• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fešta na Siciliji, Palermo ostaje u Seriji A!

Autor mondo.ba

Trijumfom protiv otpisane Verone u posljednjem kolu, fudbaleri Palerma izborili su opstanak u Seriji A. U Seriju B sele se još Karpi i Frozinone, koji u debitantskoj sezoni nisu uspjeli da ostanu u društvu najboljih.

Nakon što smo juče saznali koji klubovi će predstavljati Italiju u Ligi šampiona i Ligi Evrope, današnjim mečevima posljednjeg, 30. kola Serije A okončana je sezona, a poznati su i putnici u niži rang.

Samo jednu sezonu u najjačoj italijanskoj ligi "plesali" su Karpi i Frozinone, koji se vraćaju u Seriju B, a sa njima će i posljednjeplasirana Verona.

Palermo je u meču "biti ili ne biti" na "Renco Barberi" slavio protiv Verone 3:2 i sa ta tri boda osigurao opstanak, bez obzira na trijumf Karpija u Udinama (1:2).

Bez Luke Tonija, koji je prošlog vikenda "okačio kopačke o klin", Verona se borila koliko je mogla, ali nije uspjela da izbjegne poraz. U 28. minutu erupcija oduševljenja na Siciliji. Dugo je tekla akcija domaćih, lopta je stigla do Franka Vaskeza koji sjajno pogađa lijevom nogom sa ruba šesnaesterca.

"PIROVA POBJEDA" KARPIJA

Karpi je protiv Udinezea stigao do "Pirove pobjede" 2:1, a sve je riješeno već u prvom poluvremenu, kada je Simone Verdi postigao oba gola. Posao gostima olakšao je Siril Tero, koji je isključen još u 37. minutu. Kada je sve bilo jasno, Antonio Di Natale golom iz penala stavio je tačku na ovaj meč, sezonu, ali i uspješnu karijeru.

Mnogo sreće imali su domaći u prvom poluvremenu. Tri minuta nakon vodećeg gola Palerma Đampaolo Pacini iz velike udaljenosti pokušao je da lobuje istrčalog Stefana Sorentina. Ipak, golman domaćih uz pomoć stative uspio je da spasi svoj gol. I u 40. minutu ponovo je sreća bila na strani Sicilijanaca. Još jednom su gosti pogodili okvir gola, i to preko Artura Jonice.

Prije toga, desetak minuta prije kraja prvog poluvremena, oba tima ostala su sa po desetoricom igrača na terenu. Zbog međusobnog koškanja isključeni su Mikel Morganela kod domaćih i Pavel Vsolek u redovima gostiju.

Nije se Verona predala. Federiko Vivijani u 49. minutu donio je izjednačenje gostima, ali je samo dva minuta kasnije veteran Enco Mareska vratio prednost na stranu Palerma.

Još jedan iskusni fudbaler bio je strijelac za 3:1 - Alberto Đilardino, postigavši svog prvi gol Veroni u karijeri. Pogotkom Veronezima Đilardino je postao igrač koji je tresao mreže čak 39 različitih klubova, što je apsolutni rekord Serije A.

Kada je izgledalo da je sve riješeno, kapiten Verone Eros Pizano u 84. minutu smanjio je na 3:2, ali do kraja gosti nisu imali snage da dođu do izjednačenja.

Od dolaska iz Bajerna 2011. godine, njemački golgeter upisao je 140 nastupa i postigao 53 gola.

U meču bez rezultatskog značaja, Lacio je na oproštaju Miroslava Klosea od dresa "nebeskoplavih" poveo protiv Fiorentine maestralnim golom Senada Lulića još u drugom minutu, a onda doživio debakl.

...
Izvor: YouTube

Slavljenik Klose je u finišu sa "bijele tačke" dobio priliku da se od Rima oprosti golom i nije propustio tu šansu. Sigurno je pogodio za 2:4.

Zanimljivo, prvi put u karijeri iskusni golgeter bio je strijelac u tri uzastopna meča!

...
Izvor: YouTube

SERIJA A - 38. KOLO:

Đenova - Atalanta 1:2 (0:0)
/Pavoleti 58 - Dalesandro 52, Kurtić 83/

Kjevo - Bolonja 0:0

Empoli - Torino 2:1 (1:0)
/Makarone 13, Zjelinski 54 - Obi 56/

Udineze - Karpi 1:2 (0:2)
/Di Natale 79 pen - Verdi 35p, 38/

Lacio - Fiorentina 2:4 (1:3)
/Lulić 2, Klose 73 pen - Većino 31, 70, Bernardeski 40, Teljo 45/

Palermo - Verona 3:2 (1:0)
/Vaskez 28, Mareska 51, Đilardino 64 - Vivijani 48, Pizano 84/

Odigrano u subotu:

Juventus - Sampdorija 5:0 (3:0)
/Evra 5, Dibala 15 pen, 37, Kjelini 77, Bonući 85/

Napoli - Frozinone 4:0 (1:0)
/Hamšik 44, Iguain 52, 62, 72/

Sasuolo - Inter 3:1 (3:1)
/Politano 6, 39, Pelegrini 26 - Palasio 32/

Milan - Roma 1:3 (0:1)
/Baka 86 - Salah 19, El Šaravi 59, Emerson 81/

TABELA: Juventus 91, Napoli 82, Roma 80, Inter 67, Fiorentina 64, Sasuolo 61, Milan 57, Lacio 54, Kjevo 50, Empoli 46, Đenova 46, Torino 45, Atalanta 45, Bolonja 42, Sampdorija 40, Palermo 39, Udineze 39,  Karpi 38, Frozinone 31, Verona 28.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC