• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Marakana naša prednost

Domaćin "vječitog derbija" vjeruje da je stadion Crvene zvezde njihova najveća prednost u duelu sa Partizanom.

 ZVEZDA: Marakana naša prednost Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde, Slavoljub Đorđević i Milan Vilotić, ocijenili su da je u 137. "vječitom derbiju" ulog veliki, jer bi pobjedom praktično osigurali titulu jesenjeg prvaka, dok bi eventualni poraz uneo dosta neizvjesnosti u završnicu prvog dijela Jelen Super lige.

"Nama pobjeda otvara put ka jesenjoj tituli, a oni bi mogli da 'zakuvaju' prvenstvo. Očekujem dosta taktičkih nadmudrivanja, psihički i fizički tešku utakmicu. Ipak, spremni smo da odigramo pravi, borben meč", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare na Marakani.

Đorđević je ocijenio da igranje na domaćem terenu jeste prednost za Crvenu zvezdu, ali da to ne mora da odluči "vječiti derbi".

"Domaći teren jeste prednost, velike evropske ekipe nisu tu mogle da nas pobijede. Ipak, ne bih se oslanjao sada na tradiciju, jer će duel biti neizvjestan. Bio bih zadovoljan neriješenim, ali znam da bi to izazvalo nezadovoljstvo među navijačima koji očekuju pobjedu", dodao je igrač Zvezde

Đorđević je rekao i da niko ne bi trebalo da prijeti Brazilcu Kleu, koji je ljetos iz Crvene zvezde prešao u Partizan.

"Kleo je stranac i znam kakav je to osjećaj. On igra za novac, nema tu ljubavi. Drugačije bi bilo da je to Zvezdino dijete. O njemu treba da razmišljamo kao o sportisti, a ne da mu prijetimo, što bi bilo glupo", naveo je on.

Govoreći o strancima u Crvenoj zvezdi koji će u subotu igrati u "vječitom derbiju", Đorđević je rekao:

"Aval Isah je već igrao u Zvezdi prošle sezone, a Brazilac Savio je došao u svlačionicu sav u crnom. Kroz šalu sam ga pitao gdje baš tako da se obuče pred duel sa Partizanom, on je odgovorio da je važno da je crven u duši".

Štoper Milan Vilotić rekao je da u derbiju nema favorita, ali da niko ne može da priča da će pobijediti Zvezdu na njenom terenu.

"Zvezdi niko ne može da prijeti na Marakani, ali ne bih govorio o tome ko je favorit", rekao je on.

Crveno-bijeli do srijede i kup duela sa Spartakom nisu primili gol 583 minuta, a potom su protiv Subotičana dva puta vadili loptu iz svoje mreže.

"Uvijek idemo na pobjedu, a ne na to da ne primimo gol. Biću presrećan ako pobijedimo i sa 11:10", dodao je Vilotić i da naveo da mena tremu pred debi u duelu "vječitih" rivala.

"Nikad nemam tremu pred utakmicu. Atmosfera mi prija, zbog ovog sam i trenirao cijeli život", zaključio je on.

Kapiten Zvezde Nikola Lazetić, koji je napustio igru u prvom poluvremenu meča sa Spartakom zbog povrede, trebalo bi da bude spreman za sutrašnji meč.

Predstavnici Zvezde i Partizana trebalo bi da održe i sastanak sa članovima sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije.

"Želja Zvezde je da i Crvena zvezda i Partizan učestvuju u delegiranju sudija. Pojavile se informacije da se ime sudije zna već sedam dana, što je protivno propisima", rekao je portparol Zvezde Marko Nikolovski.

Klub sa Marakane potvrdio je i da će poslije utakmice, na inicijativu Partizana koju je prihvatio FSS, biti sprovedena doping kontrola.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC