• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Najbolji sam, jer nema svađa u Barsi

"Prethodnih godina bilo je dosta neslaganja među igračima i zato nismo uspjevali da osvojimo trofeje", rekao je novi vlasnik "Zlatne lopte" Leo Mesi.

 Mesi: Najbolji sam, jer nema svađa u Barsi Izvor: MONDO

Osvajač "Zlatne lopte" u izboru časopisa "Frans fudbal" Lionel Mesi rekao je da velike zasluge za to priznanje ima njegov klupski trener Pepe Gvardiola, ali i saigrači iz Barselone.

Mesi je istakao da je Gvardiola po dolasku u klub prošlog ljeta donio mir u ekipu i popravio odnose u svlačionici koji su prethodnih sezona opterećivali klub.

"Uvijek sam govorio da je on veoma važna osoba, ne samo za mene već i za cijelu ekipu. S njim svi imamo bolji odnos nego što je to uobičajeno na relaciji trener-igrač. Titule koje smo osvojili s njim su bile ključne za ovo priznanje", objasnio je Mesi.

Barselona je prošle sezone osvojila Kup i prvenstvo Španije, kao i Ligu šampiona, prvu "Tripletu" u istoriji španskog fudbala.

U izboru "Frans fudbala" Mesi je osvojio 473 poena, dok je drugi bio Kristijano Ronaldo sa 240 poena.

"Sve što radim bilo bi mnogo teže da nemam ovakve saigrače. Prethodnih godina bilo je dosta neslaganja među igračima i zato nismo uspjevali da osvojimo trofeje", kazao je Mesi.



Gvardiola je ocijenio da je razlika između Mesija i ostalih igrača "u njegovoj glavi, pošto je Argentinac veliki takmičar".

"Ima sva tri neophodna kvaliteta - snagu, brzinu i spobnost da postiže golove. On razumije igru i dominira u svim njenim aspektima. Ovo je nagrada za njega, ali i za cijelu ekipu. Zalužio je priznanje, jer igra na najvišem nivou", objasnio je Gvardiola.

Mesi je nagradu posvetio porodici i istakao je da je ponosan što je prvi Argentinac koji je dobio "Zlatnu loptu". To objašnjava činjenica, da je "Frans fudbal" tek 1995. godine u konkurenciju za ovu nagradu prihvatio i neevropske igrače, koji nastupaju u evropskim klubovima.

Odmah je nagradu dobio Afrikanac Žorž Vea iz Milana, ali je tako po mnogima najbolji igrač svih vremena, Argentinac Dijego Armando Maradona ostao nenagrađen za uspjehe u reprezentaciji i klubovima, Barseloni, Napoliju...

"Ovo priznanje mi je veoma važno, jer su ga u prošlosti osvajali veliki igrači. A neki od najvećih ga čak nisu ni osvojili. Ostaću isti, želim da se borim i da osvajam trofeje sa Barselonom", podvukao je Mesi.

Argentinac je prošle sezone za Barselonu odigrao 51 utakmicu i postigao 38 golova.

Prošle sezone, "Ballon d'Or" pripao je Kristijanu Ronaldu, a Mesi je bio drugoplasirani.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC