• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH:Široki jesenji prvak!

Široki uprkos porazu u Mostaru od Zrinjskog osvojio jesenju titulu, pošto je i Borac poražen u Banjaluci od Sarajeva.

 PREMIJER BIH:Široki jesenji prvak! Izvor: MONDO

Fudbaleri Širokog Brijega osvojili su titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH iako su u posljednjem kolu u Mostaru poraženi od Zrinjskog ubjedljivo (4:1).

Banjalučki Borac tako je imao priliku da pobjedom ili remijem protiv Sarajeva, pred svojim navijačima dođe do jesenje titule, ali su banjalučani poraženi (0:1), tako da će start drugog dijla sezone dočekati na drugoj poziciji. Široki ima 32, Borac bod manje.


Aktuelni šampion Zrinjski u Mostaru je pokazao da se neće lako odreći borbe za titulu. Lidera su nadigrali i već poslije pola sata igra imali nedostižnu prednost (2:0).

Borac je u Banjaluci napadao i stvarao šanse protiv Sarajeva, koje nije došlo da se brani, ali lopta jednostano nije htjela u mrežu gostiju. Banjlaučani su na poluvremenu vjerovatno znali za rezultat iz Mostara pa su u drugih 45 minuta nošeni sjajnom podrškom sa tribina još žešće krenuli ka golu Sarajeva, koje je mudro čekalo svoju šansu i iz kontre je dočekali u 63 minutu kada je mrežu Borca zatresao Džakmić. Taj gol kao da je presjekao igrače Borca koji do kraja nisu uspjeli izboriti makar i remi, koji bi im donio titulu jesenjeg šampiona.

Poslije preokreta i izgubljena tri boda u Travniku (5:6) u prošlom kolu fudbaleri Modriče u posljednjem kolu jesenjeg dijela u nedjelju su remizirali sa Veležom 1:1.

Iako je osvojen samo jedan bod “uljari” mogu da budu zadovoljni pošto su remi sa trećeplasiranom ekipom na tabeli izborili bez Stokića, strijelca tri gola protiv Travnika koji je isključen u finišu tog meča.


Uprava Laktaša može polako da pravi plan za takmičenje u Prvoj ligi RS pošto sa osam osvojenih bodova nakon prvog dijela sezone njihovi fudbaleri imaju minimalne, gotovo nikakve šanse za opstanak u eliti.

Skoro tri mjeseca ekipa Laktaša nije osjetila slast pobjede a niz neuspjeha nastavljen je u nedjelju porazom od 2:0 na gostovanju Rudaru. Upravo tim trijumfom Prijedorčani su se bodovno izjednačili sa “uljarima” ali zbog bolje gol razlike nalaze se iznad Modriče.

Slavija je na svom terenu savladala Čelik 1:0, a istim rezultatom Zvijezda je u Gradačcu došla do tri boda protiv Travnika.

Rezultati 15. kola Premijer lige BiH:

Modriča - Velež 1:1
/Savić 4- Džafić 32/

Rudar – Laktaši 2:0
/Kantar 45, Kušić 52/

Slavija – Čelik 1:0
/Stanić 85/

Sloboda – Olimpik 0:0


Zvijezda – Travnik 1:0
/Brković 68/

Borac – Sarajevo 0:1
/Džakmić 64/


Željezničar – Leotar 2:1
/Bekrić pen 16, Mešanović 66 -Vico pen 30/

Zrinjski – Široki Brijeg 4:1
/Princ 15, Kordić 30, Afedži 63, Žuržinov 90-Martinović 73/

Tabela: Široki Brijeg  32, Borac 31, Sarajevo 28, Velež 27, Željezničar  25, Zrinjski  25, Leotar  22, Modriča 21, Travnik 18, Olimpik 19, Rudar 20, Čelik 15, Zvijezda 17, Slavija 16, Sloboda 14, Laktaši 8 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC