prve, sa 12 metara, zakačila Delija Blinda i promenila pravac, prevarivši Davida De Heu. Izjednačio je Entoni Marsijal u 51, posle odličnog prodora i povratnog dodavanja Huana Mate, a zatim je isti igrač u 72. minutu preokrenuo u korist Junajteda, kada je realizovao kontranapad i prodor po levoj strani. Istina, mogao je rezervni golman "čekićara", Daren Rendolf koji je prinudno dobio priliku u ovom meču, bolje da reaguje.

Prednost gostiju nije dugo trajala, pošto je Majkl Antonio precizno šutirao glavom na centaršut Dimitrija Pajea u 76. Samo pet minuta kasnije, Vinston Rid je, takođe udarcem glavom, doneo pobedu Vest Hemu. Ponovo je asistent bio Paje.

Vest Hem će u poslednjem kolu igrati protiv Stouka u gostima.

TABELA kolo pre kraja Premijer lige: Lester 80, Totenhem 70, Arsenal 68, Mančester siti 65, Mančester junajted 63, Vest Hem 62, Sautempton 60, Liverpul (-1) 58, Čelsi (-1) 48, Stouk 48, Svonsi 46, Everton (-1) 44, Votford (-1) 44, Kristal Palas 42, VBA 42, Bormut 42, Sanderlend (-1) 35, Njukasl 34, Norič (-1) 31, Aston Vila 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC