• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Drogba nastavio da teroriše Arsenal

Čelsi u derbiju savladao Arsenal u gostima (0:3) najviše zahvaljujući Didijeu Drogbi koji je postigao dva gola.

 PREMIJER: Drogba nastavio da teroriše Arsenal  Izvor: MONDO


Didije Drogba nastavio je u nedelju popodne da teroriše fudbalere, stručni štab, osoblje i navijače Arsenala. Centarfor Čelsija je u pobijedi svog tima na stadionu gradskog rivala postigao prvi i treći gol - 3:0 (2:0).

Drogbi je to bio deveti, pa deseti pogodak u mreži Arsenala na devet nastupa koliko ima protiv tog kluba, a Čelsi je ostao neporažen u mečevima sa Arsenalom kada bi kapiten Obale Slonovače bio strijelac (osam pobjeda, jedan remi).

Tri boda sa "Emiratejtsa", ponovo je donio četi Karla Anćelotija prednost od pet bodova nad drugoplasiranim Mančester junajtedom, dok bi menadžer Arsenala Arsen Venger vjerovatno trebalo da se suoči sa činjenicom da njegov mlad i lepršav sastav ni ove sezone neće biti kandidat za titulu prvaka Engleske.

Sve više Premijer liga podsjeća na "trku dva konja", Čelsija i Mančester junajteda.

Upravo je Čelsi prošle sezone stradao u mečevima sa ostalim članovima "velike četvorke" (Junajted, Arsenal, Liverpul), a Anćeloti je u 14 kola uspio da pobijedi svaki od tih timova.

Poslije akcije bivšeg igrača Arsenala, Ešlija Kola, Drogba je iz prve sa sedam metara pogodio prečku, pa stativu, pa mrežu - 0:1 u 41. minutu, a samo četiri minuta kasnije imitirao ga je defanzivac Arsenala Tomas Vermalen.

Belgijanac je na novi centaršut Kola podmetnuo nogu tako da je loptu poslao na gotovo identično mjesto gdje i Drogba - u stativu, pa u gol za 0:2.

U drugom poluvremenu, tehnički superiorni, ali fizički inferiorni fudbaleri domaćeg tima, Eduardo, Rosicki, Volkot, Vela i ostali, imali su inicijativu, ali ne i izgledne šanse.

Pet minuta prije kraja, Drogba je izveo slobodnjak sa oko 20 metara i plasirao loptu u "golmanov" ugao, što Almunija nije očekivao - 0:3 i 50. prvenstvena pobjeda Čelsija u 168. okršaju dva tima za bodove. Arsenal ostaje uspješniji sa 68 pobjeda, a ima i deset titula prvaka Engleske više od rivala (13-3).

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi i bio odličan, dok vezista mlade reprezentacije Srbije Nemanja Matić nije bio u sastavu.

Prošle sezone, na "Emiratima", bilo je 4:1 za Čelsi.


Liverpul sav u crvenom

U 212. okršaju liverpulskih timova, na stadionu Gudison Park, pobijedili su gosti: Everton - Liverpul 0:2.
Čak i u periodu najveće krize rezultata u posljednjih desetak godina, neposdredno poslije eliminacije iz Lige šampiona, fudbaleri Liverpula ne moraju da brinu kada igraju Mersisajd derbi sa Evertonom.

Za komšije su i ovako posrnuli tata-mate..

U 212. okršaju liverpulskih timova, na stadionu Gudison Park, pobedili su gosti: Everton - Liverpul 0:2.

Žozef Jobo postigao je autogol u 12. minutu, a Dirk Kujt dokusurio "karamele" i donio Liverpulu tek drugu pobjedu u posljednjih sedam kola Premijer lige, a prvu od 25. oktobra i meča sa Mančester junajtedom na Enfildu (2:0).

Tri boda sa Gudisona, podigla su ekipu Rafaela Beniteza na mjesto ispod četvrtog, koje vodi u Ligu šampiona, što je novi cilj postavljen pred menadžera i igrače.

U rivalitetu koji traje od 13. oktobra 1894. godine, Everton nastavlja da posrće. Plavi su od 27. septembra 1999. godine samo dva puta pobijedili Liverpul u ligaškim okršajima, posljednji put 9. septembra 2006. godine. U posljednjih deset godina, Liverpul je 12 puta pobijedio gradskog rivala u borbama za bodove.

Menadžer Evertona Dejvid Mojes moraće da promijeni nešto u ekipi, koja je prethodnih sezona konkurisala za mjesta koja vode u Evropu, a sada se bori za opstanak. Everon je zabilježio samo jednu prvenstvenu pobjedu u posljednjih osam kola, a trenutno se nalazi u seriji od tri poraza.




Prije Mersisajd derbija, odigran je meč između Vulverhemptona i Birmingema, koji je srpski reprezentativac Nenad Milijaš počeo sa klupe i ušao u igru u 67. minutu, zbog povrede Majkla Kajtlija. U tom trenutku, Birmingem je već vodio sa 1:0 (Li Bojer 3. minut), a Milijaš nije uspio da promijeni opšte sivilo svog tima, koji se grčevito bori za opstanak.

REZULTATI 14. KOLA:

Vulverhempton - Birmingem 0:1 (0:1)
/Bojer 3/

Everton - Liverpul 0:2 (0:1)
/Jobo autogol 12, Kujt 80/

Arsenal - Čelsi 0:3 (0:2)
/Drogba 41, 85, Vermalen autogol 45/

U subotu:

Blekburn - Stouk 0:0

Fulam - Bolton 1:1 (0:1)
/Daf 74 - Klasnić 34/

Mančester Siti - Hal 1:1 (1:0)
/Rajt-Filips 45 - Balard 82/

Portsmut - Mančester junajted 1:4 (1:1)
/Boateng 32 pen - Runi 24 pen, 48, 55 pen, Gigs 87/

Vest Hem - Barnli 5:2 (3:0)
/Kolison 18, Stanislas 34, Kol 43, Franko 51, Himenez 64 - Flečer 68, 74/

Vigan - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Rodalega 75/

Aston Vila - Totenhem 1:1 (1:0)
/Agbonlahor 10 - Douson 77/

TABELA: Čelsi 36, Mančester j. 31, Totenhem 26, Arsenal 25, Liverpul 23, Aston Vila 23, Mančester s. (-1) 22, Sanderlend 20, Stouk 20, Fulam 19, Birmingem 18, Barnli 17, Blekburn 17, Vigan 17, Hal Siti (+1) 16, Everton 15, Vest Hem 14, Bolton (-1) 12, Vulverhempton 10, Portsmut 7.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC