• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babarogić: Nije bilo propusta u suđenju

Suđenje Dragomira Stankovića na 137. "večitom derbiju" bilo je uspješno, smatra bivši sudija, sada čelnik Zajednice superligaša Branimir Babarogić.

 Babarogić: Nije bilo propusta u suđenju Izvor: MONDO

"Od starta utakmice Stanković je držao konce i autoritetom, već od prvih čerki i varnica, sve brzo umirio ispravno dodijeljenim žutim kartonima", rekao je Babarogić za "Sport".

"Dobro se kretao, imao je dobru procjenu i smatram da je uspješno odradio posao. Mislim da su i pomoćnici bili na nivou, a isključenje Kneževića potpuno je opravdano", zaključio je Babarogić, naglasivši pritom da bez obzira na ogromnu tenziju nije bilo propusta u suđenju.

Fejsa i Lekić na doping kontroli

Kao što je i najavljeno, na insistiranje crno-bijelih, poslije utakmice održana je i doping kontrola. Iz pobjedničke ekipe za doping test izabran je Ljubomir Fejsa, dok je kod crveno-bijelih to bio napadač Dejan lekić.

Sudijama pomogla nova tehnologija

Prvi put u srpskom fudbalu sudije su na meču Crvena Zvezda - Partizan (1:2), koristili novu tehnologiju i informacioni sistem koji je omogućavao međusobnu komunikaciju u svakom trenutku utakmice.

Glavni sudija derbija Dragomir Stanković zahvaljujući primjeni nove tehnologije, bio je u stalnoj vezi sa svojim pomoćnicima Igorom Radojčićem i Nikolom Tomičićem, kao i četvrtim arbitrom Boškom Jovanetićem. To je doprinijelo odličnoj komunikaciji između sudija i istovremeno omogućilo da se derbi odigra sa minimalnim brojem grešaka.

Identičan informacioni sistem koristi se u u najjačem evropskom klupskom takmičenju i pokazao je dobre rezultate, pa će Evropska fudbalska unija (UEFA) vjerovatno istu tehnologiju primijeniti i u drugim takmičenjima i nacionalnim prvenstvima.

Novi informacioni sistem je poklon UEFA Fudbalskom savezu Srbije i vjerovatno će se i dalje primenjivati kod nas u najvažnijim mečevima domaće lige.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC