• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njukasl ispao!

Autor mondo.rs

"Crne mačke" s devet života rasterale su "svrake" i "kanarince". Dva jata odletela su u Čempionšip, a videćemo kada i u kom sastavu će se vratiti s ovog egzotičnog putovanja.

Fudbaleri Njukasla nisu igrali večeras, ali jesu ispali!

Kada je došlo vreme da direktni konkurenti crno-belih za opstanak u Premijer ligi nadoknade svoje mečeve i odigraju 37. duel u ligi, pred poslednjih 90 minuta zakazanih za naredni vikend, rezultati su "rekli" da će "svrake" nazad u Čempionšip iz kog su se vratile 2010. godine.

Pobedio je večeras i Norič, ali im to nije donelo radost, jer će i "kanarinci" sa "svrakama" da odlete u niži rang.

Rasterale su ih, kao i u realnom životu, "crne mačke" iz Sanderlenda. Ne znamo kako, ali kao da imaju devet života. Crveno-beli sa "Stadiona svetlosti" i ove sezone su nekako izbegli ispadanje. Prošle sezone doneo im je to Dik Advokat, ove "večni" premijerligaš, Sem Alardajs.

Dakle:

Norič – Votford 4:2 (3:0)!

Ali...

Sanderlend – Everton 3:0 (2:0)



Uoči poslednjeg kola, Sanderlend na 17. mestu ima 38, Njukasl i Norič na 18. i 19. po 34, dok je od ranije prežaljena Aston Vila na dnu sa 17 bodova.

Sanderlend je ispao 2006. u Čempionšip, vratio se odmah, već 2007. godine i do danas beležio plasmane: 15, 16, 13, 10, 13, 17, 14, 16. i 17. mesto.

Kao što smo rekli – devet života imaju!

Biće zanimljivo videti ko će se od zvezda u timu Njukasla zadržati u klubu i u drugoj ligi, pre svega mislimo na našeg napadača, Aleksandra Mitrovića, koji verovatno nije sanjao da će posle transfera iz Anderlehta, s kojim se borio za titulu, završiti u Čempionšipu.

Danas je moglo da se pročita da će preksano angažovani menadžer spasitelj, Rafael Benitez, krenuti s Njukaslom kroz pustolovinu u Čempionšipu, a zamislite kako se on sada oseća - letos je gordo napustio Napoli nakon što je ispustio Ligu šampiona i obreo se u najvećem klubu na svetu, Real Madridu, trenirajući Kristijana Ronalda i Gareta Bejla, da bi par meseci kasnije pregovarao sa čelnicima kluba da li će raditi u drugoj ligi Engleske...

Život je čudo!

Golove za trijumf Sanderlenda nad Evertonom postigli su Patrik van Anholt u 38. i Lamina Kone u 42. i 55. minutu.

Norič je večeras u zaostaloj utakmici 35. kola pobedio Votford 4:2, ali im to nije bilo dovoljno za opstanak u Premijer ligi, pa će naredne sezone igrati u Čempionšipu.

Votford je na gostovanju protiv Noriča poveo golom Troja Dinija u 11. minutu, ali je Norič do poluvremena stigao do preokreta pogocima Nejtana Redmonda u 15., Diumersija Mbokanija u 18. i autogolom Krejga Ketkarta.

Odion Igalo je u 51. minutu smanjio na 2:3, ali je konačan rezultat i trijumf Noriču doneo Mbokani u 57.

U takođe zaostaloj utakmici 30. kola sastali su se Liverpul i Čelsi, ali na toj utakmici nije bilo pobednika, pošto je završena 1:1.

Čelsi je poveo golom Edena Azara u 32. minutu, dok je izjednačujući pogodak postigao Kristijan Benteke u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Rezultati:

Norič – Votford 4:2 (3:0)
/Redmond 15, Mbokani 18, 57, Katkart ag 37 – Dini 11, Igalo 51/

Sanderlend – Everton 3:0 (2:0)
/Van Anholt 38, Kone 42, 55/

Liverpul – Čelsi 1:1 (0:1)
/Benteke 90+2 - Azar 32/

Tabela: Lester 80, Totenhem 70, Arsenal 68, Mančester siti 65, Mančester junajted 63, Sautempton 60, Liverpul 59, Čelsi 49, Stouk 48, Svonsi 46, Everton 44, Votford 44, Kristal Palas 42, VBA 42, Bornmut 42, Sanderlend 38, Njukasl 34, Norič 34, Aston Vila 17.

Parovi 38. kola:

Arsenal – Aston Vila
Čelsi – Lester
Everton – Norič
Mančester junajted – Bornmut
Njukasl – Totenhem
Sautempton – Kristal Palas
Stouk – Vest Hem
Svonsi – Mančester siti
Votford – Sanderlend
VBA - Liverpul


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC