• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan već radi na letnjoj pijaci

Autor mondo.rs

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u susret letnjem prelaznom roku: "Verujem i nadam se da ćemo do prve evropske utakmice imati završeno bar 80 odsto onoga što želimo, a to znači 4-5 novih igrača".

 Partizan već radi na letnjoj pijaci Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Statistički gledano, Partizan je ovog proleća "najjača karika" u srpskom prvenstvu. Crno-beli su osvojili najviše bodova, ali su zbog očajne jeseni ostali bez titule.

Biće vremena za podvlačenje crte, analize. Ako se uzme u obzir da je Partizan odigrao jednu od najboljih sezona u Evropi i da je nadomak osvajanja trofeja u Kupu Srbije, sezona bi mogla da dobije prelaznu ocenu.

Što se tiče priprema za narednu sezonu, one su, ako je verovati sportskom direktoru Ivici Ilievu, u punom jeku.

"Letnji prelazni rok pripremamo već par meseci. Maltene, otkako smo završili zimski prelazni rok, pripremamo se za letnji. Nekoliko stvari je već završeno, nekoliko igrača već dogovorenih. Naravno, u ovim situacijama uvek treba staviti rezervu", kaže Iliev za TV Partizan.

On kaže da je ubeđen da će "do prve evropske utakmice biti rešeno 80% stvari", odnosno da će do tada u Partizan doći "4-5 novih fudbalera".

"Kvalitetni igrači imaju jake ugovore, traženi su i treba ih privoleti da dođu. Imamo veliku istoriju iza sebe, veliki grb na grudima i to je naša karta na koju igramo i jednostavno ubeđen sam da ćemo 80% stvari rešiti do prve evropske utakmice. Kako sada stvari stoje - to bi trebalo da bude 4-5 novih igrača", precizirao je Iliev.

Uz to, ova prolećna sezona bila je, dodaje, velika škola za Partizanove poletarce (Nemanja Mihajlović, Dušan Vlahović, Miladin Stevanović, Marko Golubović, Veljko Birmančević, Nikola Milenković...), kao i da su se stranci sada već navikli na sistem i ritam u Partizanu.

Kada vrati film na urađeno u zimskom prelaznom roku, Iliev je zadovoljan, jer se pokazalo da su svi koji su dovedeni, a tu pre svega misli na golmana Bojana Šaranova, štopera Sedrika Goguu i vezistu Evrtona Luiza, opravdali očekivanja.

iako je bio mnogo osporavan, na meti raznih kritika, Iliev je pokazao da "ume da nanjuši" dobrog, kvalitetnog igrača.

"Ne ljutim se, niti imam pravo da se ljutim na takve komentare. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Moj nastup jeste bio euforičan, ali to sam ja. Javnost, nenaviknuta na takvu vrstu izražavanja, najblaže rečeno, ostala je u nekom čudu kada sam sve to govorio. Naravno, teško je da se veruje u sve te reči, pogotovo bombastične koje sam ja izgovarao i pogotovo kada se zna da se u prošlosti mnogo obećavalo, a malo realizovalo. Bio je to izuzetno težak i složen trenutak za grešku. Pokazalo se, međutim, da je reč o ozbiljnim igračima koji prave razliku. Mnogi su bili skeptični i to je razumljivo, pa i normalno, zašto bi mi neko verovao? Najpre treba da pokažem da li sam dobro radio. Treba za sve da dođe vreme. Ne možemo da dovedemo igrača i kažemo on je vanzemaljac, a na terenu to ne pokazuje", kaže Iliev i nastavlja:

"Probaću da ne budem toliko napadan u medijima u budućnosti, jer mogu da napravim veći problem tim igračima nego sebi. Kako sam predstavljao Evertona, na kraju smo došli do onoga što sam tada o njemu govorio. Da sam rekao manje, već bi se o njemu pričale bajke. Stavio sam im veći teret nego što je trebalo".

Celog proleća, tim i sportski sektor u Partizanu rade u ne baš povoljnim uslovima, pogotovo u svetlu stalnih turbulencija, napada na rukovodstvo, najava i otkazivanja skupština, struja, na kraju i fizičkog napada na obezbeđenje kluba.

"Sa svih strana je bilo pritisaka i mi iz stručnog štaba i igrači smo pokazali da to ne osećamo. Mi smo pokazali da smo dorasli da budemo u ovako velikom klubu, barem karakterno, što jeste preduslov da se dođe u Partizan. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa teškim situacijama", bilo je sve što je Iliev rekao na tu temu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC