• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Optimizam u Borcu, Široki oslabljen

U nedelju nešto prije 18 časova biće poznat novi jesenji prvak BiH - banjalučki Borac ili Široki Brijeg.

 PREMIJER BiH: Optimizam u Borcu, Široki oslabljen Izvor: MONDO

Banjalučani u okviru posljednjeg 15. kola Premijer lige BiH u jesenjoj polusezoni s bodom zaostatka dočekuju Sarajevo, dok će vodeći Širokobriježani biti gost Zrinjskog u Mostaru.

"Pred nama je protivnik koji se dokazao nastupima u Evropi, a sada i u domaćem prvenstvu. Respektujemo Sarajlije i samo maksimalno odgovornom i borbenom igrom možemo da dođemo do zacrtanog cilja. Ovo je prilika da potvrdimo sve ono što smo tokom jeseni mukotrpno gradili iz kola u kolo. Gradski stadion sigurno će biti ispunjen što nas obavezuje i dodatno motiviše",
izjavio je trener Borca Velimir Stojnić.

Prema njegovim riječima, pred duel sa Sarajevom, nema kadrovskih problema.

"Zdravstveni bilten je povoljan. Vidjećemo još samo koliko se prehlada odrazila na Darka Ljubojevića i Olivera Jandrića koji su se uključili u trenažni proces",
dodao je Stojnić.

Iako se završava polusezona, šef struke Borca ni ne pomišlja da ekipu pošalje na odmor.

"Ma kakav odmor. Radićemo najmanje do 25. decembra. U tome i jeste velika razlika između Evrope i fudbala u BiH. Oni gotovo da i nemaju pauze, a kod nas se tamo negdje u januaru radi sve iz početka. Kada krenemo s pripremama, igrači nemaju snage za više od dva kilometra po utakmici, a radom do polovine sezone to povećaju na osam kilometara. Želim da krenemo s osam, a da se zaustavimo na 12-13. Slijede testiranja i jačanje fizičke spreme. Samo tako možemo naprijed", poručio je Stojnić.

Jedan od najboljih igrača crveno-plavih ove jeseni Nemanja Bilbija smatra da će meč sa "bordo" timom biti istinski derbi, ali da će cilj biti ispunjen.

"Sarajevo je za nas uvijek veliki motiv. Znamo šta dobijamo pobjedom i jedini cilj je da osvojimo tri boda. Nećemo ići grlom u jagode, strpljivo i mudro ćemo čekati svoju priliku i grešku protivnika. Nije važno ko će postići gol, najbitnija je pobjeda", izjavio je Bilbija.

U slučaju trijumfa Borca odnosno poraza ili remija Širokog, Banjalučani bi otvorili šampanjac za titulu.

"Ne želim da gledam na susret u Mostaru, ali vjerujem da će nam Zrinjski pomoći da osvojimo jesenju titulu", zaključio je strijelac sedam golova za Borac.



Lider prvenstva bi mogao "Pod Bijelim brijegom" biti znatno oslabljen neigranjem Vagnera (lijevo na fotografiji) i Dioga zbog povreda.

"Nije dobro, čini se da je kod Vagnera napuknuće mišića, pa će vjerovatno da pauzira protiv Zrinjskog. Diogo takođe", rekao je šef struke Širokog Brijega Toni Karačić.

Bez obzira na kadrovske probleme, gosti sa "Pecare" ići će na pobjedu u hercegovačkom derbiju.

"Odavno nisam gledao komšijski derbi i jedva čekam da utakmica počne. Zrinjski je kvalitetna ekipa ali mislimo da imamo snage za pobjedu. Pozivam sve naše navijače da dođu u Mostar i tako pomognu igračima da izbore tri boda i da zajedno proslavimo titulu jesenjeg šampiona",
rekao je sportski direktor Širokog Mario Bazina.

Susreti u Banjaluci i Mostaru igraju se u nedelju od 16 časova.

PREMIJER BiH, 15. KOLO


Nedelja (13 h)

Zvijezda - Travnik
Slavija - Čelik
Rudar - Laktaši
Sloboda - Olimpik
Modriča - Velež
Željeznicar - Leotar (16 h)
Borac - Sarajevo (16 h)
Zrinjski - Široki Brijeg (16 h)

TABELA:
Široki Brijeg 32, Borac 31 , Velež 26, Sarajevo 25, Velež , Zrinjski 22, Leotar 22, Željezničar 22, Modriča 20, Olimpik 18, Travnik 18, Rudar 17, Čelik 15, Zvijezda 14, Slavija 13, Sloboda 13, Laktaši 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC