• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari, ipak, idu u Tuluz

Uprkos preporuci kluba da ne idu u Tuluz, stotinak Grobara ipak će bodriti Partizan na pretposljednjem evropskom meču u Ligi Evrope.

 Grobari, ipak, idu u Tuluz  Izvor: MONDO

Uprava Partizana apelovala je na svoje navijače da "zaobiđu" ovo gostovanje, kako ne bi došlo do novih neželjenih posljedica i obračuna sa navijačima Tuluza koji žele osvetu zbog ubistva Brisa Tatona u centru Beograda nad dan kada je odigrana prva utakmica ta dva tima.

Cijela Srbija tada je bila šokirana huliganskim napadom na francuske državljane u centru Beograda, a policija je brzo reagovala i uhapsila desetak osumnjičenih za taj zločin, koje sada čeka suđenje.

Pred revanš u četvrtak u Tuluzu, koji Partizanu ništa ne donosi, jer je izgubio sve šanse za prolaz dalje, francuski mediji u prvi plan stavljaju upravo vijesti iz Beograda o navijačima Partizana.

Uz informaciju da je uprava Partizana savjetovala Grobare da ne idu u Tuluz, "Mond", recimo piše i o incidentima tokom 137. "vječitog derbija" između Crvene zvezde i Patizana, prenoseći vijesti da su Grobari zapalili južnu tribinu stadiona svog sportskog neprijatelja, kao i da je bilo povrijeđenih i uhapšenih poslije toga.

"Ti novi incidenti dogodili su se samo nekoliko dana pred revanš meč u Ligi Evrope između Tuluza i Partizana", piše "Mond" i dodaje da će predstavnici Partizana, tokom boravka u Francuskoj, položiti vijenac na grob Brisa Tatona.

Beogradski mediji, pak, najavljuju odlazak grupe Grobara iz Beograda, kao i da će im se u Tuluzu prodružiti navijači Partizana iz inostranstva.

Grobari su željeli masovnije da odu u Tuluz, ali su odbijeni za vize u ambasadi Francuske, pa će put Tuluza samo oni koji već imaju šengenske vize.

A sad malo i sportske priče...

Mediji u Francuskoj citiraju napadača Partizana Klea, koji je izjavio da crno-bijeli idu u Tuluz da igraju za "čast" i da žele novi trijumf, poslije slavlja u "vječitom derbiju".

Tuluz je u problemima. Golman Johan Pele će pauzirati između tri i četiri mjeseca, zbog kidanja ligamenata. Neizvjesno je da li će igrati Mohamed Fafana, Mauro Seto, Antoan Devo, Ksavijer Pentekot, Danijel Kongre...

Ni najbolji igrač Tuluza Andre-Pjer Žinjak, za koga se interesuje i Arsenal, nije sto odsto speman, ali treba ga očekivati u startnoj postavi.

Na utakmici u Beogradu, 17. septembra, treneri su izveli sljedeće sastave:

PARTIZAN: M. Božović - Knežević (od 46. Stevanović), Đorđević, Gavrančić (od 51. Tomić), Krstajić, - Petrović, Fejsa, Moreira, Lomić, Ilić (od 62. Kleo) - Dijara.

TULUZ: Pele - Kongre, Kapo, Nonke, Mbenge - Berson - Devo (od 65. Braten), Sisoko, Sirieks, Tabanu -Penetkot (od 61. Žinjak).

Tuluz je pobijedio 3:2, a crno-bijele je "upropastio" kapiten francuske ekipe Sirijeks.

(MONDO - arhivske fotografije sa gostovanja Grobara u Slovačkoj/MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC