• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti" jedu piletinu

Temelj ručka crveno- i crno-bijelih uoči derbija na Marakani biće lako svarljivo meso. Da li znate šta je krostata?

 "Vječiti" jedu piletinu  Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana moraće u subotu da ručaju već oko podneva, kako bi se hrana u njihovim stomacima svarila do početka utakmice u 16.15 časova!

Novinari "Sportskog žurnala" su uoči 137. okršaja "vječitih rivala" ušli u kuhinje hotela kraj Marakane, odnosno Sportskog centra Teleoptik, popularnog Zemunela.

Kuvari(ce) u oba tabora baziraju ishranu na sličnim sastojcima, ali ipak sa određenim specifičnostima. Temelj ručka crveno- i crno-bijelih biće lako svarljivo meso.

"Predjelo je obično tjestenina, a glavno jelo piletina ili biftek, uz pire krompir ili neko varivo. Neizbježna je salata, u ovo doba godine najčešće zelena. Na kraju dođe poslastica - krostata, pita ili sutlijaš", rekla je Marija Ljubotina, koja sa Petrijom Radojičić već 12 godina priprema hranu Zvezdinim igračima.

Vjerovatno nikada niste čuli za kolač po imenu krostata?

Nije ni čudo, jer ga je na Marakanu donio Italijan Valter Zenga. Nekadašnji trener crveno-bijelih uveo je krostatu kao obavezu u ishrani.

"To je obično testo premazano džemom. Ništa prostije za spremanje, a igrači ga obožavaju", otkriva Marija Ljubotina.

Šef Partizanove kuhinje je Uroš Krompić, koji je u petak poslije večere servirao fudbalerima palačinke sa eurokremom "kako bi potreba za šećerom bila zadovoljena".

On kreira jelovnik u dogovoru sa klupskim ljekarom Seadom Malićevićem.

"Na stolu će biti pileće meso bačeno na gril, a od priloga će igrači moći da biraju između pirinča, šargarepe, krompira i tjestenine sa laganim paradajz sosom. Za desert je planirana pita od jabuka. To je toliko lagano da niko neće imati problema sa varenjem", ističe Krompić.

Fudbaleri oba tima u poluvremenu će se okijrepiti vodom, sokom ili bananom. Crno-bijeli tokom 15 minuta pauze mogu da pojedu "bonžitu", ali nikako čokoladu.

Zanimljivo je i šta se događa poslije utakmice.

"Tada fudbaleri mogu da biraju. Ipak, kao profesionalci, svjesni su da u organizam ne valja unositi čips, pljeskavice i tome slično. Poželjni su voće i tjestenine. Može čak da se popije čaša piva", kaže Uroš Krompić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC