• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽREB: Ko čeka Zvezdu u Ligi šampiona?

Autor mondo.rs

Crvena zvezda je i zvanično proglašena za šampiona Superlige za ovu sezonu što automatski znači i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kako se bliže kraju i prvenstva širom Evrope- vreme je da pogledamo i potencijalne protivnike.

Fubaleri Crvene zvezde u subotu su i zvanično promovisani u novog šampiona Srbije.

Svečanim uručivanjem pehara kapitenu Aleksandru Lukoviću spuštena je zavesa na fudbalsku sezonu u Srbiji, a osim trofeja, Crvena zvezda je "nagrađena" i šansom da se nađe u Ligi šampiona. Crveno-beli će pokušati da se po prvi put domognu grupne faze najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi, a prve utakmice će odigrati već polovinom jula.

Za razliku od sezone 2013/14, kada su takođe bili šampioni, ovoga puta je na vreme obezbeđena evrolicenca, pa ne postoji sumnja da se crveno-beli neće naći na žrebu koji je predviđen za 20. jun ove godine.

U Nionu će tada biti izvučeni parovi prve i druge runde kvalifikacija, a s obzirom na to da se svi šampionati širom Evrope približavaju kraju, ostale su još samo dve nedoumice po pitanju samih učesnika pomenutog žreba.

Crvena zvezda kvalifikacije počinje u drugoj rundi, što znači da će im biti potrebno šest odigranih utakmica (sa pozitivnim ishodom) da bi ostvarili plasman u neku od grupa u Ligi šampiona.

Oni će u drugoj rundi biti povlašćeni na žrebu, što znači da će moći da "izvuku" ekipe koje su slabije rangirane od njih, odnosno, nalaze se među nepovlašćenima zbog manjeg koeficijenta.

Crvena zvezda trenutno ima koeficijent 7.175, pa su na njihovoj strani žreba sledeće ekipe: Salcburg (Austrija), Seltik (Škotska), Apoel (Kipar), Bate Borisov (Belorusija), Legija Varšava (Poljska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Kopenhagen (Danska), Karabag (Azerbejdžan), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Škenderbeg (Albanija), Dinamo Tblisi (Gruzija) i Hafnafjordur (Island).

Nepoznati su još samo šampioni Moldavije i Luksemburga.

U slučaju da Šerif osvoji titulu, oni će na deo žreba gde su povlašćeni, a u slučaju da to bude Dačija iz Kišinjeva, onda je to protivnik koji bi mogao da se nađe na Zvezdinom putu. U slučaju Luksemburga, ko god da osvoji titulu ide među nepovlašćene.

U slučaju Crvene zvezde, to su i mogući protivnici, pa ćemo ih nabrojati redom:

Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Hapoel Ber Ševa (Izrael), Olimpija (Slovenija), Vardar (Makedonija), Norčeping (Švedska), Ferencvaroš (Mađarska), Krusejders (Severna Irska), Zrinjski (Bosna i Hercegovina), Dundalk (Irska), Mladost Podgorica (Crna Gora), SJK (Finska), Lijepaja (Letonija). (usled "pomeranja", najverovatnije je da Trenčin ipak bude među povlašćenima)

Takođe, tu su i pobednici prve runde kvalifikacije koje dobijamo iz duela sledećih timova: Nju Sejnts (Vels), Valeta (Malta), Flora (Estonija), Santa Koloma (Andora), Toršavn (Farska Ostrva), Linkoln (Gibraltar), šampion Jermenije (Alaškert ili Širak) i šampion San Marina (Tra Pene ili La Fiorita), a treba spomenuti i šampiona samoproglašene države Kosovo Feronikeli, koji će se verovatno naći na žrebu za prvu rundu kvalifikacija.

Žreb je zakazan za 20. jun, a prvi mečevi za 12. ili 13. jul, odnosno revanš je za sedam dana - 19. ili 20. jul.

Rano je pričati o trećoj rundi kvalifikacija, ali treba napomenuti da su tu klubovi poput Olimpijakosa i Viktorije iz Plzenja, koji preskaču drugo kolo, dok bi u slučaju pobeda u drugoj rundi tu bili i Salcburg, Seltik, Apoel, Bate, Dinamo Zagreb...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC