• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Barseloni "dupla kruna"!

Autor mondo.rs

Barsa prebrodila isključenje Maskerana i posle produžetaka pobedila Sevilju u finalu Kupa kralja. Mesi dvostruki asistent.

Fudbaleri Barselone ponovili su uspehe Pari sen Žermena, Bajerna i Juventusa od subote, kompletiranjem "duple krune" u domaćim takmičenjima!

Katalonci su posle titule u Primeri prošle subote, osvojili i španski Kup kralja, pobedivši Sevilju posle velike borbe na stadionu Atletiko Madrida - 2:0 (0:0, 0:0).

Strelci su bili Đordi Alba u 97. i Nejmar u 122. minutu.

Kao u finalima kupova Nemačke i Italije, nije bilo pobednika u regularnom toku utakmice.

Barsa je do prelomnog pogotka došla kada je Lionel Mesi poslao dugu loptu na levi bok, a Alba izbegao ofsajd zamku, pretrčao Vitola i "iz prve" precizno tukao u suprotni ugao, pored odličnog golmana Serhija Rika.

Bio je to prvi gol reprezentativnog levog beka ove sezone, u poslednjoj od 46 utakmica, na koliko je nastupio!

Nesmotrenost Karisa, koji je u 120. minutu dobio žuti karton zbog oštrog starta, a odmah zatim i drugi, zbog protesta, direktno je omogućila Nejmaru da se (rutinski) upiše u strelce, a Mesiju da zabeleži još jednu asistenciju - 2:0.

Barselona je osvojila drugu uzastopnu "duplu krunu" i rekordni 28. Kup (Atletik Bilbao ih ima 23, Real Madrid 19), dok je Sevilja ostala na pet trofeja u tom takmičenju.

Tim Unaija Emerija dugo je delovao dosta solidno, ali je umor od finala Lige Evrope protiv Liverpula, odigranog četiri dana ranije (3:1), postajao sve vidljiviji otprilike nakon 60. minuta.

Sevilja je imala dobru šansu da u klupske vitrine unese novi trofej, pošto je od 36. minuta imala igrača više (Havijer Maskerano oborio Gameira kao poslednji čovek odbrane). Uz to je Luis Suarez zbog povrede mišića zamenjen u 55. minutu.

Ever Banega u 37. minutu je dobro izveo "slobodnjak", ali ga je odbranio Ter Štegen. Argentinac je početkom drugog poluvremena sa 18 metara pogodio stativu, da bi Buskets u 65. minutu dva puta blokirao opasne pokušaje igrača Sevilje. I to je bilo sve od belo-crvenih.

Barselona je u finišu regularnog toka opasno pretila iz kontri i upravo posle takve akcije su se timovi vratili u brojčanu ravnotežu. Mesi je poslao loptu u prostor, Nejmar pobegao Banegi, a ovaj ga pokosio sa leđa i sprečio skoro siguran gol - više nego dovoljno za isključenje.

Golman Riko u nekoliko navrata je sačuvao mrežu Sevilje, davao je nadu u povratak pri rezultatu 1:0, međutim, kvalitetniji, disciplinovaniji i odmorniji tim na kraju je sasvim zasluženo slavio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC