• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda smanjila dug na 35 miliona

Autor mondo.rs

Posle dugo vremena Skupština FK Crvena zvezda održana u pozitivnoj atmosferi.

 Zvezda smanjila dug na 35 miliona Izvor: MONDO/J.Terzić

Sve je lako kad si prvi.

Redovna sednica Skupštine FK Crvena zvezda, predviđena za kraj sezone 2015/16, održana je u utorak 24. maja. Prethodni sastanak najvišeg klupskog tela nekoliko puta je najavljivan prošlog leta, posle eliminacije iz Evrope i ostavki pojedinih članova klupskog tela, ali do vanredne sednice, ipak, nije došlo.

Tada je klub bio u organizacionom rasulu, rezultatski takođe uzdrman, a danas je šampion Srbije, sa ciljem da se plasira u grupnu fazu jednog od UEFA takmičenja (Ligu šampiona ili Ligu Evrope).

Na šampionske rezultate nadovezala se i poboljšana finansijska situacija.

"Ostvaren je neto prihod od 443 hiljade evra, konstatovao je poslovni direktor crveno-belih, Stefan Pantović.

Upravni odbor dobio nove članove

Skupštini je prisustvovao 81 delegat od ukupno 147, a na kraju sednice Svetozar Mijailović je predložio nove članove Upravnog odbora, umesto onih koji su letos podneli ostavke. Na njegov predlog, u klupsko rukovodstvo ući će: Jovan Kule Aćimović, Vladimir Petrović Pižon, Igor Milojević, Milenko Kostić i Stojan Bujko.

Govoreći o klupskom dugu, generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je:

"Ukupan dug smanjen je na 35 miliona evra, a jako je bitno da je promenjena njegova struktura i ona sada ne ugrožava egzistenciju kluba".

Terzić je dodao da Zvezda bankama duguje 19 miliona evra, za pozajmice šest, menažerima osam, državi četiri, sadašnjim i bivšim igračima dva i dobavljačima milion evra.

"Imamo plan kako da se nastavi sa smanjenjem duga. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni i ponosni, kada vidimo gde je Zvezda bila pre dve godine, a gde je danas".

On je istakao da su crveno-beli ispunili dva od tri najavljena cilja. Prvi je bio titula, drugi finansijska stabilizacija, a treći stvaranje moćne omladinske škole, za koju želimo da bude najbolja u regionu.

"Prva dva cilja smo ostvarili, čak i premašili sopstvena očekivanja. Za treći treba vremena, iako sam ubeđen da smo na dobrom putom", kazao je Terzić.

Iako je titula osvojena na dominantan način, generalni direktor je podsetio da nije sve bilo "sjajno i bajno" na početku sezone.

"Prve utakmice nisu bile na nivou Zvezde. Tu se nakupilo gneva iz prethodnog perioda. Tribina je eksplodirala i zatražene su ostavke. Neki su ih podneli, neki su ostali. Čuo sam glas naroda i posušao ga, pa sam i ja podneo ostavku. Ostao sam, ipak, dok se ne sprovedu izbori u oktobru, a na sreću po Zvezdu, niko se nije prijavio da postane predsednik. Niko nije imao hrabrosti da se suoči sa problemima, i finansijskim i organizacionim i sportskim", rekao je.

Terzić nije želeo da obećava plasman u Ligu šampiona, ali je najavio da će se svi u klubu maksimalno profesionalno odnositi prema obavezama.

"Želimo da ispunimo snove", dodao je.

Terzić je zahvalio sponzorima Gaspromu i Telekomu, bez čije pomoći, kako je rekao, bi bilo teško ostvariti uspehe. Takođe, posebno je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću, za koga je kazao da ima razumevanje za sport u Srbiji.

Predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović je istakao da je Zvezda "na dobrom putu stabilizacije".

"Sa ponosom ističem da je naš tim nadmoćno osvojio titulu i oborio mnoge klupske rekorde. Naš završni račun ukazije da smo uspešno poslovali. To je obeležilo ovu sezonu i vratilo poverenje u snagu Zvezde", rekao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, sezona je počela turbolentno, podnošenjem ostavki uprave i raspisivanjem izbora, ali da je sve to prevladano zahvaljujući sposobnosti ljudi koji vode klub.

"Ujedinili smo se, svaki segment kluba je usmeren ka istom cilju", istakao je Mijailović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC