• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović o Vučiću, politici i Ligi šampiona

Autor mondo.rs

Trener Zvezde odgovorio na pitanje da li su crveno-beli spremni za elitu i da li je popio šampanjac sa predsednikom vlade.

 Božović o Vučiću, politici i Ligi šampiona Izvor: MN PRESS


Uhvativši predah na Vlasinskom jezeru, u društvu članova stručnog štaba, trener Crvene zvezde Miodrag Božović kratko je svodio utiske posle osvajanja titule i turbulentne sezone, započete prošlog jula.

U opširnom intervjuu za dnevni list "Danas", šef struke novog šampiona Superlige govorio je o temama koje su u vezi sa sportom, ali i sa politikom, "vrativši film" na početku razgovora na leto 2015.

"Titulu smo osvojili sa dva potpuno različita tima. Počeli smo sa jednom, a završili sa kompletno drugom postavom. Presudilo je dovođenje pojačanja i bio je to faktor 'broj jedan' zašto smo ovu sezonu ubedljivo priveli kraju. Kao uspeh izdvajam i to što je iz ovog tima iskočio Marko Grujić, koji je stigao do Liverpula", rekao je Božović.

Upitan za odbijanje ponuda kiparskih i kineskih klubova, objasnio je zašto je ostao u Ljutice Bogdana, gde je devedesetih boravio i kao fudbaler Zvezde.

"Navijači (su presudili). Zato što posle onakvih ovacija (kao protiv Olimpijakosa) čovek jednostavno nema obraza da ode, ma šta posle da se desi. Izvinite, ali ja se ne sećam da je neki igrač osim Dragana Džajića na Marakani dobio takve ovacije. Posle toga prelomio sam da odlaska nema".

Da li se plaši da bi zbog eventualnog neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona ta skandiranja mogla da se promene u "Grofe, odlazi"?

"Ne. Posao nas trenera je takav. Kofer je uvek spreman i nikada ne kupujem garderobu za sledeću sezonu. Znači, kratki rukavi, pa ako se dočekaju dugi - kupiću ih".

Trener Zvezde smatra da će utakmice tima ("koji treba da se pojača") na početku sledeće sezone pokazati da li su navijači spremni da imaju strpljenje. Tu osobinu je istakao i kao neophodan faktor za uspeh u evro takmičenjima.

"Prebrzo smo počeli priču o igranju u Ligi šampiona. Možda sa nekom velikom srećom i uspemo. Objektivno ću vam reći: Još uvek nismo spremni za evropsku elitu, ali ćemo pokušati najbolje što umemo. Bliža je Liga Evrope, ali da budem iskren - i to će biti jako teško"

Izvor: MN PRESS

"Samo ne Olimpijakos"

Upitan koga bi hteo da izbegne na žrebu za kvalifikacije za Ligu šampiona, Božović odgovara: "Molio sam boga pred kvalifikacije za Ligu Evrope da to ne bude samo Kairat i baš njega smo dobili. Sada na žrebu za Ligu šampiona bih voleo da izbegnemo Olimpijakos, ali ima tu još 'opasnih' klubova"

Božović je otvoreno odgovorio i na pitanje koje se tiče i politike: Da li njegov uspeh i osvajanje 27. titule sa Zvezdom ima veze sa podrškom premijera Aleksandra Vučića klubu.

"Svi govore o tome. Znam da je premijer navijač Zvezde, ali on je ujedno i predsednik vlade koja mora da vodi računa i o drugim segmentima života, pa zašto ne i o sportskim klubovima čiji nije navijač. Verujem da je Vučiću u dubini duše drago što je Zvezda šampion, a što se tiče pomoći, ja to nisam osetio".

Da li je nazdravio tituli uz šampanjac sa Vučićem?

"Nisam. Nisam od njega dobio ni čestitku. Ne znam zašto. Teško mi je da vam dam bilo kakav precizan odgovor"

Komentarišući srpsku političku scenu, Božović je objasnio da nije član nijedne partije.

"Politika je jedna vrlo varljiva tema. Od kada je zaživelo višestranačje imamo neočekivano veliku ponudu lidera u kratkim vremenskim intervalima. Mnogo je onih koji se nude narodu. Ranije je bio samo Josip Broz, pa je čini se nekako lakše bilo. Drago mi je što me niko nikada nije zvao u političku partiju, pa i danas živim od uspomene kada sam kao vojnik JNA u Zadru primljen u Savez komunista"

Božović je u razgovoru za "Danas" otkrio i da živi sa starijim sinom u Beogradu, dok je mlađi u Holandiji. Kaže da su i oni zadovoljni što je ostao u Zvezdi, da vozi klupski automobil marke "Opel", da ne voli bučna mesta, da uživa u večeri sa jagnjetinom, ali i ribom i vinom na meniju, kao i da mu je omiljena kafanska pesma "Svilen konac".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC