• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Čačku 1:5: Katai za Muslina, Delije za Aćima!

Autor mondo.rs

"Grof" se punom merom revanširao "Kosanu" za decembarskih 1:5. Katai prvi put u karijeri postigao het-trik, a Delije se setile tragično preminulog druga, zbog čije je smrti i pomeren meč 32. kola...

Nova goleada u okršajima Borca i Crvene zvezde ove sezone.

Posle 4:2 i 1:5 u Beogradu, kao i dramatičnih 1:1 u Čačku golom Uga Vijeire u 90. minutu, četvrti ovosezonski duel "zebri" i crveno-belih završen je posle šest postignutih golova i nekoliko sjajnih šansi koje nisu realizovane na obe strane.

Kraj Morave, ove srede u nadoknadi 32. kola Superlige, briljirao je Aleksandar Katai, koji je prvi put u karijeri postigao het-trik, stigao do pet golova u poslednja dva kola i izazvao klupskog kolegu Uga Vijeiru na dvoboj u poslednjem kolu naredne subote, kada u Ljutice Bogdana bude stigao Radnički.

Do tada, Vijeira imaće 21, Katai 20 golova, a rezultat meča koji je trebalo da bude odigran pre 25 dana, ali nije zbog tragične smrti navijača crveno-belih Ace Jaćimovića...

Borac – Crvena zvezda 1:5 (0:3).

Katai, kojeg je novi selektor Slavoljub Muslin izostavio sa podužeg spiska reprezentativaca, odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, a posebno je impresivan njegov drugi pogodak na meču, za 0:3, kada je pas glavom Slavoljuba Srnića "uhvatio" iz prve i volej udarcem nategao mrežu iza leđa nemoćnog Vladimira Bajića.

Računajući i reviju sa Olimpijakosom, Zvezdina "desetka" postigla je šest golova na poslednja tri susreta, a trener novog šampiona Srbije Miodrag Božović ovog puta izveo je najjači sastav, za razliku od meča sa Vojvodinom pre dve nedelje, u kom je igrao sa velikim brojem drugopozivaca i koji je završen rezultatom 1:3 za Novosađane.

Poslednji gol, duboko u nadokadi vremena, postigao je rezervista Petar Orlandić.

Borac, kojeg je sa klupe vodio Milorad Kosanović, čovek koji je u decembru u Kupu Srbije naneo najubedljiviji poraz Crvenoj zvezdi u njenoj istoriji kada su mečevi u Ljutice Bogdana u pitanju (1:5), bolje je otvorio meč, imao dve-tri odlične šanse kod 0:0, ali kada su se Beograđani nadigrali, pre svih Katai, počele su Bajićeve muke koje nisu stale ni posle četiri primljena gola.

Katai je kod rezultata 1:4 tukao iz slobodnog udarca i namučio Bajića, koji je poput nekoliko hiljada prisutnih na stadionu kraj Morave mogao da vidi lepu koreografiju Delija razvijenu početkom drugog poluvremena, posvećenu preminulom Aci "Aćimo" Jaćimoviću, koji je u ugovorenoj tuči navijača Borca i Crvene zvezde tragično izgubio život u noći između 22. i 23. aprila ove godine.

Tog, 23. aprila, trebalo je da bude odigran meč 32. kola Superlige i to u situaciji kada su se Čačani borili za Evropu, a Beograđani za titulu, ali je pomeren za ovu sredu, 18. maj, posle čega će biti odigran samo još jedno kolo – u subotu Crvena zvezda dočekuje Radnički, a Borac dočekuje Voždovac bez izgleda da se izbori za kvalifikacije za Ligu Evrope, zbog skora 3-6-5 ovog proleća, tokom kojeg su trojica trenera vodili "zebre".

Izvor: MONDO

Sve golove i šanse možete pogledati u "IZ MINUTA U MINUT" sekciji izveštaja.

Uskoro opširnije...

GOLOVI

Gosti su poveli u 10. minutu autogolom Marija Maslaća, koji je glavom poslao loptu u pogrešnu metu. Malo ko je primetio da je štoper Borca postigao autogol, jer je lopta pogodila šipku koja iza stative gola Vladimira Bajića "drži" mrežu, posle čega se vratila u polje, no...

...bio je to čist (auto)gol kojem je prethodio prekid sa desne strane, centaršut, skok Damijena Le Taleka i nespretna reakcija Maslaća.

Ni Maslać, ni Bajić, ni bilo ko drugi nije mogao ništa u 36. minutu, kada su Aleksandar Katai i Marko Petković vezanim duplim pasovima izigrali kompletnu odbranu Borca, posle čega je Zvezdina "desetka" iz prve pogodila gornji desni ugao Borčevog gola za 0:2.

Lista strelaca

21 - Vijeira (C. zvezda)

20 - Katai (C. zvezda)

18 - Božinov (Partizan)

17 - Pavlović (Čukarički)

15 - Vujaklija (Borac)

Bio je to 18. pogodak Kataija ove sezone, a 19. je stigao u nadoknadi prvog poluvremena i to kako!

Dugu loptu s desne strane, Slavoljub Srnić vratio je "s druge stative" na penaltik glavom, a Katai "uhvatio" volej iz prve i nategao Bajićevu mrežu do maksimuma.

Divan gol sivih, odnosno crveno-belih par sekundi pre odlaska na odmor, međutim to nije bilo i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu. Crvena zvezda je imala korner u 48. minutu, posle kojeg je Kataiju malo nedostajalo da postigne i het-trik...

Kada su se igrači Borca i Crvene zvezde vratili na teren za drugo poluvreme, Delije su razvile koreografiju preko cele tribine posvećenu ubijenom Aci Jaćimoviću i dugo pevale njemu u čast, a mnogi su tražili pogledom gde je Mustafa Bangura.

Ofanzivni igrač Borca ušao je u 35. minutu umesto povređenog Srđana Vujaklije, odmah imao šansu, a posle desetak odigranih minuta u finišu prvog poluvremena nije istrčao na teren u nastavku. Umesto njega u igri se našao Aldin Adžović.

Zaista nesvakidašnja situacija, a ništa manje čudno nije bilo i u periodu od 75. do 77. minuta.

Saša Zorić je prvo promašio zicer, pa par sekundi kasnije pogodio iz nemoguće situacije za 1:3, da bi već u narednom napadu Katai postigao prvi het-trik u karijeri, stigao na gol zaostatka za Ugom Vijeirom u trci za golgetera sezone i povisio na 1:4.

To nije bilo sve. Posle pokušaja Kataija iz slobodnjaka, Bajić je uspeo da se istakne, ali mu nije bilo spasa i peti put u nadoknadi vremena kada se upisao i rezervista Petar Orlandić.

U Beogradu u decembru 1:5, u Čačku u maju 1:5.

Borac: Bajić – Tanasin, Maslać, Krstić, Kostić (od 84. Obradović) – Balabanović, Petraci – Zec, Zorić, Jovanović – Vujaklija (od 35. Bangura).

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Ibanjez – Donald, Le Talek (od 67. Ristić) – Katai, Grujić (od 46. Plavšić), Srnić – Vijeira (od. 79. Orlandić).

Od 1996, kada je Borac debitovao u elitnom rangu takmičenja, do danas, ova dva kluba sastajala su se 33 puta, a skor je 5-5-23 u korist Beograđana, koji su najteži poraz u istoriji kluba na adresi Ljutice Bogdana 1a doživeli prošlog decembra upravo od Borca predvođenog Kosanovićem - 1:5.

IZ MINUTA U MINUT:

90 - GOOOOOOL! I ORLANDIĆ SE UPISAO!

Zvezda se, bar rezultatski, potpuno revanširala Borcu za eliminaciju iz Kupa. Asistenciju je zabeležio Ibanjez.

GOAL Orlandic [1-5]
Izvor: YouTube



77 - KATAI! HET-TRIK!

Kakva završnica. U 75. zicer Zorića. U 76. golčina Zorića. U 77. prvi het-trik u karijeri Kataija, koji je vratio na 1:4 i prišao kolegi Vijeiri na gol zaostatka u trci za najboljeg strelca sezone. Ovo je 20. gol Kataija!

GOAL Katai [1-4
Izvor: YouTube



76 - GOLČINA ZORIĆA!

Neverovatno. Samo par sekundi nakon što je promašio zicer, Zorić je postigao golčinu iz situacije iz koje se retko tresu mreže. Pobegao je odbrani Zvezde po levoj strani nakon što ofsajd zamka kapitena gostiju Lukovića nije uspela, pa je levom nogom zakucao loptu u mrežu, od prečku, za četvrti gol u sezoni.

GOAL Zoric [1-3]
Izvor: YouTube



75 - ZORIĆ!

Momak, koji je uz Vujakliju napravio dar-mar zimus u Beogradu u Kup utakmici sa Crvenom zvezdom, propustio je najbolju šansu za Borac u drugom poluvremenu. Pobegao je odbrani gostiju, stao, pogledao, namestio loptu na levu nogu a onda šutirao tik pored stative za 1:3.

Šansa za Zorića.
Izvor: YouTube



67 - Izmena u Crvenoj zvezdi, Ristić je na terenu, Le Talek je otišao na zasluženi odmor.

65 - IBANJEZ!

Jedan od najbolji izvođača slobodnih udaraca u Evropi ove sezone, Ibanjez, odlično je tukao sa 20-ak metara ali je Bajić uspeo da izboksuje loptu preko prečke.

62 - Sveži Plavšić pravi problema Čačanima u drugom delu, prvo je zbog njegovog prodora žutim kartonom kažnjen Petraci, a potom i Tanasin.

58 - Borac nešto ofanzivniji u nastavku, imali su Čačani i jednu solidnu šansu posle kornera, ali je Kahriman odlično reagovao, dok je Crvena zvezda malo spustila gas...

48 - ZA AĆIMA!

Delije su u čest ubijenog Ace Jaćimovića istakle koreografiju preko cele tribine, pevale mu u čast i na kraju dugo skandirale njegovo ime... U nadi da se nikada više nijedan život neće ugasiti na sportskim borilištima...

Za Aćima...
Izvor: YouTube



47 - GDE JE BANGURA!?

U timu na startu drugog poluvremena nema fudbalera koji je ušao u igru u finišu prvog dela igre umesto povređenog Vujaklije. Tamnoputi Bangura nije se vratio na teren posle samo deset odigranih minuta od ulaska u igru. Šta se dogodilo, u ovom trenutku nemoguće je saznati, moguće da će Kosanović objasniti ovu nesvakidašnju situaciju na konferenciji za medije.

Umesto Bangure, na terenu je Adžović.

46 - Božović je u svlačionici ostavio Grujića, na teren poslao Plavšića. Koncepcijski, ništa se neće menjati u postavci crveno-belih.

45+2 - NOVA ŠANSA!

Umalo Katai da postigne het-trik posle kornera. Ibanjez je pogodio Kataija u čelo, a on sa pet metara nije uspeo da plasira loptu pored Bajića, već u njega, koji je na gol-crti uspeo da se "trzne" i odbrani mrežu.

Poluvreme!

45+1 - GOLČINA ALEKSANDRA KATAIJA!

Zvezdin majstor fudbala postigao je i drugi gol na meču, jedan od najlepših od kada je došao u Crvenu zvezdu. Bio je to njegov 19. pogodak u šampionatu, a četvrti u poslednja dva kola.

Pogledajte...

GOAL Katai [0-3]
Izvor: YouTube



37 - GOOOOOOOOOL! KATAI SE ISPRAVIO!

Fantastičnu akciju po desnoj strani odigrali su Petković i Katai, koji se posle dva razmenjena pasa sa desnim bekom, rutinski zatresao Bajićevu mrežu.

Ovo je Kataijev 18. gol u sezoni, a treći u poslednja dva kola, računajući i dva u Surdulici prošle subote.

GOAL Katai [0-2].
Izvor: YouTube



36 - BANGURA!

Nije ni ušao, otrčao je napred i našao se u šansi, ali je za centimetar-dva bio "kratak" na centaršut s desnog boka. Niko od štopera Crvene zvezde nije obraćao pažnju na njega i propala je odlična prilika za Borac.

35 - Kosanović mora da izvrši prinudnu izmenu, zbog povrede Vujaklije. U igru ulazi Bangura, koji će na mesto iza centarfora, a u špic će Zorić.

30 - KATAI!?

Greška grešku stiže. Dugu loptu s desnog boka štoper Borca Krstić tragično je primio, praktično je izbacio Kataija samog pred Bajića, a Zvezdina desetka se obrukala. Katai je pokušao nonšalanatno da prebaci golmana Borca, koji se zatrčao na njega, ne samo što je bio neprecizan i previše opušten, već i sebičan, jer je Srnić mogao da pogodi praznu mrežu da je Katai odigrao na desno...

Šansa za Kataija.
Izvor: Šansa za Kataija.



28 - OPET KAHRIMAN!

Naivno je izigrana veza Crvene zvezde, Petraci je lagano izbacio Lukovića pasom u prostor, kapiten crveno-belih bio je nigde, pa je Vujaklija istrčao pred Kahrimana, koji je ponovo izašao kao pobednik.

Tanko deluje odbrana crveno-belih iz Beograda.

27 - GUŽVA!

Umalo da se potuku Maslać i Donald, nakon što je kapiten Borca, strelac autogola, pregrubo i nepotrebno startovao na Grujića, na sredini terena, kraj aut linije. Bio je to drugi uzastopni grub start igrača Borca, samo par sekundi nakon što je Balabanović i nogom i rukom udario Srnića, što nije otrpeo Donald, pa je krenuo da se obračuna sa Maslaćem.

Razdvojili su ih i smirili, a Kiš Čepegi je obojici pokazao po žuti karton.

Umalo tuča igrača.
Izvor: YouTube



21 - Odlična kontra Grujić-Srnić-Grujić-Vijeira prethodila je driblingu Portugalca na ivici šesnaesterca Borca, kada ga je sapleo Tanasin, a Kip Čepegi dosudio prekršaj, koji je solidno izveo Vijeira, ali nedovoljno jako da bi savladao Bajića.

18 - Posle uvodnih desetak minuta s dve velike šanse i golom, timovi igraju malo opreznije.

10 - GOOOOOOL! ZVEZDA VODI!

Čudna gol, skoro da niko isprva nije ni "provalio" da je "pao" gol. Zašto? Pa lota se od glave Le Taleka odbila u glavu Maslaća pa pravo u šipku koja iza stative "drži" mrežu Bajićevog gola.

Bez da se mreža "nategla", lopta se vratila u polje i zbunila sve na stadionu, i pred malim ekranima, ali je zapravo to bio gol.

GOAL LeTalek [0-1] .
Izvor: YouTube



Zvezda vodi posle zaista čudne situacije.

9 - UZVRAĆA ZVEZDA!

Vešti Vijeira obesmislio je pokušaj Maslaća i Krstića da ga "uhvate" u ofsajd zamku, iskoristio je dubok pas Petkovića i istrčao sam ispred Bajića, međutim golman Borca je hrabro i pravovremeno istrčao, naterao Portugalca na lob, a ovaj je to izveo prejako da bi posle 21. gola u Surdulici u subotu, postigao i 22. u Čačku.

Šansa za Zvezdu.
Izvor: YouTube



Velika šansa za Beograđane.

4 - KAKVA ŠANSA! I KAKAV SEBIČLUK!

Visoko postavljena odbrana Crvene zvezde "pocepana" je pasom u prostor sa oko 40 metara, pred Kahrimana su istrčali Jovanović i Vujaklija, ali je Jovanović zaslužio svaku kritiku koju mu je kolega, centarfor Vujaklija, uputio nakon što je sebično šutirao i...

...bio zaustavljen.

Šansa za Borac.
Izvor: YouTube



Kahriman je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu i kompletnu defanzivnu liniju svog tima, koja je naivno ispala nakon što su domaći osvojili loptu "u crvenoj zoni" i odmah opasno pripretili.

3 - Šteta što se kamera nalazi na tribini koja je puna, a preko puta tribine koja nije završena i koja je prazna, pa je subjektivni osećaj da nema gledalaca, što nije slučaj.

2 - Delije skandiraju Aci Jaćimoviću koji je izgubio život u sukobu navijača Borca i Zvezde u noći između 22. i 23. aprila ove godine.

Delije skandiraju Jaćimović Aca.
Izvor: YouTube



1 - Počeo je meč. Domaćin je u tradicionalnoj crveno-beloj opremi sa horizontalnim prugama, Zvezda u trećoj varijanti, sivoj.

16:45 - Utakmica između Borca i Crvene zvezde odložena je nakon što je mladi život izgubljen u dogovorenoj tuči navijača dva kluba.


 BANGURA Mustapha

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC