• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2010: Žrijeb grupa bez Maradone

Selektori 32 reprezentacije učesnice SP 2010 u petak će u Kejp Taunu nervozno očekivati imena svojih protivnika u grupnoj fazi. Svi osim jednog.

 SP 2010: Žrijeb grupa bez Maradone Izvor: MONDO

Argentinski selektor Dijego Maradona neće moći da prisustvuje žrijebu u pošto je proglašen za “personu non grata” na ovoj svečanosti.

“Dijego Maradona nije na listi akreditovanih predstavnika Fudbalskog saveza Argentine za žrijeb grupa, te kao takav nije poželjan na svečanosti”, izjavila je u utorak portparol Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Delija Fišer.

Temperamentni Maradona nema pravo da predstavlja Argentinu na izvlačenju grupa pošto je kažnjen dvomjesečnom suspenzijom zbog incidenta poslije utakmice posljednjeg kola južnoameričkih kvalifikacija sa Urugvajom.

Poslije pobjede njegovog tima od 1:0 kojom su “gaučosi” izborili plasma na SP u Južnoj Africi “El Pibe” je nepristojno gestikulirao i psovao novinare koji su ga vrlo često kritikovali tokom kvalifikacija zbog čega ga je FIFA kaznila suspenzijom i novčanom kaznom od 14.750 funti.

Iako nema pravo da prisustvuje žrijebu, Maradona je, prema informacijama britanskog “Telegrafa” ipak otputovao u Kejp Taun, vjerovatno želeći da bude blizu mjesta na kojem će se odrediti sudbina mnogih timova na Mundijalu sljedećeg ljeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC